reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@miloscwczasachpopkultury są takie gumowe twarde pełne w środku piłeczki dla psiaków, tego nie rozgryzie, testowane na dwóch gryzących wszystko piesłach :p ja te co miałam oddałam dla psa przyjaciółki, tak bym ci zrobiła foto, ktg masz już w domku??

Kurier przywiózł mi paczuchę dla małego. W środku jedyna zabawka i minky do wózka. Ogółem zapowiada mi się tydzień dostaw bo sporo paczek ma przyjsc, choć dla małego tylko niechodki jeszcze

Tez mam wrażenie że brzuch mam niżej. Ale tak wnioskuje po moim samopoczuciu, w lustrze wcale tego nie widzę, choć mam wrażenie że coraz mniej ubrań jest na mnie dobrych :p

Ah, no coś takiego by było chyba strzałem w 10, bo on serio wszystko rozgryza hah ;)

Wiesz co, mieliśmy w pt jechać do lekarza, ale on w końcu zajęty był, nie odpisał i już sobie odpuściłam to ktg. Już nie chodzi o te 50 zł, bo to nie jest majątek skoro miałabym to mieć jeszcze 2-3 tyg. Ale skoro się dobrze czuje i nie mam objawów prawie w ogóle to i tak nie przewidze kiedy się zacznie hah :) co ma być to będzie. A poproszę go za tydzień żeby mi zrobił te ktg tak sprawdzająco jakie ma ciśnienie mała i jak tam moja maciczka czy się już coś przygotowywuje bo ja w sumie nic nie czuje, czasami coś mnie lekko zakłuje, pociągnie ale ja bym się nie zdziwiła jeśli ja mam jakiś inny próg bólu i mając skurcze np 50 i ich nie czuje. Przy moim ADHD xd jak ja w sob i nd cała chatę wysprzatalismy, okna umylam i co? Tylko noga mnie ciągnie bo od wyskakiwania na szafki musiałam sobie przeciągnąć mięsień i tyle. Tak to nic żadnych objawów żebym przypadkowo przyspieszyła cokolwiek xd

reklama
9EFD696A-DFC7-485B-99C2-90ABF3EC4C6C.jpeg Ja kupiłam w pepco taka piłeczkę za 6zl i o dziwo się trzyma już 3 miesiąc, wszystkie inne potrafiła rozszarpać, tych twardych nie lubi bo ma silna potrzebę kampania jej w pysku, myśle ze ta się trzyma bo jest większa od standardowych piłeczek i nie ma za bardzo jak ja inaczej chwycić

Załączniki

• 9EFD696A-DFC7-485B-99C2-90ABF3EC4C6C.jpeg
    9EFD696A-DFC7-485B-99C2-90ABF3EC4C6C.jpeg
    736,2 KB · Wyświetleń: 78
Moja ginekolog mi powiedziała żebym sobie brała magnez, że jak ma być poród to ten magnez i tak go nie zatrzyma. I że jedynie on pomaga trochę na twardnienia brzucha na wcześniejszym etapie w ciazy. I że się szybko wyplukuje z organizmu np przez stres.

Mi również powiedziano żebym brała cały czas. Jak poród mannadejsc to nadejdzie. Taki sobie magnez nie zatrzyma akcji a może i nawet trochę ulży ;)

Zobacz załącznik 878053 Ja kupiłam w pepco taka piłeczkę za 6zl i o dziwo się trzyma już 3 miesiąc, wszystkie inne potrafiła rozszarpać, tych twardych nie lubi bo ma silna potrzebę kampania jej w pysku, myśle ze ta się trzyma bo jest większa od standardowych piłeczek i nie ma za bardzo jak ja inaczej chwycić

Tylko żeby jeszcze Pańcia chciała mnie gonić z tą piłeczką :D

Ah, no coś takiego by było chyba strzałem w 10, bo on serio wszystko rozgryza hah ;)

Wiesz co, mieliśmy w pt jechać do lekarza, ale on w końcu zajęty był, nie odpisał i już sobie odpuściłam to ktg. Już nie chodzi o te 50 zł, bo to nie jest majątek skoro miałabym to mieć jeszcze 2-3 tyg. Ale skoro się dobrze czuje i nie mam objawów prawie w ogóle to i tak nie przewidze kiedy się zacznie hah :) co ma być to będzie. A poproszę go za tydzień żeby mi zrobił te ktg tak sprawdzająco jakie ma ciśnienie mała i jak tam moja maciczka czy się już coś przygotowywuje bo ja w sumie nic nie czuje, czasami coś mnie lekko zakłuje, pociągnie ale ja bym się nie zdziwiła jeśli ja mam jakiś inny próg bólu i mając skurcze np 50 i ich nie czuje. Przy moim ADHD xd jak ja w sob i nd cała chatę wysprzatalismy, okna umylam i co? Tylko noga mnie ciągnie bo od wyskakiwania na szafki musiałam sobie przeciągnąć mięsień i tyle. Tak to nic żadnych objawów żebym przypadkowo przyspieszyła cokolwiek xd
Myśle ze się nic nie dzieje, ja tez panikowała strasznie jak miałam te bóle wydzwoniłem szpitale, mojego ginekologa na urlopie zaatakowałem, kazał mi spokojnie czekać do następnej wizyty za 2 tyg, dotrwałam i co? Wszystko jak najbardziej wporzadku :D aż mam dzisiaj taka sile i moc jak wiem ze wszystko jest Ok.

Ja już wszystko z kosmetyków mam gotowe, przelałam do tych buteleczek to tak do jednej szampon i starczy na 1 mycie po porodzie włosów, 1 to odżywka, następna do płyn do pierozka [emoji5][emoji28], a tak to wezmę mydło bambino, 2 reczniki duże, 1 mały i mam pokupowane te małe kosmetyki z rossmana typu balsam do ciała, oliwka do ciała, żel do twarzy, żel pod prysznic, chusteczki nawilżone do rąk przecierania małe i do higieny intymnej tez chusteczki 15 szt i chyba to wszystko :)
Tak to krem do twarzy z ziaji taki mały, pasta do zębów normalnej wielkości, patyczki do uszu, maszyznka do golenia, kulka pod pachy, dezodorant i to chyba wsio ale później chętnie wam wstawię zdjęcie mojej kosmetyczki co wszystko biorę to może któraś będzie miała inspiracje i szybciej dopakuje swoje :D

Ojej ja to juz tak minimalistycznie się spakowałam. Bez golarek, kremów i żeli do twarzy. Wydaje mi się że dam radę bez tego dwa dni a ostatecznie 3. Chyba po porodzie nie będę mogła się skupić na takich rzeczach w łazience bo szybko do małej będę lecieć :)

reklama
Zobacz załącznik 878042 Zapomniałam powiedziec wam co mój ginekolog miał na biurku Hahaha No uśmiałam się jak nie wiem, jakiś przedstawiciel mu przyniósł taka tablice zzzz No właśnie z czym... takie gumowe coś zamiast tamponów, zaraz to znajdę na necie :D nie wiem czy bym sobie to włożyła, jest to mega dużych rozmiarów, takie pojemniczki na okres, była tez taka miseczka która się stosuje podczas okresu do stosunków hahaha, znalazłam nazwę tego czegoś : kubeczki menstruacyjne

Chyba bym tego nie chciała zakładać :)

Do góry