reklama
Ah, no coś takiego by było chyba strzałem w 10, bo on serio wszystko rozgryza hah
Wiesz co, mieliśmy w pt jechać do lekarza, ale on w końcu zajęty był, nie odpisał i już sobie odpuściłam to ktg. Już nie chodzi o te 50 zł, bo to nie jest majątek skoro miałabym to mieć jeszcze 2-3 tyg. Ale skoro się dobrze czuje i nie mam objawów prawie w ogóle to i tak nie przewidze kiedy się zacznie hah co ma być to będzie. A poproszę go za tydzień żeby mi zrobił te ktg tak sprawdzająco jakie ma ciśnienie mała i jak tam moja maciczka czy się już coś przygotowywuje bo ja w sumie nic nie czuje, czasami coś mnie lekko zakłuje, pociągnie ale ja bym się nie zdziwiła jeśli ja mam jakiś inny próg bólu i mając skurcze np 50 i ich nie czuje. Przy moim ADHD xd jak ja w sob i nd cała chatę wysprzatalismy, okna umylam i co? Tylko noga mnie ciągnie bo od wyskakiwania na szafki musiałam sobie przeciągnąć mięsień i tyle. Tak to nic żadnych objawów żebym przypadkowo przyspieszyła cokolwiek xd
Co do piłek, to Ci powiem, że zdają egzamin w 100%, testowane na moim niegdyś labradorze który żarł wszystko co popadło. Pies zdemolował nam pół mieszkania, straty już w tysiącach złotych szły, bo kurtki, buty, podłoga, prostownica, kable od lodówki, pralki, kuchenki... Długo by wymieniać... A szczególne zamiłowanie miał do brudu i potu. Kiedyś był u mnie chłopak co panele zakładał (bo parkiet pieseł zniszczył) i się typ spocił i ściągnął koszulkę i już nie miał co założyć. Mi zniszczył kilka par spodni i wszystkie pogryzione były w kroku Pies jak dorwał się do kosza z brudną bielizną to połykał nasze majty.... Eh... To było dopiero, już ten mój beagle co ucieka co chwila to jednak jest bardziej cywilizowany
A w kwestii ktg masz racje podejrzewał że objawy porodu zaskoczą Ciebie samą. Bo żyjesz w tym swoim pędzie i pewnie nie rozmyślasz co i jak więc zorientujesz się jak akcja już bedzie w toku
oliwiapatrycja
Fanka BB :)
Pozdrowienia z umieralni ja to mam pecha . 3 raz w tej ciąży . Byłam rano na wizycie u gin i dala mi skierowanie do szpitala bo miałam wysoki puls 116 , coś tam tachkardia .. mam nadzieję że jeszcze nie umrę...
Miałam teraz USG dzisiaj 38.1 tydz mała waży 3250g , u gin badała mi szyjkę zamknięta długa czyli pewnie w terminie urodzę lub może i nawet po . Jutro urodziny a ja spedze w szpitalu ..
Miałam teraz USG dzisiaj 38.1 tydz mała waży 3250g , u gin badała mi szyjkę zamknięta długa czyli pewnie w terminie urodzę lub może i nawet po . Jutro urodziny a ja spedze w szpitalu ..
Załączniki
Bajunia
Bylas tak po prostu zobaczyć? Można tak bez dni otwartych sobie pooglądać?
Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro
To fajnie że mała tak ładnie urosła ☺ widzisz dzieci w swoim tempie rosną i nie ma co porównywać z innymi w tym samym tc ☺ mój maluch miał w 34+3 tc 2 i pół kg i gin stwierdził że jeszcze kg przybędzie do porodu. A to i tak się wszystko okaże jakie te nasze bąble się urodzą☺
Ojjj... Przykro, że i na końcówce los Cie nie oszczędza. Tulę mocno i trzymam kciuki za dalszy pozytywny przebieg sprawPozdrowienia z umieralni ja to mam pecha . 3 raz w tej ciąży . Byłam rano na wizycie u gin i dala mi skierowanie do szpitala bo miałam wysoki puls 116 , coś tam tachkardia .. mam nadzieję że jeszcze nie umrę...
Miałam teraz USG dzisiaj 38.1 tydz mała waży 3250g , u gin badała mi szyjkę zamknięta długa czyli pewnie w terminie urodzę lub może i nawet po . Jutro urodziny a ja spedze w szpitalu .. Zobacz załącznik 878062
E
Ewka34
Gość
Boli mnie podbrzusze i promieniuje na krzyz.. co prawda bol jest "do zniesienia" jeszcze.. do tego mnie mdli znowu.. tak sie czuje jak na okres i jakbym sie zatrula czyms.. jednak w tej ciazy byl dla mnie najlepszy drugi trymestr..
E
Ewka34
Gość
Biedna dobrze ze jestes pod opiekaPozdrowienia z umieralni ja to mam pecha . 3 raz w tej ciąży . Byłam rano na wizycie u gin i dala mi skierowanie do szpitala bo miałam wysoki puls 116 , coś tam tachkardia .. mam nadzieję że jeszcze nie umrę...
Miałam teraz USG dzisiaj 38.1 tydz mała waży 3250g , u gin badała mi szyjkę zamknięta długa czyli pewnie w terminie urodzę lub może i nawet po . Jutro urodziny a ja spedze w szpitalu .. Zobacz załącznik 878062
Jak to mój gin dziś powiedział: nie ma co ukrywać ze dziecko w brzuchu można porównać do pasożyta, on tam swoje co ma pobrać to pobierze, bez względu czy się dużo je czy mało.To fajnie że mała tak ładnie urosła ☺ widzisz dzieci w swoim tempie rosną i nie ma co porównywać z innymi w tym samym tc ☺ mój maluch miał w 34+3 tc 2 i pół kg i gin stwierdził że jeszcze kg przybędzie do porodu. A to i tak się wszystko okaże jakie te nasze bąble się urodzą☺
reklama
miloscwczasachpopkultury
Ojej ja to juz tak minimalistycznie się spakowałam. Bez golarek, kremów i żeli do twarzy. Wydaje mi się że dam radę bez tego dwa dni a ostatecznie 3. Chyba po porodzie nie będę mogła się skupić na takich rzeczach w łazience bo szybko do małej będę lecieć
No jasne, kwestia już podejścia ja uważam z własnej perspektywy, ze poród porodem i wiaodmo będę padnięta, ale nie zamierzam zapominać o swoim psychicznym i fizycznym komforcie tzn mi na pewno doda sił posmarowanie kremem twarzy, balsamem ciała i podgolenie pachy czy coś a nie zajmie mi to niewidomo ile czasu, dzidzia i tak będzie pod opieka po porodzie w szpitalu i na czas jak będę szła na 25 min pod prysznic się ogarnac w domu również zamierzam nadal kontynuować swoje wieczorne zwyczaje, zajmie mi to 4 minuty, a z mala będzie leżał mój Bartek także żeby było dziecko szczęśliwe to i matka musi o sobie pomyśleć czasami