reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja urodziłam w 37+1 i malutka ważyła 2660kg.

No i super :) każda waga jest prawidłowa, tutaj nie ma co porównywać, bo to tez genetyka dużo ma do rzeczy i często przypadek itd :D dlatego ja tam już o tej wadze tak nie myśle, jak i o terminie porodu. Będzie co ma być, a niech mnie zaskoczy :D chociaż już czuje, ze na pewno bliżej niż dalej, bo ciągnie brzuch coraz czesciej i wczoraj miałam ciężko z zasypianiem, bo już coraz bardziej brzuszek ciąży i ani się położyć na plecach, ani na boku masakra xd

reklama
Odebrałam wynik GBS. Ujemny ☺ obędzie się bez antybiotyku tym razem. I lepiej bo ponoć kilka godz przed porodem musi być podany a jakby się teraz okazała szybka akcja to mogliby nie zdążyć ☺

My dzisiaj grillujemy u znajomych na działce. Ostatni mój taki wypad chyba bo już nieciekawie się czuję. Jeszcze dzisiaj taki upał ma być.

Miłego dnia☺
To która się dzisiaj rozpakuje? ☺

W sensie, że jak ktoś informuje o tym jaka dzidzie urodził wagowo albo doda zdjęcie z jakiejś bzdurnej apki, gdzie ta waga jest podana kompletnie z tylka to przez to ma się stresować? :) nie przesadzajmy, wszystko siedzi w głowie i jeśli człowiek sam sobie nie przemówi żeby troszkę mniej myśleć o tym to wszystko inne to zamki na piasku :) przecież waga usg to tylko wyliczenia sprzętu, który może się mylić i często tak jest.. najważniejsze żeby się nie stresować i myśleć pozytywnie, dużo wpływa to na nas i dzieciątko :) najważniejsze, żeby urodziło się zdrowie dzieciątko i waga nie jest wcale tego wyznacznikiem. Ja np nie nastawiam się, ze rzekomo moja wazy teraz w 38+0 niby te 3,2 kg.. mało możliwe i w sumie mi to obojętnie, ale tez nie trzymam się w 100% wersji, ze skoro miała 2 tyg temu 2,8 kg to teraz może mieć nie wiem ile, się okaże przy porodzie. Nie stresujmy się na zapas kochane [emoji5][emoji173]️ i tak każda musi urodzic i to już jest duży stres dla głowy i maluszków również.
Jeżeli sama napisała, że ją stresują te posty, to najlepiej właśnie wyłączyć powiadomienia :) w głowie sobie można tłumaczyć, ale po co dodatkowo narażać się na tyle postów dziewczyn.
To tak działa niestety, że o czymś mogłabyś nawet nie pomyśleć dopóki nie przeczytasz na internecie itp ;)

Jeżeli sama napisała, że ją stresują te posty, to najlepiej właśnie wyłączyć powiadomienia :) w głowie sobie można tłumaczyć, ale po co dodatkowo narażać się na tyle postów dziewczyn.
To tak działa niestety, że o czymś mogłabyś nawet nie pomyśleć dopóki nie przeczytasz na internecie itp ;)

A no tak, to na tym fb to ja dawno już się np usunęłam, bo tam codziennie tyle dziwnych postów jest, że szok.. także racja :)

Cieszmy się tym, co mamy[emoji4] Dziewczyny korzystajcie z weekendu i pogody[emoji4] oczywiście te, które mają siłę i możliwość [emoji4]
Ja dzisiaj spotykam się ze znajomymi, bo notę wiem, czy przed porodem jeszcze się uda spotkać w tak dużej ekipe[emoji4]

My zjedliśmy śniadanko, ogarniemy się i tak o 12 wyjedziemy na wycieczkę mała nad Zamek Czocha, oczywiście piesek z nami :) tam szaleć ze spacerkami nie bedziemy, bo ja już tak od tygodnia to coraz bardziej ciężka jestem, ciężko mi nawet 400 m przejść bez problemów itd ale grunt to jakiś plan na dziś żeby w domku nie siedzieć. U nas tez ma być upał, już cały przyszły tydzień tez :( ale dobrze, ze mój ma na rano do 14:30 to mnie pociesza.

Miłego dnia [emoji5][emoji173]️

Cześć Ciężaróweczki przy sobocie :)

@karkula309 gratulacje!! Taka niespodzianka! Wraca szybko do zdrówka :*
@oliwiapatrycja Tobie również gratuluję, mała jest cudowna!! ach jakbym chciała już swoją mieć przy sobie

@Gienio mam to samo z tą waga. Moja w 37+0 miała 2 450g Lekarz powiedział po prostu że malutka ale że wszystko ok. No ale nie odnotowałam żeby mi jakieś przepływy sprawdzał czy łożysko więc zaczęłam się martwić. dziewczyny trochę mnie uspokoiły że każde dziecko inne itp, że błąd pomiaru. A tu na fb rzeczywiście ciągle te posty o wadze i większość po 3kg już ma i też mnie to denerwuje. Zwłaszcza jak laski piszą o wadze takiej jak mojej małej i że lekarz stwierdził hipotrofie. A ja tak sobie myślę czy wszystkie dzieci musza być identyczne? Kurczę przecież każda z nas jest inna, jedna ma 180cm a inna 150cm. Moja od początku była trochę mniejsza na usg wagowo. Staram się o tym nie myślęc. Mimo że mała to dość silna bestia bo kopie o wiele mocniej niż syn który przy porodzie ważył 3 450. a też na statnim usg prze dporodem lekarz mówił że ma 2500, a urodzony prawie 1 kg więcej. Więc może moje dzieci mają krótkie nózki albo małe główki dlatego taki obraz wagi na usg wychodzi... No nic szkoda czasu na zamartwianie się.

Trzymajcie się mamuśki, już ostatnie dni przed nami :)

reklama
Cieszmy się tym, co mamy[emoji4] Dziewczyny korzystajcie z weekendu i pogody[emoji4] oczywiście te, które mają siłę i możliwość [emoji4]
Ja dzisiaj spotykam się ze znajomymi, bo notę wiem, czy przed porodem jeszcze się uda spotkać w tak dużej ekipe[emoji4]
Dokładnie [emoji16] Może to ostatni weekend w dwupaku dla niektórych, więc idźmy na spacery, nad wodę, na grilla, na piwko 0% [emoji16][emoji16][emoji16]

Do góry