reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Czyli mała się pchała w kanał i stąd te bóle :) w sumie to dobre wiadomości, niedługo pewnie i urodzisz [emoji16]

reklama
Ja już tylko odliczam te 3 tygodnie i chce już malutka mieć przy sobie, będę miała zajęcie i w końcu będę codziennie szczęśliwa i uśmiechnięta, bo ostatnio te moje hormony tez dają popalić, zmiany nastroju, krzyczę na mojego itd...
W nocy to nie wiem, bo nawet jak wstaje co 1-2 h na siku to taka jestem zaspana, ze nawet nie zwracam uwagi hah ale od rana ciagle pada i super ;) aż mam ochote dziś dokończyć prasowanie i poczytać nowa książkę :)
A ja się obawiam, że po porodzie hormony będą tak buzowały, że nasze humory wcale nie będą lepsze. Oczywiście szczęście szczęściem, ale burza hormonów + zmęczenie i niewyspanie może dać się we znaki

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunąć meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdole, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
Zobacz załącznik 876719
Zobacz załącznik 876721
Ale zgrabny brzuszek :).

A nie macie w fotelikach takich wkładek niemowlęcych? Jak jest ta wkładka to chyba nawet taki motylek by się nie zmieścił?
Ja nie kupuje , przy córce te nie miałam, póki główka latała to miała ta wkładkę a później nic.
Ja mam wkładkę pod pupę i drugą taką bardziej wypełniającą na pierwsze mce. Ale ona główki nie będzie trzymać. Z córką nie miałam motylka i jakoś to było. Fakt jeździliśmy autem tyle co w odwiedziny w rodzinie. A teraz będziemy więcej kursować a to przedszkole a to zakupy bo męża w tyg nie ma. Wiesz na siłę nie będę małemu tego podkładać. Zobaczę bo nie używałam tego nigdy. Może będzie mu wygodniej a może nie. Wyjdzie w praniu ☺ specjalnie tego motylka nie zamawiałam tylko z innymi rzeczami a drogie nie było to pomyślałam że wezmę.☺

reklama
Wiem, tam generalnie fajnie bo nie majac karty przy sobie to później można paragon dodać i licza się punkty do puzzli :)

A my nic nie dostaniemy ani 1 zl i takie super Państwo mamy :)

Rozmawiałam z Panią z opieki, powiedziala , że becikowe nam się będzie należało bo nie trzeba przedstawiać nic o dochodach. Czemu nie dostaniesz ?

Do góry