reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myslisz ze brzuch może być twardy od tego, że jest mało wód albo dziecko zaplątane? To mi się kupy nie trzyma. Brzuch jest twardy, bo macica się spina. Właśnie po to chodzi się do lekarza regularnie żeby wyłapać małą ilość wód albo owinięcie pępowiną.

Dobra. Ja już nic nie myśle.. :)
Skoro dla Ciebei wszystko jest książkowe i każda ciąża taka sama, organizm tez to już kończę temat :)
Chodzę do lekarza i to bardzo dobrego, co 2 tyg i wszystko kontrolujemy na bieżąco. A co pare dni po poniedziałkowej wizycie nie jest możliwe już żeby dziecko się owinęło np nóżka w pępowinę tak poważnie, ze przestaje się dużo ruszać, brzuch przez to twardnieje, bo jest gdzieś „ucisk” na krążenie itd.. dlatego no ja już nic tutaj nie pisze z takich spraw :)

Jedynie jak już urodze. Chociaż wtedy tez nie wiem czy zrobie to dobrze.. ;)

reklama
Kasia, a jeszcze zapytam o jedno[emoji16] Jeśli chodzi o probiotyki i te leki z enzymem laktazy...Ty podawać będziesz je na zmianę? Jeden dzień taki, a drugi inny?[emoji4] Bo mi lekarz kazał od razu podawać dicoflor.
Ja będę podawać latopic :* to jest dla skazowcow i atopikow :* i na zmianę z coloflor cesario :*
U mnie z Aleksem dicoflor i biogaia w ogóle nie zdały egzaminu

Współczuję w takim razie Tobie i siostrze. Najgorsze , to przeżyć dwa porody przy jednym dziecku ..
Ale to się szybko zapomina jak się czekało prawie 3 lata na dziecko teraz mi zeszło jeszcze dłużej bo 5 w tym nie udana pruba in vitro, i nagle cud naturalny bo mam niby niedrożne jajowody.

U mnie to tak, że termin na 4-5 sierpnia ( chociaż nie miałam okresu od końca lipca 2017 roku i ciężko nam stwierdzić kiedy doszło dokładnie do zapłodnienia itd i tez ten termin ostateczny może być nieprawidłowy), ale jak będzie 8 sierpnia i nadal nic to mam się z walizkami pojawić w szpitalu i oni wszystko posprawdzają i jeśli nic to chyba do domku i dopiero za tydzień wrócić czy coś. Ale to tez dokładnie aż tak nie wiem kiedy jak coś by pomagali wywoływać poród itd

Dobra. Ja już nic nie myśle.. :)
Skoro dla Ciebei wszystko jest książkowe i każda ciąża taka sama, organizm tez to już kończę temat :)
Chodzę do lekarza i to bardzo dobrego, co 2 tyg i wszystko kontrolujemy na bieżąco. A co pare dni po poniedziałkowej wizycie nie jest możliwe już żeby dziecko się owinęło np nóżka w pępowinę tak poważnie, ze przestaje się dużo ruszać, brzuch przez to twardnieje, bo jest gdzieś „ucisk” na krążenie itd.. dlatego no ja już nic tutaj nie pisze z takich spraw :)

Jedynie jak już urodze. Chociaż wtedy tez nie wiem czy zrobie to dobrze.. ;)
Kochana jak Mała nie była do tej pory owinieta to cud żeby się teraz owinela. Dzieci jak się owijaja pepowina to na etapie kiedy mają jeszcze miejsce w brzuchu. Dziś o to pytałam swojego ginekologa bo się tego bałam że tak wiecznie się kręci i raz jest główka w dół, raz w górę, potem znów w dół.

Właśnie w samo sedno, tak sądziłam, że Ty to napiszesz, bo wlasnei często od Ciebie takie jakieś ironiczne odpowiedzi dostaje.. i to nie jest atak. Po prostu moje ostatnie odczucia. Coś w tylu, ze chce jechać na SOR, bo brzuch twardy albo ze już od paru dni się przytulam z moim itd. Niedziwne, ze później takie są moje odpowiedzi ;)

Internet internetem, ale czasami da się wyczuć kąśliwości i jakieś takie kpienie z kogoś.
Nie zaprzeczam :) bo czasami nie pozostaje mi napisać nic innego, bo bardzo mnie dziwią Twoje poglądy itp.

Ale masz rację, najlepiej będzie się po prostu do nich nie odnosić :)

Myślę że tak jak większość produktów [emoji23] w końcu Rossmann niemiecki [emoji23]

To samo chciałam napisać [emoji16]pewnie w Niemczech było najpierw[emoji16]
Znalazłam tylko coś takiego, w sumie nie wiem czy to to, bo pod tamta nazwa w necie nie pokazuje. Musze przejść się do sklepu stacjonarnego.
IMG_0464.PNG

Załączniki

• IMG_0464.PNG
    IMG_0464.PNG
    122 KB · Wyświetleń: 364
Kochana jak Mała nie była do tej pory owinieta to cud żeby się teraz owinela. Dzieci jak się owijaja pepowina to na etapie kiedy mają jeszcze miejsce w brzuchu. Dziś o to pytałam swojego ginekologa bo się tego bałam że tak wiecznie się kręci i raz jest główka w dół, raz w górę, potem znów w dół.

Chyba, ze tak :D ja nawet z moim lekarzem takich tematów nie poruszałam, bo nie czułam potrzeby, ale po prostu chodzi mi o to, że skoro jest twardy brzuch już od dłuższego czasu to logiczne, ze niektóre z nas by to pojechały sprawdzić na SOR, a niektóre by to uznały za skurcze przepowiadające i zostały w domu bez obaw. Także mówię po prostu, że czasami wystarczy napisać źle ująć w słowa coś w Internecie i druga osoba może to tez inaczej odebrać. A skoro pare razy jest podważane to, ze jakieś tam mam twardnienie brzucha i to nic takiego to później hormony dają mi popalić hah :D

Nawet mój jest biedny przy tej końcówce już ze mną także żeby żadna się nie obrażała, upały dają tez popalić i już wariuje :D

reklama
Dokładnie tak, już nie chciało mi się tego pisać :) ta maź jest właśnie dobra dla dziecka, wycierają tylko z grubsza, a maź się wchłania :)
Jak rodziłam 7lat temu to kąpali syna codziennie. Jak rodziłam drugiego syna 6lat temu to myli chyba w 3ciej dobie.
Też słyszałam, że ta maź jest bardzo korzystna dla dziecka też w późniejszym czasie, skóra się nie wysusza. Nawet gdzieś czytałam, że zmniejsza ryzyko wystąpienia AZS. Poza tym ten zapach dziecka od razu po urodzeniu jest najpiękniejszy na świecie.

Do góry