reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny wzruszyłam sie na maksa, dzisiaj na świat przyszły czworaczki, 4 dziewczynki - można podejrzeć na fb - Brodnickie Czworaczki [emoji7] w skończonym 27tyg, najmniejsza ma 700g, reszta po 800g. [emoji7][emoji7][emoji7] jak ja bym już chciała swojego bąbelka[emoji33]❣️
To spore jak na czworaczki z tego tygodnia ciąży. Oby było wszystko dobrze z maluszkami.
Miałam na studiach wykładowczynię, która urodziła 4raczki ale jakoś z 32tc.

Dobrze rozumiem, bo chyba czegoś nie doczytałam,że jak pierwsze dziecko alergiczne czy azsowe,to drugiemu teraz będziecie podawać bakterie? Ja synkowi dawałeam latopic jakoś w drugim roku życia przez 3 miesiące...takim maluszkom można od razu podawać po narodzeniu?:)
Można. Mój synek od urodzenia miał skaze białkowa do 14 miesiąca życia. Bóle brzuszka takie że od rana do wieczora płacz masakryczny (póki nie odstawiłam nabiału i nie przeszłam na mm dla alergików, syn był karmiony mieszanie). Dziecko tylko przy cycu, nie dało się go odłożyć. Jeśli pierwsze jest alergikiem to duże prawdopodobieństwo jest ze i drugie będzie. Dlatego ja będę podawać małej od razu latopic zapobiegawczo. W razie alergii żeby te jelitka trochę wspomóc. Bo synowi bardzo pomogl :)
Tym bardziej że skazowcy nie tyle maja AZS co skórę atopowa. Suche plamy na policzkach, za uszami. I bardzo pomógł.

Uzywa albo uzywala ktoras z Was papierkow lakmusowych? Bo czytam, ze dziewczyny uzywaja. Ale osobiscie nie widze sensu skoro mocz moze byc zasadowy i zabarwi papierek tak samo jak wody...

Jasne, ale tutaj nie chodzi o moje „widzimisię”, bo czasami mam wrażenie, ze to co napisze tak odbieracie, ze se biorę tyle rzeczy do szpitala, ze sobie marze o tym żeby urodzic, ze sobie chce dzieciaka wykapać w szpitalu bo tak xd

Nie czytam jej teraz. Nie wszystko trzeba w książkach wyczytywac, logikę tez swoją mam albo wlasnei tutaj wasze porady na forum :) ale mówię, ja biorę, bo przyda mi się chociażby do tego żeby pupkę powycierać jak będę przemywała woda po zmienianiu pampersa ;)

No ja i tak biorę sobie dodatkowo to co wcześniej wstawiałam z higienicznych spraw, bo mówiłam, ze skoro będę mieć przewijak w tej sali jednoosobowej to sobie wszystko do pielegnacji poukładam i będę się codziennie wprawiać w to i nie będę obolała latać do położnej pożyczać wszystkiego co trzeba. Ja tez nie mam zamiaru, ale czasami rzeczywistość to inna sprawa i trzeba zostać dłużej :)
Mi musi i chciałabym skoro jest taka mozwlisosc. Ja swojej mamy na miejscu nie mam, mieszka 350 km od nas. A teściowa rodziła 25 lat temu także wiaodmo tego się nie zapomina, ale może nie wszystko wiedzieć i jak pokazać :) zreszta ja chce dopiero po wszystkim kogokolwiek do szpitala zapraszać, nie w pare godzin po porodzie jak będziemy ledwo żywe. A położna lepiej zna standardy pielegnacji i od razu dużo mi będzie mogła podpowiedzieć w innych aspektach również :)
Kochana, zrobisz jak uważasz i nikomu nic do tego:) Ja mam tylko ten większy ręcznik i on sporo miejsca zajmuje w walizce więc jakby co (bo moze być mega upał albo będziemy dłużej w szpitalu) spakowałam dodatkowe 2 tetry.

Ja nie wiem co się ze mną dziś dzieje. Jak całą ciążę słodycze mogly dla mnie nie istnieć tak dziś zjadłam już jagodziankę, galaretkę, arbuza, loda i jeszcze mi się chce slodkiego....a i pierwszy raz w tej ciąży kupiłam sobie dziś chipsy ale już nie zjem dziś bo to by przegięcie było.

Ja będę podawać latopic :* to jest dla skazowcow i atopikow :* i na zmianę z coloflor cesario :*
U mnie z Aleksem dicoflor i biogaia w ogóle nie zdały egzaminu
Oo dziękuję[emoji16] o to mi chodziło[emoji16] Mam już z kiedyś zrobionego printscreena tego co napisałaś nt temat, ale wtedy byłam zielona i później zaczęłam czytać więcej o tym[emoji16]
Uzywa albo uzywala ktoras z Was papierkow lakmusowych? Bo czytam, ze dziewczyny uzywaja. Ale osobiscie nie widze sensu skoro mocz moze byc zasadowy i zabarwi papierek tak samo jak wody...
Ja raz... pierwszy i ostatni[emoji16] wystraszyłam się mega i tylko niepotrzebnie[emoji16]

reklama
Kochana, zrobisz jak uważasz i nikomu nic do tego:) Ja mam tylko ten większy ręcznik i on sporo miejsca zajmuje w walizce więc jakby co (bo moze być mega upał albo będziemy dłużej w szpitalu) spakowałam dodatkowe 2 tetry.

Ja nie wiem co się ze mną dziś dzieje. Jak całą ciążę słodycze mogly dla mnie nie istnieć tak dziś zjadłam już jagodziankę, galaretkę, arbuza, loda i jeszcze mi się chce slodkiego....a i pierwszy raz w tej ciąży kupiłam sobie dziś chipsy ale już nie zjem dziś bo to by przegięcie było.
Ej... mam tak samo[emoji23][emoji23] tak mi się chce słodkiego[emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] Jedyne na co sobie pozwoliłam to owoce[emoji23][emoji23] ale marzy mi się czekolada, albo mleczko w tubce[emoji23]

Do góry