reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, czy to znaczy, że tylko ja mam teraz przypływ energii? Mimo przeróżnych codziennych bóli? Od 2 tygodni codziennie coś robię, tzn chodzę na spacery, po centrach handlowych, do knajpek i kawiarni, w domu sprzątam i gotuję? Ja właśnie teraz mogłabym góry przenosić [emoji16] Mam dużo więcej siły i energii niż kilka tygodni temu :)

Ja mam dzień że latam robie wszystko, sprzątam, gotuje itp a na następny nie chce mi się z łóżka wstać hahahah :D

reklama
Dziewczyny, czy to znaczy, że tylko ja mam teraz przypływ energii? Mimo przeróżnych codziennych bóli? Od 2 tygodni codziennie coś robię, tzn chodzę na spacery, po centrach handlowych, do knajpek i kawiarni, w domu sprzątam i gotuję? Ja właśnie teraz mogłabym góry przenosić [emoji16] Mam dużo więcej siły i energii niż kilka tygodni temu :)

Chyba tylko Ty hah :) może to objawy zbliżającego się tuż tuż porodu? Kto wie [emoji5][emoji16]

Może jak oddychamy to też to w jakiś sposób działa na macice, na mieście tam na dole, na przeponę itd? Tak mi się wydaje, ja jak nie miałam żadnych skurczy, dzidzia miała normalna aktywność i prace serducha to było od 15-35 przez te 40 min jak byłam podłączona. Albo rzeczywiście te ktg to taka lekka lipa :/
Na ktg w szpitalu takie cyrki mi nie wychodzily więc ten sprzęt u mojego gina jakiś badziewny..

Ja mam to szczęście do szpitala .. mieliśmy dzisiaj wyjść ale jednak nie bo trochę za wysoki poziom biliburuny i jest naświetlana .
Czuje się jakbym juz tu mieszkała ..
Dzisiaj mam już takie pełne cycki nabite od mleka , jak cała ciaze nie urosły tak teraz o 2 rozmiary większe napewno , wczoraj jeszcze były miękkie i siara bo przezroczyste a dzisiaj większe mleczko już inne i duuzo aż musiałam trochę odciągnąć ręcznie bo bolały już trochę .

Ja jeszcze z tydzień poleniuchuje i potem się już rozruszam. Teraz się jeszcze boję. We wtorek jestem umówiona z położną i zobaczę co ona mi powie.

Ja dzisiaj też zamówiłam dywan z H&m. Przeceniony ze 100€ na 19.99 €. Jak nie będzie mi pasował to odeślę z powrotem. I zamówiłam pościel. Tez się opłacało, bo jedna za 5 euro a 100 % bawełny.

Ja mam to szczęście do szpitala .. mieliśmy dzisiaj wyjść ale jednak nie bo trochę za wysoki poziom biliburuny i jest naświetlana .
Dzisiaj mam już takie pełne cycki nabite od mleka , jak cała ciaze nie urosły tak teraz o 2 rozmiary większe napewno , wczoraj jeszcze były miękkie i siara bo przezroczyste a dzisiaj większe mleczko już inne i duuzo aż musiałam trochę odciągnąć ręcznie bo bolały już trochę .
Staraj się jak najwięcej karmić mała. Położna mi mówiła, że tłuszczyk z mleka pomaga zbijać poziom bilirubiny.

Szkoda że nie idziecie jeszcze do domu, ale z drugiej strony to dobrze, że kontrolują i będzie naświetlana. Wytrzymasz jeszcze chwilę w szpitalu ;)

A nie masz laktatora żeby sobie odciągać ? Było by Ci lżej

reklama
Kurcze a ja staniki do karmienia zamówiłam takie jak noszę teraz :/ ciekawe jak to u mnie bedzie z mlekiem, bo do teraz ani kropli. Wspolczuje Ci tego siedzenia w szpitalu, ja to bym chciala po jednym dniu wyjsc :D

Do góry