reklama
karkula309
Fanka BB :)
Ja jak byłam pierwszy raz u niego to miałam mieszane uczucia . Siedzimy rozmawiamy a ten nagle bierze telefon i gdzieś dzwoni bo sobie o czymś tam przypomniał. Ale teraz wiem że taki jest ale jako lekarz jest ok [emoji6]Już Go lubię mam wrażenie, że możemy się dogadać, bo ja też roztrzepana jestem termin z 1 usg na 2 września, z OM na 18 sierpień, ale raczej mam się sugerować tym pierwszym bo wszystkie parametry małej na każdym prenatalnym są zgodne z późniejszym terminem to myślę, że uda mi się z Nim jeszcze zobaczyć bo szyjka długa, zamknięta, póki co nic nie wskazuje na szybki poród.
Tylko czasem jakby zapomniał ci wypisać chorobowego , czy dać skierowania na badania to pilnuj sobie tego sama i się upominaj. Bo często czegoś zapomni a potem lata po luxmedzie i szuka pacjentek bo recepta albo coś [emoji39]
Oj tak [emoji23] zakręcony [emoji23] mi podninal pierwsza jednostkę krwi do transfuzji a mój ginekolog druga. Tak się biedny pomotał że gdyby nie to że moja mama jest pielęgniarka i wszystko mi wyjaśniła to nie wiedziałabym o co facetowi chodzi [emoji23]Ja byłam na wizycie hmmm... Najdalej wczoraj [emoji16][emoji16] a na kiedy masz termin ? Bo wybiera się na urlop w szpitalu i chyba gdzieś po 5 sierpnia dopiero będzie
Na pierwszej wizycie możesz być zdziwiona. Może ci się przedstawiać 3 razy, pisać smsy .. jest roztrzepany. Jak ci powie żeby mu nie przerywać to nie złośliwie , tylko po to że potem zapomni co miał powiedzieć [emoji16][emoji16] moim zdaniem bardzo dobry lekarz. Sprawdza wszystko dokładnie na wizycie. Ja siedziałam wczoraj 50minut więc przez takie coś ma opóźnienia w przyjmowaniu. Odpowie ci na wszystkie pytania, daje swój numer telefonu . Bezpośredni [emoji39]
A co do sprzętu to uważam że mają dobry sprzęt . W szpitalu krwiaka mi nie było widać a na tym sprzęcie bez problemu. To jest ogólnie nowa i dobrze wyposażona placówka
Ale on tak pozytywnie zakręcony [emoji23]
Gienio
Kciuki mocno zaciśnięte !!!! PowodzeniaWitajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Meml
A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow chociaż pewnie można wszystko.
Ja jak zawsze uwielbiałam wołowinę tak w tej ciąży w ogóle mi nie wchodzi. Zapach mnie odrzuca tak, że nawet nie umiem jej przyrządzić, a co dopiero jeść. Ciekawe czy po ciąży wróci b wszystko do normy?
Maljan
SuperTak cały czas byl ,masował podawał rzeczy polewał mnie woda w wannie jak leżałam ,przecinał pępowinę , na sali mnie rozpakowywanie , mała mi podawał do karmienia z łóżeczka , przydał się w 100%
Augusta89
Hehe Oki, no właśnie nad tymi skierowaniami w Luxmedzie na podkarpaciu się zastanawiałam bo w Krk dostałam do karty ciąży wykaz badań na konkretne tygodnie (z tym idę do laboratorium) i tu to jest moje skierowanie, lekarz nic mi nie wystawia sama sobie tego pilnuje, a ostatnio w Jarosławiu nie uznali tego za skierowanie i musiałam się na wizytę umawiać żeby skierowanie zostało wypisane :/.Ja jak byłam pierwszy raz u niego to miałam mieszane uczucia . Siedzimy rozmawiamy a ten nagle bierze telefon i gdzieś dzwoni bo sobie o czymś tam przypomniał. Ale teraz wiem że taki jest ale jako lekarz jest ok [emoji6]
Tylko czasem jakby zapomniał ci wypisać chorobowego , czy dać skierowania na badania to pilnuj sobie tego sama i się upominaj. Bo często czegoś zapomni a potem lata po luxmedzie i szuka pacjentek bo recepta albo coś [emoji39]
@karkula309 a jak jest u Ciebie? Dostajesz skierowanie na każdej wizycie? Skierowanie musi być wydrukowane czy może mają je w systemie Luxmed po tym jak lekarz je wystawi?
Załączniki
Dzień dobry
@Angelika22 mocno trzymam kciuki. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i powodzenia
@KatiNails najlepszego dla synka dla Ciebie również. W końcu dziś rocznica Twojego macierzyństwa. Ważny dzień
Ja po nocy nawet dospana. Rano nawet na szybki seks się odważylam pogoda zapowiada się znośnie więc wszystkim nam przyjemnego i spokojnego dnia. Oczywiście poza tymi co wolą poród od spokoju
@Angelika22 mocno trzymam kciuki. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i powodzenia
@KatiNails najlepszego dla synka dla Ciebie również. W końcu dziś rocznica Twojego macierzyństwa. Ważny dzień
Ja po nocy nawet dospana. Rano nawet na szybki seks się odważylam pogoda zapowiada się znośnie więc wszystkim nam przyjemnego i spokojnego dnia. Oczywiście poza tymi co wolą poród od spokoju
karkula309
Zależy co praktykuje lekarz. Januszek chyba daje taką kartkę z zalecanymi badaniami na konkretny tydzień ciąży. Ty masz tą kartkę i on na wizycie przybija pieczątkę przy tych badaniach co masz je zrobić. Ale generalnie jak pójdziesz do rejestracji i powiesz że wiesz że masz prawo zrobić badania na podstawie karty ciąży to bez żadnych skierowań ci zrobia . Mówisz tylko jakie badania chcesz z karty ciąży i jest okHehe Oki, no właśnie nad tymi skierowaniami w Luxmedzie na podkarpaciu się zastanawiałam bo w Krk dostałam do karty ciąży wykaz badań na konkretne tygodnie (z tym idę do laboratorium) i tu to jest moje skierowanie, lekarz nic mi nie wystawia sama sobie tego pilnuje, a ostatnio w Jarosławiu nie uznali tego za skierowanie i musiałam się na wizytę umawiać żeby skierowanie zostało wypisane :/.
@karkula309 a jak jest u Ciebie? Dostajesz skierowanie na każdej wizycie? Skierowanie musi być wydrukowane czy może mają je w systemie Luxmed po tym jak lekarz je wystawi? Zobacz załącznik 879366Zobacz załącznik 879367
reklama
madziula92
Powodzenia trzymam kciuki :*Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]