reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, czy to znaczy, że tylko ja mam teraz przypływ energii? Mimo przeróżnych codziennych bóli? Od 2 tygodni codziennie coś robię, tzn chodzę na spacery, po centrach handlowych, do knajpek i kawiarni, w domu sprzątam i gotuję? Ja właśnie teraz mogłabym góry przenosić [emoji16] Mam dużo więcej siły i energii niż kilka tygodni temu :)

Ja mam dzień że latam robie wszystko, sprzątam, gotuje itp a na następny nie chce mi się z łóżka wstać hahahah :D

reklama
Dziewczyny, czy to znaczy, że tylko ja mam teraz przypływ energii? Mimo przeróżnych codziennych bóli? Od 2 tygodni codziennie coś robię, tzn chodzę na spacery, po centrach handlowych, do knajpek i kawiarni, w domu sprzątam i gotuję? Ja właśnie teraz mogłabym góry przenosić [emoji16] Mam dużo więcej siły i energii niż kilka tygodni temu :)

Chyba tylko Ty hah :) może to objawy zbliżającego się tuż tuż porodu? Kto wie [emoji5][emoji16]

Może jak oddychamy to też to w jakiś sposób działa na macice, na mieście tam na dole, na przeponę itd? Tak mi się wydaje, ja jak nie miałam żadnych skurczy, dzidzia miała normalna aktywność i prace serducha to było od 15-35 przez te 40 min jak byłam podłączona. Albo rzeczywiście te ktg to taka lekka lipa :/
Na ktg w szpitalu takie cyrki mi nie wychodzily więc ten sprzęt u mojego gina jakiś badziewny..

Ja mam to szczęście do szpitala .. mieliśmy dzisiaj wyjść ale jednak nie bo trochę za wysoki poziom biliburuny i jest naświetlana .
Czuje się jakbym juz tu mieszkała ..
Dzisiaj mam już takie pełne cycki nabite od mleka , jak cała ciaze nie urosły tak teraz o 2 rozmiary większe napewno , wczoraj jeszcze były miękkie i siara bo przezroczyste a dzisiaj większe mleczko już inne i duuzo aż musiałam trochę odciągnąć ręcznie bo bolały już trochę .

Ja jeszcze z tydzień poleniuchuje i potem się już rozruszam. Teraz się jeszcze boję. We wtorek jestem umówiona z położną i zobaczę co ona mi powie.

Ja dzisiaj też zamówiłam dywan z H&m. Przeceniony ze 100€ na 19.99 €. Jak nie będzie mi pasował to odeślę z powrotem. I zamówiłam pościel. Tez się opłacało, bo jedna za 5 euro a 100 % bawełny.

Ja mam to szczęście do szpitala .. mieliśmy dzisiaj wyjść ale jednak nie bo trochę za wysoki poziom biliburuny i jest naświetlana .
Dzisiaj mam już takie pełne cycki nabite od mleka , jak cała ciaze nie urosły tak teraz o 2 rozmiary większe napewno , wczoraj jeszcze były miękkie i siara bo przezroczyste a dzisiaj większe mleczko już inne i duuzo aż musiałam trochę odciągnąć ręcznie bo bolały już trochę .
Staraj się jak najwięcej karmić mała. Położna mi mówiła, że tłuszczyk z mleka pomaga zbijać poziom bilirubiny.

Szkoda że nie idziecie jeszcze do domu, ale z drugiej strony to dobrze, że kontrolują i będzie naświetlana. Wytrzymasz jeszcze chwilę w szpitalu ;)

A nie masz laktatora żeby sobie odciągać ? Było by Ci lżej

reklama
Kurcze a ja staniki do karmienia zamówiłam takie jak noszę teraz :/ ciekawe jak to u mnie bedzie z mlekiem, bo do teraz ani kropli. Wspolczuje Ci tego siedzenia w szpitalu, ja to bym chciala po jednym dniu wyjsc :D

Do góry