reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja miałam wczoraj wizytę u gina. Wody plodowe ok, przepływy i łożysko się nie pogorszyło więc nie dostaje żadnego skierowania do szpitala, ale lekarz każe nam się dużo migdalić. Ja już mogę robić wszystko w domu, tylko szkoda że zaraz strasznie bolą mnie nogi, tzn podbicie, do tego mi bardzo zaczęły puchnac. A jak pozmywalam parę garków, to myślałam że mi kręgosłup wysiądzie i poszlam leżeć hehe. Cieszę się że u ginekologa wszystko ok, malucha już nie mierzył i nie sprawdzał szyjki. w poniedziałek mamy kolejną wizytę, żeby mieć pod kontrolą to łożysko i przepływy, chociaż lekarz mi mówił, że najlepiej jakby mnie już nie zobaczył. Brzuch mi sie nie stawia, nic mnie nie boli. Jedynie krocze, i czasami mam pół dnia ból jak na okres. Ale w moim odczuciu jest on delikatny, bo miesiączki miałam bardzo bolące więc ten ból co mnie czasami meczy to jest dla mnie delikatny. Żadnych oznak zbliżającego się porodu. Prócz cieknacej siary z cycków, ale to po prostu oznaka że są w gotowości. Jak mi brzuch twardnial w połowie ciazy I lezałam w szpitalu pod kroplowkami tak teraz cisza. Ahh ta przewrotna natura

To super, że wszystko w porządku :)
Ja właśnie dziś zamierzam mojego zaatakować, bo po tamtym przytulaniu w niedziele wieczorem to nic nie dało, ale wydaje mi się, ze uruchomiło więcej objawów już i czuje się coraz gorzej i mam takie przeczucie, ze już blisko :D

Dokładnie, natura naszego ciała i nas to jest nieprzewidywalna [emoji85][emoji378][emoji2]

reklama
Trochę późno ale chciałbym się przywitać, mam termin na 27 sierpnia to moja 2 ciąża mam córkę która w listopadzie skończy 6 lat . Teraz też będzie dziewczynka po takiej przerwie mam stresa jak za pierwszym razem.

Witamy :) to jeszcze miesiac i będzie córeczka. Imię już wybrane?

Oj tam, nie jest tak źle, tego na pewno się nie zapomina, instynkt się włącza po porodzie na bank ;)

Jak przebiegała Twoja ciąża? Skad jesteś?

A tak swoją drogą, z nudów zapytam, bo chyba nigdy nie mówiłaś :) Gdzie ty pracowałaś? :)

W Neonecie [emoji28] i powiem tak, przyjęłam się tam nie wiedząc o ciąży, tam wcześniej zawsze dawali umowę na próbę, a mi dali już na rok czasu i później się okazało, że jestem w ciąży także do połowy marca pracowałam, a później już chorobowe i tak się pofarcilo mi :D

Witamy :) to jeszcze miesiac i będzie córeczka. Imię już wybrane?

Oj tam, nie jest tak źle, tego na pewno się nie zapomina, instynkt się włącza po porodzie na bank ;)

Jak przebiegała Twoja ciąża? Skad jesteś?
Imię wybrane będzie Rozalia. Ciąża ok gorzej było mi w nią zajść, lekarz nadal obstawia cud jestem z okolic Częstochowy

reklama
Dobra-jestem i ja :) Miało w Warszawie padać i dupa a ja tak czekam-umieram z tej duchoty.
Byłam u mojej prowadzącej na wizycie-pobrała mi te wymazy na gronkowca ,zleciła ostatnie badania, porozmawiałyśmy co i jak, powiedziałam o tym USG-sprawdziła wymiary małej i jest też zaniepokojona-mowila,że jej aż wierzyć się nie chce,żeby tak nagle wymiary się rozjechały ,więc dostałam skierowanie na USG doppler żył u dziecka :jako powód-hipotrofia płodu. Natomiast mnie pocieszała,że wg niej to wina błędu lekarza i złego sprzętu,bo wg jej badania zwykłego mała jest średniakiem-ani mała ani duża. Już mam zacząć robić zastrzyki z clexane . Ja mam cesarkę już za 2 tygodnie -10 sierpnia :)

Witam nowe dziewczyny, fajnie,że przy końcówce jeszcze nas znalazłyście. Zapraszamy u nas jest FAJNIE :)

Do góry