reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Już Go lubię :) mam wrażenie, że możemy się dogadać, bo ja też roztrzepana jestem:) termin z 1 usg na 2 września, z OM na 18 sierpień, ale raczej mam się sugerować tym pierwszym bo wszystkie parametry małej na każdym prenatalnym są zgodne z późniejszym terminem :) to myślę, że uda mi się z Nim jeszcze zobaczyć bo szyjka długa, zamknięta, póki co nic nie wskazuje na szybki poród.
Ja jak byłam pierwszy raz u niego to miałam mieszane uczucia . Siedzimy rozmawiamy a ten nagle bierze telefon i gdzieś dzwoni bo sobie o czymś tam przypomniał. Ale teraz wiem że taki jest ale jako lekarz jest ok [emoji6]
Tylko czasem jakby zapomniał ci wypisać chorobowego , czy dać skierowania na badania to pilnuj sobie tego sama i się upominaj. Bo często czegoś zapomni a potem lata po luxmedzie i szuka pacjentek bo recepta albo coś [emoji39]

Ja byłam na wizycie hmmm... Najdalej wczoraj [emoji16][emoji16] a na kiedy masz termin ? Bo wybiera się na urlop w szpitalu :) i chyba gdzieś po 5 sierpnia dopiero będzie

Na pierwszej wizycie możesz być zdziwiona. Może ci się przedstawiać 3 razy, pisać smsy .. jest roztrzepany. Jak ci powie żeby mu nie przerywać to nie złośliwie , tylko po to że potem zapomni co miał powiedzieć [emoji16][emoji16] moim zdaniem bardzo dobry lekarz. Sprawdza wszystko dokładnie na wizycie. Ja siedziałam wczoraj 50minut więc przez takie coś ma opóźnienia w przyjmowaniu. Odpowie ci na wszystkie pytania, daje swój numer telefonu . Bezpośredni [emoji39]
A co do sprzętu to uważam że mają dobry sprzęt . W szpitalu krwiaka mi nie było widać a na tym sprzęcie bez problemu. To jest ogólnie nowa i dobrze wyposażona placówka :)
Oj tak [emoji23] zakręcony [emoji23] mi podninal pierwsza jednostkę krwi do transfuzji a mój ginekolog druga. Tak się biedny pomotał że gdyby nie to że moja mama jest pielęgniarka i wszystko mi wyjaśniła to nie wiedziałabym o co facetowi chodzi [emoji23]
Ale on tak pozytywnie zakręcony [emoji23]

Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Kciuki mocno zaciśnięte !!!! Powodzenia :)

A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow:) chociaż pewnie można wszystko.

Ja jak zawsze uwielbiałam wołowinę tak w tej ciąży w ogóle mi nie wchodzi. Zapach mnie odrzuca tak, że nawet nie umiem jej przyrządzić, a co dopiero jeść. Ciekawe czy po ciąży wróci b wszystko do normy?

Ja jak byłam pierwszy raz u niego to miałam mieszane uczucia . Siedzimy rozmawiamy a ten nagle bierze telefon i gdzieś dzwoni bo sobie o czymś tam przypomniał. Ale teraz wiem że taki jest ale jako lekarz jest ok [emoji6]
Tylko czasem jakby zapomniał ci wypisać chorobowego , czy dać skierowania na badania to pilnuj sobie tego sama i się upominaj. Bo często czegoś zapomni a potem lata po luxmedzie i szuka pacjentek bo recepta albo coś [emoji39]
Hehe Oki, no właśnie nad tymi skierowaniami w Luxmedzie na podkarpaciu się zastanawiałam bo w Krk dostałam do karty ciąży wykaz badań na konkretne tygodnie (z tym idę do laboratorium) i tu to jest moje skierowanie, lekarz nic mi nie wystawia sama sobie tego pilnuje, a ostatnio w Jarosławiu nie uznali tego za skierowanie i musiałam się na wizytę umawiać żeby skierowanie zostało wypisane :/.
@karkula309 a jak jest u Ciebie? Dostajesz skierowanie na każdej wizycie? Skierowanie musi być wydrukowane czy może mają je w systemie Luxmed po tym jak lekarz je wystawi?
IMG_20180720_093416_HDR.jpg
IMG_20180720_093424_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20180720_093416_HDR.jpg
    IMG_20180720_093416_HDR.jpg
    128,9 KB · Wyświetleń: 315
  • IMG_20180720_093424_HDR.jpg
    IMG_20180720_093424_HDR.jpg
    116 KB · Wyświetleń: 323
Dzień dobry;)
@Angelika22 mocno trzymam kciuki. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i powodzenia:)
@KatiNails najlepszego dla synka :) dla Ciebie również. W końcu dziś rocznica Twojego macierzyństwa. Ważny dzień:)

Ja po nocy nawet dospana. Rano nawet na szybki seks się odważylam:) pogoda zapowiada się znośnie więc wszystkim nam przyjemnego i spokojnego dnia. Oczywiście poza tymi co wolą poród od spokoju :D

Hehe Oki, no właśnie nad tymi skierowaniami w Luxmedzie na podkarpaciu się zastanawiałam bo w Krk dostałam do karty ciąży wykaz badań na konkretne tygodnie (z tym idę do laboratorium) i tu to jest moje skierowanie, lekarz nic mi nie wystawia sama sobie tego pilnuje, a ostatnio w Jarosławiu nie uznali tego za skierowanie i musiałam się na wizytę umawiać żeby skierowanie zostało wypisane :/.
@karkula309 a jak jest u Ciebie? Dostajesz skierowanie na każdej wizycie? Skierowanie musi być wydrukowane czy może mają je w systemie Luxmed po tym jak lekarz je wystawi? Zobacz załącznik 879366Zobacz załącznik 879367
Zależy co praktykuje lekarz. Januszek chyba daje taką kartkę z zalecanymi badaniami na konkretny tydzień ciąży. Ty masz tą kartkę i on na wizycie przybija pieczątkę przy tych badaniach co masz je zrobić. Ale generalnie jak pójdziesz do rejestracji i powiesz że wiesz że masz prawo zrobić badania na podstawie karty ciąży to bez żadnych skierowań ci zrobia . Mówisz tylko jakie badania chcesz z karty ciąży i jest ok :)

reklama
Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Powodzenia :) trzymam kciuki :*

Do góry