reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja również witam nowe koleżanki. U mnie też skwar jak nie powiem co. Cały czas siedzę w domu przy zaslonietych oknach. U lekarza już byłam i kwitek odebrałam. Jutro zaś muszę na ktg podjechać.
@Maljan popieram. Ja też nie wyobrażam sobie zimowej ciąży. Moje dzieci rodzinę lipiec-sierpien-wrzesien... i choć ciężko jak gorąco to nie puchne itd, jak sobie pomyślę że miałabym kurtkę zakładać, kozaki, uważać na lodzie to już w swojej wyobraźni czuje się roztyty eskimos;)
Też nie chciałabym, żeby to wypadło na zimę[emoji4]Mnie irytowało ubieranie się do lekarza, bo się nie mogłam schylać, a nie przytyłam wtedy ani kg. A teraz luzik, zarzucam sukienkę i jest git[emoji16] Chyba najlepiej oscylować na wiosnę[emoji23]

reklama
Ja tam bym chodziła w takich emu żeby tylko wkładać nogę i w takim jakims wielkim spadochronie hahah
Ja sobie skręciłam nogę w EMU,ale ja wciąż skręcam nogi,więc nie ma co na mnie patrzeć ;) Czy to emu,czy klapki,czy adidasy, kostki skręcone 4 razy -trzeba być zdolnym...a potem się dziwić,że Laura wciąż się przewraca lub z czegoś spada :-p

Pewnie okaże się, że to wina sprzętu i lekarza... Kiedy idziesz na usg żył?
W piątek mam taką prywatną wizytę u lekarza,co ma DOBRY SPRZĘT (bez skojarzeń ) ha ha :p a USG doppler to dopiero najbliższy termin był wolny na 4 sierpnia . Jeśli w piątek okaże się,że wyniki są lepsze,to może nawet anuluję doppler-zobaczymy.

U nas spadl 5 minutowy deszcz. Pootwierałam okna, żeby zrobić przeciąg. Po deszczu dalej to samo....

Witam dwie nowe mamusie :).

Ja wolę jednak letnie dzieci. Moja córka urodziła się na początku czerwca i było idealnie. Teraz ciaza trochę dłużej w upalach, ale przeżyjemy ;).

@Gienio kiedy będziesz robić te badanie? Mam , nadzieję że Twoja lekarz Cie trochę uspokoiła.

No ja mam porównanie i jednak wolę zimę :) kurtkę pożyczyłam od mamy akurat zresztą teraz też musiałam kupić kurtkę bo już się nie mieścił brzuch w nic w kwietniu więc mam kurtkę przeciwdeszczowa. A mi od powrotu z wakacji upały bardzo przeszkadzają i jednak końcówkę ciąży lepiej znosiłam w zimie.
Widzę też plus w tym że rozszerzanie diety wypadało w super okres warzywno owocowy a teraz będzie to w zimie. No i jak zacznie Młody siadać to będzie trzeba go opatulac w kombinezon itd i mniej będzie miał okazji do oglądania świata niż w lecie.

Ale oczywiście każda z nas może mieć swoje zdanie na ten temat:) ja jednak preferuje zimę.
I w każdej porze roku będą plusy i minusy :)

Ja sobie skręciłam nogę w EMU,ale ja wciąż skręcam nogi,więc nie ma co na mnie patrzeć ;) Czy to emu,czy klapki,czy adidasy, kostki skręcone 4 razy -trzeba być zdolnym...a potem się dziwić,że Laura wciąż się przewraca lub z czegoś spada :-p
Hyhyhy dobre.. [emoji23]
Ja w emu chodzilam jak pokraka.. jakbym miala papcie na nogach :D za miekkie dla mnie :p no i nie na plupe czy snieg.. ;)

A czy któraś z Nas patrzy teraz na Mode hah :D

Ja od 3 miesięcy chodzę w klapkach i mam to gdzieś :D
Ja patrzę [emoji14] to że jestem w ciąży, nie znaczy że mam wyglądać brzydko i czuć się niekomfortowo :) i w klapkach nie chodzę, chodzę w normalnych butach tak jak zawsze chodziłam, w sandałkach, balerinkach, trampkach, adidaskach [emoji14]

reklama
Do góry