reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już zakupy to tak max do 2 kg noszę więcej nie dam rady a w taki upał się staram się wychodzić.
Tak sobie pomyślałam właśnie że jakbym urodziła w lipcu to by było super bo moja córka ma jeszcze przedszkole a od sierpnia siedzi ze mną. No i jak nie urodzę to będę musiała z nią chociaż na plac zabaw iść bo inaczej się zanudzi a mnie zamęczy. A tak to w sierpniu bym już z wozeczkiem popylala na plac zabaw:)
Moja córa ma lipiec i sierpień wakacje bo nasze przedszkole nie ma dyżuru i trzeba by było wozić ją do innego. Taka zbieranina dzieci to nie wiem czy dobra. W ogóle wolę unikać jej kontaktu z tyloma dziećmi jak ma być małe dziecko w domu, żeby czegoś nie przyniosła. Już od września pójdzie.

Teraz podobno idą tropikalne upały to my małej napuścimy wody do basenu. Ja też już na plac zabaw nie dotrę bo za daleko mam. No planować to my możemy nasze porody☺

reklama
U nas spadl 5 minutowy deszcz. Pootwierałam okna, żeby zrobić przeciąg. Po deszczu dalej to samo....

Witam dwie nowe mamusie :).

Ja wolę jednak letnie dzieci. Moja córka urodziła się na początku czerwca i było idealnie. Teraz ciaza trochę dłużej w upalach, ale przeżyjemy ;).

@Gienio kiedy będziesz robić te badanie? Mam , nadzieję że Twoja lekarz Cie trochę uspokoiła.
Hej :) Lekarz mi zmacała brzuch i tam w środku i powiedziała-nie jest to duży człowiek,ale wg niej powinna urodzić się z wagą międzt 3100 a 3400g. A wg tego pana od USG to może miałaby z 2500g przy porodzie. Zobaczymy, kto miał rację..w piątek idę do takiego fajnego młodego lekarza, który jest specjalistą od USG i jeśli on mi poda lepszą wagę,to na pewno mnie to uspokoi.

Ostatnia edycja:
Ja tam bym chodziła w takich emu żeby tylko wkładać nogę i w takim jakims wielkim spadochronie hahah
JA rodziłam w zimę i śnieżycę i muszę przyznać,że łatwiej znosiłam ciąże niż teraz. Kurtkę kupiłam męską w promocji w Reserved ,bo każda inna była za mała, no i miałam oczywiście EMU na nogach,ale skręciłam kostkę dużo później już jak były dzieci na świecie. Ja mam wąskie stopy i w tym bucie jest sporo luzu po bokach i jak szłam po schodach zamyśliłam się i spadłam ze stopnia na bok nogi :( to było w Krakowie ,jak pojechaliśmy z mężem na weekend na wypad bez dzieci. Potem przykładałam lód , który był przeznaczony do Rumu z Colą :)) To taka anegdotka, he he

JA rodziłam w zimę i śnieżycę i muszę przyznać,że łatwiej znosiłam ciąże niż teraz. Kurtkę kupiłam męską w promocji w Reserved ,bo każda inna była za mała, no i miałam oczywiście EMU na nogach,ale skręciłam kostkę dużo później już jak były dzieci na świecie. Ja mam wąskie stopy i w tym bucie jest sporo luzu po bokach i jak szłam po schodach zamyśliłam się i spadłam ze stopnia na bok nogi :( to było w Krakowie ,jak pojechaliśmy z mężem na weekend na wypad bez dzieci. Potem przykładałam lód , który był przeznaczony do Rumu z Colą :)) To taka anegdotka, he he
Ja tez rodzilam zima i bylo lepiej niz teraz.. :)

Pozdrawiamy wszystkie ciocie <3
Dzisiaj bylismy na kontroli w przychodni , mała już waży prawie 30 dag więcej od wyjścia ze szpitala , jutro kończymy tydzień :)Zobacz załącznik 881353 Zobacz załącznik 881354
Jejuś jaka ona maleńka☺ a jaka słodka☺ do zacałowania. Dobrze , że nie widzimy się z naszymi dzieciami wszystkie razem bo byśmy te dzieci zacmokały i tylko by się traumy nabawiły☺

Ja chce już mojego Małego..

reklama
Do góry