reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja przez ostatnie 3 tygodnie, co sobotę byłam w szpilkach na ślubach[emoji4][emoji106]i to moich wysokich[emoji16] Teraz mam zamiar iść w niskich, więc tym bardziej dam radę[emoji16] Zresztą to kwestia przyzwyczajenia do chodzenia w takich butach[emoji4] Ja praktycznie codziennie w pracy musiałam w takich być[emoji4] A jeśli chodzi o ograniczenia ciała... jeszcze chyba nie mam[emoji4]oprócz wystającego brzucha, który tylko przeszkadza mi w jedzeniu[emoji23] bo ciągle się brudzę. Na wagę nie narzekam, bo tylko przytyłam 4kg.

No chyba, ze tak :) ja obcasów nie lubię, szkoda mi stop i rzadko kiedy je ubieram, mimo niskiego wzrostu. A teraz to tym bardziej nie dałabym rade skoro nogi i wszystko spuchnięte i jeszcze bym sobie krzywdę zrobiła z tym krążeniem teraz :D u mnie niby dużo, bo 18 kg, ale wszystko poszło w brzuch, a przed ciąża miałam 45 kg to znowu za mało było :D

Ja przez ostatnie 3 tygodnie, co sobotę byłam w szpilkach na ślubach[emoji4][emoji106]i to moich wysokich[emoji16] Teraz mam zamiar iść w niskich, więc tym bardziej dam radę[emoji16] Zresztą to kwestia przyzwyczajenia do chodzenia w takich butach[emoji4] Ja praktycznie codziennie w pracy musiałam w takich być[emoji4] A jeśli chodzi o ograniczenia ciała... jeszcze chyba nie mam[emoji4]oprócz wystającego brzucha, który tylko przeszkadza mi w jedzeniu[emoji23] bo ciągle się brudzę. Na wagę nie narzekam, bo tylko przytyłam 4kg.
Ja nie jestem przyzwyczajona do obcasow wiec w ciazy tym bardziej nie zakladam ;) okolo 20 tygodnia jeszcze na koturnach chodzilam ale juz bylo ciezko. No i mam 22kg na plusie wiec ogolnie nie jest lekko :)

No chyba, ze tak :) ja obcasów nie lubię, szkoda mi stop i rzadko kiedy je ubieram, mimo niskiego wzrostu. A teraz to tym bardziej nie dałabym rade skoro nogi i wszystko spuchnięte i jeszcze bym sobie krzywdę zrobiła z tym krążeniem teraz :D u mnie niby dużo, bo 18 kg, ale wszystko poszło w brzuch, a przed ciąża miałam 45 kg to znowu za mało było :D
Mnie, odpukać tfu tfu, nic nie puchnie, nie zatrzymuje mi się na razie woda w organizmie, więc nie narzekam. Cały czas chodzę w pierścionku i obrączce.
Ja obcasy lubię i kupuje, tylko wygodne, bo tylko w takich da się dłużej chodzić[emoji4]
Teraz i tak na co dzień, muszę chodzić w sandałkach i trampkach[emoji4]

O kurcze jaka roznica :D ja mam taki sam termin om i usg ;) a Ty i Twoj lekarz ktory termin bierzecie pod uwage? I czym spowodowana taka roznica?

2 albo 3 cykle przed zajściem w ciążę miałam dłuższe i pewnie to jest powodem takiej różnicy.. Mój lekarz bierze termin z pierwszego prenatalnego czyli 21.08 a jak byłam na ip to lekarz który miał dyżur wziął termin z OM i będąc w 32 tygodniu wpisywała mi "pacjentka w 35 tc" a poinformowałam oczywiście że u mnie taka różnica. Moja gin jak zobaczyła ten wypis to absolutnie się nie zgodziła. Ja również kieruję się terminem 21.08

Może też być na jednej :*
Ja np mam jedną nogę pół cm krótsza od drugiej i mi to poszło w kręgosłup. Mam delikatna skolioze właśnie przez to że się biodra układają jedno niżej drugie wyżej.
A mój Aleks nabity, to przez ciężar właśnie przez jedną nożke krótsza bardziej koslawosc kostek ma widocznej na jednej z nich. Na obu problem ale na jednej bardziej po prostu
To boli cie przez to kregoslup co?

Wow widziałam takie porody na YouTube i chyba wolę na łóżku szpitalnym jednak. Ale jakaś położna będzie z Tobą w domu?
Szpitalne łóżko już miałam i jakoś wygodne też nie jest [emoji6] będę mieć dwie położne i inne ułatwiacze porodu.

Katinails aż muszę sprawdzić jak czop wygląda. Tydzień temu też miałam nitkę [emoji6]

Miłość w czasach popkultury też bym chętnie poszła na jakiś obiad [emoji16] ja jak czułam, że za niedługo urodzę, to poród był potem za kilka dni.

Mi się dziś nic nie chce. Szkoda, że nie mogę się iść położyć.

reklama
Do góry