reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ratunku!! :-D
Nie mogę spać od jakiś 2 godzin. Mój w pracy, piesio śpi jak zabity a ja oglądam jakiegoś wróżbitora na Polsacie :D

Chyba mam ochotę na bułkę z szynką :p

Ja tez już nie śpię bo kot chciał wyjść i mnie obudził [emoji35] a teraz mała nie da poleżeć, czuje jakby była osmiorniczką, na każdym boku kopie konczynką[emoji3]
Ja oglądam na TVP seriale rodzinke.pl[emoji23] i zrobiłaś mi smaka na bułkę a bułki brak!!![emoji3]

Dzień dobry :) ostatnio mnie tu mniej i nie nadążam [emoji23]
Praca + przetwory i mały w domu.
Dziś też będzie intensywny dzień. Rano klientka, potem jadę do rodziców na pocztę odebrać polecony jakiś i może do szmateksu wstapimy bo dziś wszystko po 1 zł. I jeszcze wczoraj zaczęłam robić dzemy z moreli i dziś muszę je skończyć.
Wczoraj upiekłam kruche ciastka bo do soboty poleżą.
Jeszcze muszę w końcu pomyśleć jaki tort zrobić. Plus babeczki z czekoladą.
Zrobić listę zakupow. Stwierdziłam że nie będę tyle robić na imprezy jedzenia co miałam robić. I tak ani dzieciaki ani dziadki nie będą siedzieć i jeść tyle. A szkoda mojego stania w garach.
Jeszcze 4,5tyg do cc..oszaleje. Ta końcówka zawsze najbardziej się dłuży. Już chciałabym być po..
Sąsiadka jeszcze ciuszki po swoich córkach mi przyniosła.
A w niedziele znów jedziemy do Leżajska po jablka. Ostatnie sprzedałam chwila moment. W jeden dzień 30kg się rozeszło.
W końcu Eko nie pryskane. Dziewczyny były zachwycone i chcą jeszcze, ale tych czerwonych już końcówka, za to zaczynają się zielone papierówki a ich będzie jeszcze więcej.

IMG_20180710_145216.jpg
IMG_20180710_154137.jpg
IMG_20180710_212418.jpg
IMG_20180710_221743.jpg
IMG_20180710_175850_949.jpg
IMG_20180710_140510.jpg
IMG_20180710_140544.jpg
Screenshot_20180709-214019.jpg
Screenshot_20180709-213554.jpg
IMG_20180710_074805.jpg

Załączniki

• IMG_20180710_145216.jpg
    IMG_20180710_145216.jpg
    80,6 KB · Wyświetleń: 458
  • IMG_20180710_154137.jpg
    IMG_20180710_154137.jpg
    109,6 KB · Wyświetleń: 451
  • IMG_20180710_212418.jpg
    IMG_20180710_212418.jpg
    72,5 KB · Wyświetleń: 464
  • IMG_20180710_221743.jpg
    IMG_20180710_221743.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 467
  • IMG_20180710_175850_949.jpg
    IMG_20180710_175850_949.jpg
    68,9 KB · Wyświetleń: 460
  • IMG_20180710_140510.jpg
    IMG_20180710_140510.jpg
    75,7 KB · Wyświetleń: 464
  • IMG_20180710_140544.jpg
    IMG_20180710_140544.jpg
    92,8 KB · Wyświetleń: 456
  • Screenshot_20180709-214019.jpg
    Screenshot_20180709-214019.jpg
    104,2 KB · Wyświetleń: 461
  • Screenshot_20180709-213554.jpg
    Screenshot_20180709-213554.jpg
    109,4 KB · Wyświetleń: 451
  • IMG_20180710_074805.jpg
    IMG_20180710_074805.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 461
Ja się was naczytałam ze nie możecie spać i mi tez się udzieliło, obudziłam się o 1, później o 3 a teraz jadę zająć kolejkę do endokrynologa żeby nie siedziec tam później 5h, jeszcze mam jakieś zastępstwo bo mój na urlopie... w poniedziałek już mam wizytę- dotrwałam do niej, ciekawe jak mój stan szyjki ile jej tam jeszcze zostało :D

Dziewczyny robicie sobie peeling brzuszka? Dr wczoraj popatrzył na mój bęc i powiedział , że mam bardzo cienką i delikatną skórę na brzuszku i żeby mi się rozstępy na koniec nie zrobiły. Powiedział , żeby delikatnie masować rękawicą z frotte na mokro i dopiero po masażu oliwkę. Patrzcie chłop a jednak zwraca uwagę na takie rzeczy☺

Ja co jakiś czas robie sobie peeling kawowy całego ciała i brzuszka też. Zastanawiałam się czy masaż na sucho szczotką byłby ok czy za mocny.. ja robię taki na nogi i ręce ale brzuch omijam.
Od początku ciąży co któryś dzień pod prysznicem gąbką tą ostrą stroną i żelem pod prysznic masuje brzuch, piersi i uda a po kąpieli wcieram Bio oil ani jednego rozstępu nie mam :)

Jak kupowałam lozeczko dla Marty to Pani w sklepie polecała nam kokos gryka i teraz też taki kupiłam. Ostatnio naczytałam się niefajnych opinii o nim i sama nie wiem jak z tym materacem. Ale już zostawię ten i nie będę nic kombinować . Przy córce się sprawdził.
Właśnie im więcej czytam to już sama nie wiem jaki kupić :( z tego Was pytałam. I większość ma lateksowe lub lateksowo kokosowe. Muszę wreszcie dziś zamówić jakiś żeby zdążył się wywietrzyc.

A my właśnie wróciliśmy z ikei[emoji16]Kupiliśmy fotel i lampki do pokoju Małego [emoji16]
I odebrałam paczkę z paczkomatu...I tu kończy się mój dobry humor[emoji23] zamówiłam takie pompony tiulowe do ozdoby... miały być miętowe [emoji24] A są kurde zielone[emoji52][emoji52][emoji52] masakra
Masz prawo odstąpić od umowy w 14 dniach i odesłać zakupiony towar :) też nie lubię zielonego

Ratunku!! :-D
Nie mogę spać od jakiś 2 godzin. Mój w pracy, piesio śpi jak zabity a ja oglądam jakiegoś wróżbitora na Polsacie :D

Chyba mam ochotę na bułkę z szynką :p
Ja też już od 5.50 nie śpię :) wysłałam mojego do pracy i miałam iść się zdrzemnac ale jakos mi się nie chce. Zjadłam kanapkę z serem almette i pomidorem a teraz kawka i i forum. A zaraz będę wybierac ten materac zeby mieć wszystko gotowe :) później ogórki na mnie czekają i dużo krojenia bo chce zrobić diabelskie ogórki :)

Dzień dobry :) ostatnio mnie tu mniej i nie nadążam [emoji23]
Praca + przetwory i mały w domu.
Dziś też będzie intensywny dzień. Rano klientka, potem jadę do rodziców na pocztę odebrać polecony jakiś i może do szmateksu wstapimy bo dziś wszystko po 1 zł. I jeszcze wczoraj zaczęłam robić dzemy z moreli i dziś muszę je skończyć.
Wczoraj upiekłam kruche ciastka bo do soboty poleżą.
Jeszcze muszę w końcu pomyśleć jaki tort zrobić. Plus babeczki z czekoladą.
Zrobić listę zakupow. Stwierdziłam że nie będę tyle robić na imprezy jedzenia co miałam robić. I tak ani dzieciaki ani dziadki nie będą siedzieć i jeść tyle. A szkoda mojego stania w garach.
Jeszcze 4,5tyg do cc..oszaleje. Ta końcówka zawsze najbardziej się dłuży. Już chciałabym być po..
Sąsiadka jeszcze ciuszki po swoich córkach mi przyniosła.
A w niedziele znów jedziemy do Leżajska po jablka. Ostatnie sprzedałam chwila moment. W jeden dzień 30kg się rozeszło.
W końcu Eko nie pryskane. Dziewczyny były zachwycone i chcą jeszcze, ale tych czerwonych już końcówka, za to zaczynają się zielone papierówki a ich będzie jeszcze więcej.

Zobacz załącznik 876046Zobacz załącznik 876047Zobacz załącznik 876048Zobacz załącznik 876049Zobacz załącznik 876050Zobacz załącznik 876051Zobacz załącznik 876052Zobacz załącznik 876053Zobacz załącznik 876054Zobacz załącznik 876055
Ty jak zwykle non stop w ruchu :) więc zrozumiałe, że rzadziej do nas zagladasz. Ciekawe kiedy zwolnisz tempo? Miłego dnia i dużo siły :)

Cześć dziewczynki :*
U mnie deszcz ale jakie cudowne, świeże powietrze :D Jade dziś do rodziców z Małym wiec obiadu nie muszę robić także luz :)
Wczoraj zamowilam ostatnie rzeczy na allegro, prześcieradła do wózka, wypełnienie kołdrę i poduszke, pieluchy tetrowe :)
Chciałam wybrać się u mamy na rynek po jeszcze jedną koszule do szpitala i jakieś gaciory bawełniane do szpitala ale kurde nie wiem czy w tym deszczu będą stać:/
Wy juz wszystkie spakowane a ja dziś dopiero od mamy przywioze walizke i do dzieła:)
Łącze się z wami w bólu, bo ja tez spac nie moge :( najlepiej mi się śpi nad ranem i pospalabym dłużej ale synek nie da eh :)
Miłego dnia Kobietki :)

Od początku ciąży co któryś dzień pod prysznicem gąbką tą ostrą stroną i żelem pod prysznic masuje brzuch, piersi i uda a po kąpieli wcieram Bio oil ani jednego rozstępu nie mam :)

Właśnie im więcej czytam to już sama nie wiem jaki kupić :( z tego Was pytałam. I większość ma lateksowe lub lateksowo kokosowe. Muszę wreszcie dziś zamówić jakiś żeby zdążył się wywietrzyc.

Masz prawo odstąpić od umowy w 14 dniach i odesłać zakupiony towar :) też nie lubię zielonego

Ja też już od 5.50 nie śpię :) wysłałam mojego do pracy i miałam iść się zdrzemnac ale jakos mi się nie chce. Zjadłam kanapkę z serem almette i pomidorem a teraz kawka i i forum. A zaraz będę wybierac ten materac zeby mieć wszystko gotowe :) później ogórki na mnie czekają i dużo krojenia bo chce zrobić diabelskie ogórki :)

Ty jak zwykle non stop w ruchu :) więc zrozumiałe, że rzadziej do nas zagladasz. Ciekawe kiedy zwolnisz tempo? Miłego dnia i dużo siły :)
Marzę o tym żeby już [emoji23] ale wiecznie coś..
Chce porobić zanim mała się urodzi, bo potem już nie zrobię. Keczup i przecier pomidorowy bym chciała Jeszce zrobić ale nie wiem czy zdążę go jeszcze pomidory drogie. Może Keczup z cukinii zrobię. Zobaczę.

Dzień dobry

Ja w nocy strasznie chciałam Się przytulić do Marty i wyciągnęłam ją do naszego łóżka. Oczywiście wszyscy sobie wygodnie spali, a dla mnie zabrakło miejsca Hehe. Dzisiaj wszystko mnie boli, ale to na własne życzenie :D.

Enno pojechał zawieźć Martę do przedszkola i zrobi zakupy. Ja chyba posortuje pranie to Enno ponastawia. Pralki nie mamy w mieszkaniu, tylko na dole w piwnicy jest pralnia.

reklama
Kurczę nie mam endokrynologa, jest dziś zastępstwo i nikt nie wie kto przyjmuje, tak się ucieszyłam ze przedemna jedna osoba, gdzie zawsze o 8 miałam już z 6 osób, tylko lekarza brakuje...

Do góry