reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja również witam nowe koleżanki. U mnie też skwar jak nie powiem co. Cały czas siedzę w domu przy zaslonietych oknach. U lekarza już byłam i kwitek odebrałam. Jutro zaś muszę na ktg podjechać.
@Maljan popieram. Ja też nie wyobrażam sobie zimowej ciąży. Moje dzieci rodzinę lipiec-sierpien-wrzesien... i choć ciężko jak gorąco to nie puchne itd, jak sobie pomyślę że miałabym kurtkę zakładać, kozaki, uważać na lodzie to już w swojej wyobraźni czuje się roztyty eskimos;)
Też nie chciałabym, żeby to wypadło na zimę[emoji4]Mnie irytowało ubieranie się do lekarza, bo się nie mogłam schylać, a nie przytyłam wtedy ani kg. A teraz luzik, zarzucam sukienkę i jest git[emoji16] Chyba najlepiej oscylować na wiosnę[emoji23]

reklama
Ja tam bym chodziła w takich emu żeby tylko wkładać nogę i w takim jakims wielkim spadochronie hahah
Ja sobie skręciłam nogę w EMU,ale ja wciąż skręcam nogi,więc nie ma co na mnie patrzeć ;) Czy to emu,czy klapki,czy adidasy, kostki skręcone 4 razy -trzeba być zdolnym...a potem się dziwić,że Laura wciąż się przewraca lub z czegoś spada :-p

Pewnie okaże się, że to wina sprzętu i lekarza... Kiedy idziesz na usg żył?
W piątek mam taką prywatną wizytę u lekarza,co ma DOBRY SPRZĘT (bez skojarzeń ) ha ha :p a USG doppler to dopiero najbliższy termin był wolny na 4 sierpnia . Jeśli w piątek okaże się,że wyniki są lepsze,to może nawet anuluję doppler-zobaczymy.

U nas spadl 5 minutowy deszcz. Pootwierałam okna, żeby zrobić przeciąg. Po deszczu dalej to samo....

Witam dwie nowe mamusie :).

Ja wolę jednak letnie dzieci. Moja córka urodziła się na początku czerwca i było idealnie. Teraz ciaza trochę dłużej w upalach, ale przeżyjemy ;).

@Gienio kiedy będziesz robić te badanie? Mam , nadzieję że Twoja lekarz Cie trochę uspokoiła.

No ja mam porównanie i jednak wolę zimę :) kurtkę pożyczyłam od mamy akurat zresztą teraz też musiałam kupić kurtkę bo już się nie mieścił brzuch w nic w kwietniu więc mam kurtkę przeciwdeszczowa. A mi od powrotu z wakacji upały bardzo przeszkadzają i jednak końcówkę ciąży lepiej znosiłam w zimie.
Widzę też plus w tym że rozszerzanie diety wypadało w super okres warzywno owocowy a teraz będzie to w zimie. No i jak zacznie Młody siadać to będzie trzeba go opatulac w kombinezon itd i mniej będzie miał okazji do oglądania świata niż w lecie.

Ale oczywiście każda z nas może mieć swoje zdanie na ten temat:) ja jednak preferuje zimę.
I w każdej porze roku będą plusy i minusy :)

Ja sobie skręciłam nogę w EMU,ale ja wciąż skręcam nogi,więc nie ma co na mnie patrzeć ;) Czy to emu,czy klapki,czy adidasy, kostki skręcone 4 razy -trzeba być zdolnym...a potem się dziwić,że Laura wciąż się przewraca lub z czegoś spada :-p
Hyhyhy dobre.. [emoji23]
Ja w emu chodzilam jak pokraka.. jakbym miala papcie na nogach :D za miekkie dla mnie :p no i nie na plupe czy snieg.. ;)

A czy któraś z Nas patrzy teraz na Mode hah :D

Ja od 3 miesięcy chodzę w klapkach i mam to gdzieś :D
Ja patrzę [emoji14] to że jestem w ciąży, nie znaczy że mam wyglądać brzydko i czuć się niekomfortowo :) i w klapkach nie chodzę, chodzę w normalnych butach tak jak zawsze chodziłam, w sandałkach, balerinkach, trampkach, adidaskach [emoji14]

reklama
Do góry