reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bylas tak po prostu zobaczyć? Można tak bez dni otwartych sobie pooglądać?

Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę:D szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko :D ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników :D 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro

To super :) zaniedlugo już na żywo zobaczyć córkę to zdjęcie już nie aż tak potrzebne [emoji5]
No to elegancko przybrała na wadze, ale moim zdaniem okej, bo ja w 33/34 tez mialam wizytę i moja miała 2,4 kg a teraz 9 lipca w 36+2 miała 2,8 kg także prawidłowo wg usg i to jakoś 44 centyl czy coś.

reklama
Zobacz załącznik 878042 Zapomniałam powiedziec wam co mój ginekolog miał na biurku Hahaha No uśmiałam się jak nie wiem, jakiś przedstawiciel mu przyniósł taka tablice zzzz No właśnie z czym... takie gumowe coś zamiast tamponów, zaraz to znajdę na necie :D nie wiem czy bym sobie to włożyła, jest to mega dużych rozmiarów, takie pojemniczki na okres, była tez taka miseczka która się stosuje podczas okresu do stosunków hahaha, znalazłam nazwę tego czegoś : kubeczki menstruacyjne
Widziałam to już kiedyś [emoji16] ale nie zagłębiałam się w ten temat jak to działa itp [emoji16]

Zobacz załącznik 878042 Zapomniałam powiedziec wam co mój ginekolog miał na biurku Hahaha No uśmiałam się jak nie wiem, jakiś przedstawiciel mu przyniósł taka tablice zzzz No właśnie z czym... takie gumowe coś zamiast tamponów, zaraz to znajdę na necie :D nie wiem czy bym sobie to włożyła, jest to mega dużych rozmiarów, takie pojemniczki na okres, była tez taka miseczka która się stosuje podczas okresu do stosunków hahaha, znalazłam nazwę tego czegoś : kubeczki menstruacyjne
Podobno takie kubeczki menstruacyjne są mega popularne w stanach[emoji23][emoji16]

Nie no ja się tym zupełnie nie przejmuje:) chodziło mi o to,że siku mi się strasznie chcialo:D A tu nagle słyszę jak on leje przez sen:D bo przychodzi do nas do łóżka. U nas też gładko poszło odpieluchowanie. Lal 2 lata i miesiąc jak zaczął chodzić bez pampersa, później 3,4 miesiące zakładałeam mu na noc i przestalam. Czyli mniej wiecej od listopada zsiusial się 3 razy w nocy, więc nie narzekam;)
U dziewczynek chyba tyle gorzej,że mamy mniejsze pęcherze. Mój syn potrafi robić soku 3 razy w ciągu dnia... A jak patrzę na cory koleżanek to potrafią co 2 h robić.. z resztą wiem po sobie;)

Wszyscy mogli sikać tylko na Ciebie było za wcześnie ;)

Ja całą ciążę mało co jadłam a od kilku dni co chwilę biegam do lodówki. A brzuch nic nie opadł :p

Może nie opadł tak znacznie, ale wystarczy, ze maleństwo trochę chociaż zmieni pozycje albo zjedzie w dół minimalnie i od razu żołądek odzyskuje przestrzeń i my apetyt :D przynajmniej u mnie tak się zrobiło i się cieszę, wole mieć apetyt i sile po jedzeniu niż tak jak wcześniej taki byłam zdechlak trochę [emoji856][emoji56]

A ja cała ciąże miałam właśnie super apetyt stad te + 17 hah ale to mnie nie smuci, wręcz przeciwnie [emoji173]️

Oo jej ale się obkupilas :D ja pójdę w minimalizm Haha pasta, szczoteczka i żel pod prysznic, nie będę miała siły chyba żeby coś przy sobie robić po porodzie

Oliwka to bardziej dla małej mi chodziło :D a reszta to tak to co na codzien używam także jak dla mnie norma, balsam do ciała myśle, ze mały się przyda, bo w szpitalu suche powietrze, a lubię się czymś posmarować raz dziennie po prysznicu, bo woda tez wysusza :D także czy ja wiem czy aż tak się obkupilam [emoji5][emoji28] wiaodmo, każdy ma swój punkt widzenia. Dlatego dobrze, ze biorę takie małe buteleczki, nie będę musiała dźwigać tony

Daj mu cegowke [emoji23]

Hahah żebyś wiedziała, chyba tylko jej by nie rozwalił i to tez „chyba” [emoji5] ale jest kochany, już widze jak będzie za Kornelia latał i pilnował pod łóżeczkiem jak będzie sobie spał. Jej pokoik jest ciagle otwarty, wszystko jest na zewnątrz, a on nic nie niszczy, nie rusza tylko chodzi i sprawdza czasami i wącha [emoji5][emoji7]

reklama
@miloscwczasachpopkultury są takie gumowe twarde pełne w środku piłeczki dla psiaków, tego nie rozgryzie, testowane na dwóch gryzących wszystko piesłach :p ja te co miałam oddałam dla psa przyjaciółki, tak bym ci zrobiła foto, ktg masz już w domku??

Kurier przywiózł mi paczuchę dla małego. W środku jedyna zabawka i minky do wózka. Ogółem zapowiada mi się tydzień dostaw bo sporo paczek ma przyjsc, choć dla małego tylko niechodki jeszcze

Tez mam wrażenie że brzuch mam niżej. Ale tak wnioskuje po moim samopoczuciu, w lustrze wcale tego nie widzę, choć mam wrażenie że coraz mniej ubrań jest na mnie dobrych :p

Do góry