reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja o 5 wstałam a o 6 znów usnelam i teraz wstałam także luzik, widzę ze raczej towarzystwo mamy dzisiaj wyspane [emoji3]
@Angelika22 super, trzymam kciuki !
@KatiNails sto latek dla synka [emoji512]
Za równy miesiąc, 20.08 mam 2ga rocznice ślubu [emoji873]️ co można kupić mężowi? Czy już urodzenie dziecka będzie wystarczającym prezentem?[emoji3]
Dziękujemy :*

reklama
Ooo, widzisz, nie skojarzyłam, nie mam pamięci do nazwisk, a pewnie, że już o nim pisałaś :). Podejrzewam, że jesteś z niego zadowolona, prawda :)?
Tak. Bo u mnie było odejście wód. Bóle krzyżowe masakryczne. Brak postępów porodu mimo podania oksy i jeszcze gorsze bóle już nie do wytrzymania. W sumie po 7,5h od odejścia wód wylądowałam na bloku operacyjnym na cc. Także nie meczyli mnie długo. Wtedy był Januszek i Dziewic (Januszek 4 lata temu jak i mój lekarz prowadzący byli Jeszce rezydentami!). Januszek mnie ciął i zszywał. Jak wyjął młodego z brzucha to nad parawanen mi go pokazał że na pewno chłopak [emoji14]
Blizna po cięciu w sumie niewidoczna. Tak cienka i jasna. I żadnych dolegliwości z jej strony w tej ciąży. Żadnego ciągnięcia, pieczenia, rozchodzenia się :)
Zakręcony gość mega, zabawny. Z tego co miałam z nim kontakt w szpitalu to jestem zadowolona :)

Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Trzymaj się. Będzie dobrze i zaraz będziesz miała swój skarb po tej stronie brzuszka☺
Trzymam kciuki☺

Tak. Bo u mnie było odejście wód. Bóle krzyżowe masakryczne. Brak postępów porodu mimo podania oksy i jeszcze gorsze bóle już nie do wytrzymania. W sumie po 7,5h od odejścia wód wylądowałam na bloku operacyjnym na cc. Także nie meczyli mnie długo. Wtedy był Januszek i Dziewic (Januszek 4 lata temu jak i mój lekarz prowadzący byli Jeszce rezydentami!). Januszek mnie ciął i zszywał. Jak wyjął młodego z brzucha to nad parawanen mi go pokazał że na pewno chłopak [emoji14]
Blizna po cięciu w sumie niewidoczna. Tak cienka i jasna. I żadnych dolegliwości z jej strony w tej ciąży. Żadnego ciągnięcia, pieczenia, rozchodzenia się :)
Zakręcony gość mega, zabawny. Z tego co miałam z nim kontakt w szpitalu to jestem zadowolona :)
Super to się cieszę, że tak sprawnie mi poszło z lekarzem i trafiłam na fajnego ;) dzięki Kasia!

Hejka :)

@oliwiapatrycja serdeczne gratulacje , jestem zachwycona twoja córeczka , taka duza i włosy jakie piekne !! Dałaś radę - jestes super dziewczyno !!

@Luiza. i @Ankan dziewczyny co u was?

@KatiNails i @Ewka34 u was juz cos sie dzieje z czopami- No ciekawe jak to sie rozkręci ..

@Fiorna nie martw sie ja tez mam termin dopiero na 20 sierpnia z om , wiec nie zamierzam rodzic w lipcu - zaciskam nogi i odliczam , żebym tylko do 36 a potem do 37 itd .. a jak z gardłem ? Mnie tez zaczęło bolec i drapać przez klimatyzacje w domu, włączyłam bo było tak duszno , ze lało sie ze mnie a teraz gardelko boli :(

Dziewczyny ciesze sie z waszych udanych wizyt . Ja Teraz pewnie bede troche mniej na forum, bo dzieci wczoraj wróciły i sa tez teściowie u nas. Bede czytać co napisalyscie w nocy i rano :) dzis mam usg ciekawe ile moje „chucherko” wazy . W każdym bądź razie uciska mi na lewa pachwinę niezle i odbyt zaczął mnie tez bolec :(
Daj znać chociaż co po wizycie[emoji4] Wiadomo, że będziesz miała mniej czasu, bo dzieci pewnie stęsknione[emoji16]
Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Trzymam kciuki, żeby wszytko przebiegło po twojej myśli[emoji4] wszystko będzie dobrze[emoji8]
Ja o 5 wstałam a o 6 znów usnelam i teraz wstałam także luzik, widzę ze raczej towarzystwo mamy dzisiaj wyspane [emoji3]
@Angelika22 super, trzymam kciuki !
@KatiNails sto latek dla synka [emoji512]
Za równy miesiąc, 20.08 mam 2ga rocznice ślubu [emoji873]️ co można kupić mężowi? Czy już urodzenie dziecka będzie wystarczającym prezentem?[emoji3]
Dziecko jest wystarczającym prezentem [emoji16][emoji16][emoji23]

Heja, dziś noc przespana, fajnie :), ale wczoraj przyaatakowala mnie potliwość w nocy i w ciągu dnia, nigdy nie miałam z tym problemu, nawet na wakacjach w cieplejszych krajach, a teraz mąż siedzi obok suchy jak wior, a ja odklejam bluzkę od ciała - masakra!

Wczoraj wizytowalam poraz ostatni w Krk, i właśnie tu moje
pytanie :) zapisałam się do lekarza w Rzeszowie - Sławomir Januszek, z internetow wyczytałam same dobre opinie, a dodatkowo pracuje na Chopina. Dziewczyny z Rzeszowa, kojarzycie może tego lekarza? Orientujecie się czy przyjmuje w gabinetach z dobrym usg i czy faktycznie jest to taki dobry lekarz :)?

Wyprawka już cała u mnie w końcu zamówiona, ogólnie wszystko stoi w kartonach i łóżeczko i komoda o ciuszkach i całej reszcie nie wspomnę. Nic nie poprasowane, torby do szpitala brak:), ale musimy jeszcze pokój pomalować na podkarpaciu, a jest to utrudnione bo ciągle jesteśmy w Krk :). Brakuje mi już tylko laktatora, nad zakupem którego w ogóle się zastanawiałam, aż w końcu stwierdziłam, że kupię na wszelki wypadek. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z laktatorem elektrycznym canpol easystart? Cenę ma w miarę do zniesienia...

[emoji254]02.09.2018 [emoji254] 33tc 5d
Ja byłam na wizycie hmmm... Najdalej wczoraj [emoji16][emoji16] a na kiedy masz termin ? Bo wybiera się na urlop w szpitalu :) i chyba gdzieś po 5 sierpnia dopiero będzie

Na pierwszej wizycie możesz być zdziwiona. Może ci się przedstawiać 3 razy, pisać smsy .. jest roztrzepany. Jak ci powie żeby mu nie przerywać to nie złośliwie , tylko po to że potem zapomni co miał powiedzieć [emoji16][emoji16] moim zdaniem bardzo dobry lekarz. Sprawdza wszystko dokładnie na wizycie. Ja siedziałam wczoraj 50minut więc przez takie coś ma opóźnienia w przyjmowaniu. Odpowie ci na wszystkie pytania, daje swój numer telefonu . Bezpośredni [emoji39]
A co do sprzętu to uważam że mają dobry sprzęt . W szpitalu krwiaka mi nie było widać a na tym sprzęcie bez problemu. To jest ogólnie nowa i dobrze wyposażona placówka :)

reklama
Ja byłam na wizycie hmmm... Najdalej wczoraj [emoji16][emoji16] a na kiedy masz termin ? Bo wybiera się na urlop w szpitalu :) i chyba gdzieś po 5 sierpnia dopiero będzie

Na pierwszej wizycie możesz być zdziwiona. Może ci się przedstawiać 3 razy, pisać smsy .. jest roztrzepany. Jak ci powie żeby mu nie przerywać to nie złośliwie , tylko po to że potem zapomni co miał powiedzieć [emoji16][emoji16] moim zdaniem bardzo dobry lekarz. Sprawdza wszystko dokładnie na wizycie. Ja siedziałam wczoraj 50minut więc przez takie coś ma opóźnienia w przyjmowaniu. Odpowie ci na wszystkie pytania, daje swój numer telefonu . Bezpośredni [emoji39]
A co do sprzętu to uważam że mają dobry sprzęt . W szpitalu krwiaka mi nie było widać a na tym sprzęcie bez problemu. To jest ogólnie nowa i dobrze wyposażona placówka :)
Już Go lubię :) mam wrażenie, że możemy się dogadać, bo ja też roztrzepana jestem:) termin z 1 usg na 2 września, z OM na 18 sierpień, ale raczej mam się sugerować tym pierwszym bo wszystkie parametry małej na każdym prenatalnym są zgodne z późniejszym terminem :) to myślę, że uda mi się z Nim jeszcze zobaczyć bo szyjka długa, zamknięta, póki co nic nie wskazuje na szybki poród.

Do góry