reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja wchodziłam ostatnio do jeziora ale zakładałam tampon.

No bez tampona to nie polecam, ja bym ogólnie się bała z powodu rozwarcia, że jednak coś cokolwiek się przedostanie do środka i będzie tfu tfu jakaś infekcja czy zakażenie :( ale wiadomo nie ma co też przesadzać, trzeba pokorzystsc z ostatnich tygodni i się popluskać :)

Hah ja też brak mocy..A tu sprzątanie, obiad ;P

Nie no my już po sprzątaniu generalnym weekend to teraz tylko na bieżąco odkurzanie co 3 dni, jakieś kurze zetrzeć, pranie prasowanie, ale od paru dni mój wszystko robi, bo ja bez mocy i nawet posiłki wszystkie on szykuje i zmywa także jestem dumna i wdzięczna. Bo przez ten upał to ja teraz wróciliśmy po tej wycieczce nad jeziorko i kebabie i teraz odpoczywam tak 2 h, zaraz sobie miskę lodowatej wody dam na nóżki, bo opuchnięte trochę, a mój sobie siedzi do 17:30 w swoim studio i tworzy, później z pieskiem wyjdziemy i pójdziemy na boisko obok domu od 18-20 żeby się poruszał. Zaczęliśmy się lepiej dogadywać ostatnio, jest mało kłótni i niedomówień, pretensji, jest czas razem, obowiązki, i czas ze idzie na swój dół tworzyć a ja wtedy odpoczywam, spie albo na internecie siedzę [emoji5]

Pewnie, jedź sprawdź będziesz spokojniejsza.

Ja zawsze byłam mega aktywna poza ciążą i w poprzednich ciążach też do końca pracowałam, latałam, sprzątałam, obiad byl codziennie a teraz chyba przez tą pogodę mam taką niemoc no i nie mam już 26lat więc też pewnie to.

Ja przed ciąża to tez ADHD takie, wiadomo po szkole dopiero 3 lata minęły odkąd skończyłam, ale od razu znalazłam prace w gastronomii we Wrocławiu i się wyprowadziłam i wynajmowałam pokoik, pracowałam :) a w czasie szkoły w wakacje dorabiałam na swoje przyjemności także tez mam we krwi robotnosc i to, ze nie wysiedze [emoji5][emoji28]

Teraz mnie dopadły ciężkie dni, ale to już końcówka taka serio skoro niby 13 dni także już sobie daje luzu i wypoczywam ile się da :)

Ja mam 26 rocznowo i na tym etapie ciąży też już niemoc ogarnia

A ja 23 i nie ma chyba reguły, od tego 37+.. to już mnie zmogło z nóg, mało co robię, jest upał u nas 30 stopni.. więcej leżę, bo czuc jak mała się zniża, puchną nogi, ręce i nawet na buzi się zrobiłam okrąglejsza a od miesiąca prawie nic nie przybyło kg także to już takie uroki końcówki i musimy w końcu zwolnić i odpocząć, przede wszystkim żeby mieć siły na poród, bo nigdy niewiaodmo jaki się nam trafi hah :)

Pogoniłam ich na dwór, sobie zrobiłam mrożoną kawę i posiedzę na allegro i aliexpress. Mam zamiar kupić nowy dywan do salonu. Ten co mamy to jakaś porażka ma 2lata shaggy czy jak on się tam nazywa daliśmy za niego prawie 1000zl a taki zadeptany, że nieładnie to wygląda no i pełno syfu jest w środku nawet po praniu w pralni brzydko wygląda. szkoda, że go dawałam do prania 100zł w plecy. Nigdy więcej nie kupię już takiego z długaśnym włosiem.

Wow, to sporo jak na dywan, ale ja nie jestem w temacie może takich wydatków dywanowych :D ja dużo wlasnei na Allegro szukam rzeczy i teraz tez będziemy wymieniać komodę do pokoju naszego, znalazłam taki na max wymiar żeby się zmieściło to za 199 zł ładnie wyglada i kolor dopasowany do tych mebli :D i nad to powiesimy takiego koloru tez półkę na książki będzie to nam się jedna duża szuflada pod tv opróżni, nie wiem na co ale będzie można na coś przeznaczyć :)

Także my tez małe zmiany miezzkaniowe skoro już dla małej dosłownie wsio kupione ;)

U mnie mąż pochłonął całą energię i on wszystko robi. Dzisiaj już zrobił zakupy, pyszny obiad, a ja się obijam. Aż mi głupio.
My jutro też mamy grilla z sąsiadami, ale nie wiem czy iść czy zostać w łóżku. U nas v takie upały, że masakra.

@Ewka34 współczuję Ci strasznie. Wymęczą Cie te bóle...

@KatiNails nie szalej za mocno. Uważaj na siebie!

Oj tam, korzystaj, a facet tez ma satysfakcję i frajdę, ze może Tobie pomoc i odciążyć, pamiętamy, ze my robimy mega dużo nosząc pod swoimi serduchami te cudowne istotki, tyle godzin, dni i miesięcy ;) to jest piękne poświęcenie i niedziwne, ze już przy końcówce jest nam na tyle ciężko, ze nawet butów zawiązanie to problem duży.. dlatego ja już od 2 miesięcy chodzę non stop w klapkach haha polecam ;)

reklama
Nie no my już po sprzątaniu generalnym weekend to teraz tylko na bieżąco odkurzanie co 3 dni, jakieś kurze zetrzeć, pranie prasowanie, ale od paru dni mój wszystko robi, bo ja bez mocy i nawet posiłki wszystkie on szykuje i zmywa także jestem dumna i wdzięczna. Bo przez ten upał to ja teraz wróciliśmy po tej wycieczce nad jeziorko i kebabie i teraz odpoczywam tak 2 h, zaraz sobie miskę lodowatej wody dam na nóżki, bo opuchnięte trochę, a mój sobie siedzi do 17:30 w swoim studio i tworzy, później z pieskiem wyjdziemy i pójdziemy na boisko obok domu od 18-20 żeby się poruszał. Zaczęliśmy się lepiej dogadywać ostatnio, jest mało kłótni i niedomówień, pretensji, jest czas razem, obowiązki, i czas ze idzie na swój dół tworzyć a ja wtedy odpoczywam, spie albo na internecie siedzę [emoji5]
Fajnie, że Wam się układa ❤️✊✊

Do góry