reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry:-)
I ja melduję się w dwupaku,nocka w miarę spokojnie,siku 2 razy, jakieś 2 skurcze. Dziś 37+0 z USG, lekarz pozwolił robić wszystko. Wczoraj wysprzatalam podłogi i część kurzu, dziś na raty umyje 2 małe okienka. No i z Gorki...korci mnie by ubrać już łóżeczko...I nasze koce do spania wyprać.. Ale chyba jeszcze poczekam.

A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow:) chociaż pewnie można wszystko.
Polecam gulasz, ja zawsze robię z ligawy, bo tam nie ma tłuszczu i ścięgien. Kroję cebule, podsmażam z dużą ilością papryki słodkiej, podsmażam mięsko,A potem hop do garnka mięsko z cebulą,2 godzinki i super gulasz do kaszy, polecam:)

A tak wogole mój robak dziś kończy 4 lata [emoji7] w sumie skończył o 1.35 w nocy [emoji7]Zobacz załącznik 879323
Wszystkiego najlepszego dla synka:) niech rośnie zdrowo:)
Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Suuuuuuper, powodzenia, trzymamy kciuki!!!:*:*

reklama
Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Zaciskam kciuki [emoji7] będzie obchodził urodziny z moim Aluniem [emoji7]

@KatiNails u mnie z córką też straszyli że mała żebym jeszcze nie rodziła a urodziła się jak Twój Aleks także rzeczywiście błędy pomiaru są. Tak czy siak lepiej żebyś wytrzymała do planowanej cesarki albo ewentualnie zaczęła mieć akcje zaraz przed :)

Poczytałam o stekach i bitkach i mniam ale jednak leniwe z cynamonem brzmią dla mnie lepiej ehh. Strasznie mało mięsa jem gdzie przed ciążą bardzo mnie ciągnęło do mięsa tak teraz gorzej.
Wczoraj zaczęłam suplementowalo żelazo więc mam nadzieję że będzie lepiej.
Kochana mam to samo. Mięso jem bo muszę...

Jeszcze muszę Wam napisać,że wczoraj powstrzymalam się by nie napisać smsa z żalem znowu do mojego męża. Dzięki temu on napisał w ciągu dnia jak ja się czuje, to mu napisałam o tych swoich bólach, to on na to,że ma nadzieję,że Weronisia szykuje się do wyjścia,żebym nie musiała już dłużej cierpieć...to chyba wyraz troski?:D A jak wrócił z pracy to powiedział,że jakieś tam dodatkowe pieniazki beda w pazdzierniku... wiec albo wiaze ze mną przyszłość albo zamierza porzucić za rok:p
No i w sobotę bedzie jechał na pogrzeb wujka:( to 3,5 h w jedną stronę,bo na Mazury... dlatego nie odważne się jechać...

Powodzenia . Trzymam kciuki ;)

No i właśnie sprawdziłam sobie wynik GBS i niestety kolejny raz dodatni ehh. Muszę iść odebrać orginalny żeby mieć do szpitala.
Podejrzewałam że tak będzie niestety bo historia lubi się powtarzać. Oby tylko zdążyli mi podać antybiotyk.

Heja, dziś noc przespana, fajnie :), ale wczoraj przyaatakowala mnie potliwość w nocy i w ciągu dnia, nigdy nie miałam z tym problemu, nawet na wakacjach w cieplejszych krajach, a teraz mąż siedzi obok suchy jak wior, a ja odklejam bluzkę od ciała - masakra!

Wczoraj wizytowalam poraz ostatni w Krk, i właśnie tu moje
pytanie :) zapisałam się do lekarza w Rzeszowie - Sławomir Januszek, z internetow wyczytałam same dobre opinie, a dodatkowo pracuje na Chopina. Dziewczyny z Rzeszowa, kojarzycie może tego lekarza? Orientujecie się czy przyjmuje w gabinetach z dobrym usg i czy faktycznie jest to taki dobry lekarz :)?

Wyprawka już cała u mnie w końcu zamówiona, ogólnie wszystko stoi w kartonach i łóżeczko i komoda o ciuszkach i całej reszcie nie wspomnę. Nic nie poprasowane, torby do szpitala brak:), ale musimy jeszcze pokój pomalować na podkarpaciu, a jest to utrudnione bo ciągle jesteśmy w Krk :). Brakuje mi już tylko laktatora, nad zakupem którego w ogóle się zastanawiałam, aż w końcu stwierdziłam, że kupię na wszelki wypadek. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z laktatorem elektrycznym canpol easystart? Cenę ma w miarę do zniesienia...

[emoji254]02.09.2018 [emoji254] 33tc 5d

Ssie ładnie chuciaz mam małe cycki b/c moze jeszcze nie mam pokarmu mega dużo ale narazo wystrcza, najada się bo nie płacze i ładnie pospala od 19 do 23 później znów possala raz z jednej raz z drugiej piersi pokręciło się i znów śpi .A np te kobiety z sali mają wielkie cyce i mają problem już były na dokarmianiu alko problem z chwytaniem. Także nie o rozmiar tutaj chodzi :p
A mleko mialas juz przed porodem czy dopiero po dostalas?

Ja o 5 wstałam a o 6 znów usnelam i teraz wstałam także luzik, widzę ze raczej towarzystwo mamy dzisiaj wyspane [emoji3]
@Angelika22 super, trzymam kciuki !
@KatiNails sto latek dla synka [emoji512]
Za równy miesiąc, 20.08 mam 2ga rocznice ślubu ❣️ co można kupić mężowi? Czy już urodzenie dziecka będzie wystarczającym prezentem?[emoji3]

reklama
Heja, dziś noc przespana, fajnie :), ale wczoraj przyaatakowala mnie potliwość w nocy i w ciągu dnia, nigdy nie miałam z tym problemu, nawet na wakacjach w cieplejszych krajach, a teraz mąż siedzi obok suchy jak wior, a ja odklejam bluzkę od ciała - masakra!

Wczoraj wizytowalam poraz ostatni w Krk, i właśnie tu moje
pytanie :) zapisałam się do lekarza w Rzeszowie - Sławomir Januszek, z internetow wyczytałam same dobre opinie, a dodatkowo pracuje na Chopina. Dziewczyny z Rzeszowa, kojarzycie może tego lekarza? Orientujecie się czy przyjmuje w gabinetach z dobrym usg i czy faktycznie jest to taki dobry lekarz :)?

Wyprawka już cała u mnie w końcu zamówiona, ogólnie wszystko stoi w kartonach i łóżeczko i komoda o ciuszkach i całej reszcie nie wspomnę. Nic nie poprasowane, torby do szpitala brak:), ale musimy jeszcze pokój pomalować na podkarpaciu, a jest to utrudnione bo ciągle jesteśmy w Krk :). Brakuje mi już tylko laktatora, nad zakupem którego w ogóle się zastanawiałam, aż w końcu stwierdziłam, że kupię na wszelki wypadek. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z laktatorem elektrycznym canpol easystart? Cenę ma w miarę do zniesienia...

[emoji254]02.09.2018 [emoji254] 33tc 5d
Kochana robił mi cc przy synu :*

Do góry