reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie jesteś sama, my tez nie ;)
Damy radę :) my z tego już się śmialismy jak planowaliśmy dziecko

To jest masakra powiem Ci szczerze. Bo to głupie 500+ PRZYNAJMNIEJ moim zdaniem powinno się każdemu dziecku należeć. A nie 'wybrańcom'.
Tez tak myślę, że na każde dziecko powinno być ale cóż nic nie zrobimy
Dziewczyny a kupowałyscie kiedykolwiek jakis ciuszek w Kauflandzie ? :) Ciekawa jestem jaka jakośc .
Zobacz załącznik 876709
Nawet nie wiedziałam, że mają ciuchy. Rzadko tam bywam

reklama
Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Super ❤️ czyli chwila moment i będziesz tulić niunie !:*

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Teraz to tylko musisz czekać i będziesz miała małą przy sobie ;)

Damy radę :) my z tego już się śmialismy jak planowaliśmy dziecko

Tez tak myślę, że na każde dziecko powinno być ale cóż nic nie zrobimy

Nawet nie wiedziałam, że mają ciuchy. Rzadko tam bywam
No ja też nigdy nie widzialam zreszta rzadko bywam teraz wcale , ale jak w ulotce jest to może raz na jakiś czas się pojawiają jakieś ciuszki :)

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunal meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdolek, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
IMG_20180712_133750.jpg

IMG_20180712_110100.jpg

Załączniki

• IMG_20180712_133750.jpg
    IMG_20180712_133750.jpg
    98,2 KB · Wyświetleń: 388
  • IMG_20180712_110100.jpg
    IMG_20180712_110100.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 387
Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to w końcu się doczekasz niedługo[emoji16]
Mała ma już fajną wagę[emoji16]A przestań[emoji16] kiedyś i Ciebie natchnie[emoji4] Ja w zeszłym roku trochę porobiłam, przeprowadziliśmy się w końcu na swoje i sprawiało mi to mega przyjemność [emoji16] Wszystko w piwnicy trzymaliśmy [emoji16] niestety zapasy już się skończyły, a w tym roku to pooglądałam sobie, co robi @KatiNails [emoji16][emoji16][emoji16]

Może i tak hah ;) ale szczerze to ja nie jestem sloikowa tzn rzadko kiedy jemy jakieś dżemy, przetwory itd

reklama
Dziękuję. Pewnie racja że to przez te relacje

Pewnie racja że to przez to. Dziękuję.

Heh. Posiadasz sporą wiedzę, dobrze wiedzieć. Jesteś pewna że 13tego? Termin cc ustalony czy coś przegapilam;)

Ja jednak po licznych przemyśleniach nad sensem wydania tych 15zl odpuscilam motylek. Kupiłam jedynie mniejszy wymiarowo minky i płaską podusie do gondoli.

Dzięki. Ja też jestem taki alienek. Mam dziwne wrażenie że pobyt w szpitalu po porodzie pomoże mi psychicznie odpocząć;) A może i moja praca codzienna w domu zostanie doceniona jak ktoś będzie musiał mnie zastąpić. Choć bardziej podejrzewam niestety że jak wrócę i zobaczę stan mojego domu to będę uciekać gdzie pieprz rośnie:D

Jakby problemem było otrzymać papier od ginekologa to na podstawie karty ciąży może Ci taki papier wystawić położna środowiskowa jak będzie was odwiedzać z maluszkiem. Miałam tak ostatnio. Do lekarza było nie po drodze mi A wcześniej o tym nie pomyślałam. Położna mnie poratowala

Dobre wieści. To czekamy na Michasie;)

No te hormony są paskudne A jeszcze po porodzie trochę nam pouprzykrzają życie... ja jestem szczęśliwa że za tydzień mogę legalnie rodzić ;) Jeszcze za tydzień akurat na 3 dni przyjeżdżają dziadkowie mojego z Bolesławca i w sumie chętnie rodzilabym właśnie wtedy. Byłabym spokojniejsza o nich wszystkich że babcia trzyma swoją kobiecą rękę na pulsie ;)

No opcja z wodami najlepsza. Ja mam za sobą dwa różne porody i jestem ciekawa jaki będzie ten. Niemniej zdziwił mnie ten czop. Było go niewiele ale konsystencja jednak jednoznaczna ;) A Ty jutro odbierasz to ktg?? Chyba całymi dniami bym pod tym leżała gdyby lekarz mi zaoferował;)

Przetwory nie klasyfikują jakości pani domu ;) wierzę w to :D ja nie przepadam za przetworami i sama nie robię. Nawet nie wiem jak miałabym się za to zabrać A poza tym jestem kura domowa pierwszej ligi :) ale chyba w dobrym znaczeniu tego słowa.

No wiesz, zdziwiłas mnie. Nie wiedziałam że akurat Ciebie takie myśli dopadają. Ja nie będę się zgłębiać w szczegóły mojego małżeństwa i związku ale wymyśliłam ostatnio że czas rozruszać się intelektualnie również i trochę pożyć inaczej. Planuje od października iść do szkoły na rok. Zajęcia tylko raz w miesiącu przez weekend i myślę że sobie beze mnie w domu poradzą. Tzn mój zrozumie że nie jest pepkiem świata. A i dzieciom dobrze to zrobi. Ponoć nieużywany mięsień zanika więc zdecydowanie czas zatroszczyć się o mózg matki polki;)

No ja za 2 dni będę miała 37/38 tydzień to tak może za 9 dni już wychodzić młoda, bo ja psychicznie oszaleje, fizycznie czuje się super, ale ostatnio jakieś doły często.. już z tego siedzenia w domu chyba..
no tak, może Twoje maleństwo Ciebie wysłucha i wyjdzie wtedy :)

Hah tak, jutro podjedziemy tam tak na 17 i weźmiemy. I będę tez pół dnia pewnei siedzieć z tym hahahha.

A bo ja jestem dosyć gadatliwa itd, ale nie wszystko zawsze pisze. Staram się tak odpędzać te złe humory i wam tu nie marudzić, ale no od jakiegoś czasu już mam psychicznie dosyć tej ciąży tzn tego siedzenia w domu, mojej bezużyteczności i jakiejś tam samotności.. ale to pewnei tez zasługa tych hormonów i wiem, że nie tylko ja to przeżywam :) a zostało już tylko 3 tyg także dam rade ;)

Jasne, super pomysł :) ja jednak chce dzieciątku poświecić czas i tez coś dla siebie będę oczywiście robiła tzn jakieś książki, wyjścia ze znajomymi itd

Do góry