reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pani z allegro twierdzi, że nie są rady... więc od jutra będzie miała spór założony i w końcu będzie musiała oddać mi kasę[emoji16]

A fotel taki zwykły, szary[emoji4]Żebym miała gdzie w razie czego karmić, jakbym chciała to na siedząco robić[emoji4] i udało się go kupić 100 zł taniej z kartą Ikea.
Zaraz ci pokażę fotkę z Ikei bo u mnie jeszcze w kartonie stoi[emoji4]A lampę jedną do pokoju gdzie mam przewijak, a drugą taką malutką koło łóżeczka, żeby mogła się świecić całą noc i żebym nie schizowała[emoji16]Też bym kupiła w Lidlu, gdybym chociaż raz je tam znalazła [emoji16] Ani razu nie udało mi się załapać[emoji16]Zobacz załącznik 876042Zobacz załącznik 876043

W Bydgoszczy tego kształtu lampek nie widziałam :) a fotel u nas w promocji też był i z tego co pamiętam mocna promocja była.

reklama
W Bydgoszczy tego kształtu lampek nie widziałam :) a fotel u nas w promocji też był i z tego co pamiętam mocna promocja była.
Sprawdzałam teraz i są jakbyś chciała[emoji4]Tylko, że one są takie niepozorne. Nie umiałam ich w ogóle znaleźć. Są na oświetleniu dziecięcym i leżą sobie w kartonach. U nas w Katowicach żadna nie była wyciągnięta, żeby zobaczyć[emoji4] Tylko, że ja ją już widziałam na żywo i dlatego wzięłam [emoji4]

Nie mów, że coś się zaczyna? Pisz jak coś będzie się działo! Trzymam kciuki!!!

Ja się właśnie obawiam że nie będę miała skurczy jako takich mówiących że coś się dzieje tylko że wody odejdą i będę jechać na sygnale. Nie dzieje się ze mną nic. Czasem tylko w szyjce lekko ukłuje i boli przy wstawaniu czy przeciążeniu. To tyle. Skurcze hmmm mam tylko napięcia brzucha mocne ale nie bolą.

Sprawdzałam teraz i są jakbyś chciała[emoji4]Tylko, że one są takie niepozorne. Nie umiałam ich w ogóle znaleźć. Są na oświetleniu dziecięcym i leżą sobie w kartonach. U nas w Katowicach żadna nie była wyciągnięta, żeby zobaczyć[emoji4] Tylko, że ja ją już widziałam na żywo i dlatego wzięłam [emoji4]

A próbowałaś je już włączyć w ciemności? Dają takie światło by np widzieć co się robi ( przewijać malucha) czy to tylko tak by oko zawiesić?

Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Kurcze. Co lekarz to inna opinia. Ale dziwne , że Cię nie przyjęli pomimo skierowania. Dzwoniłaś do gina że Cię nie przyjęli?
Wiesz co no mniejszy jest Twój mały ale żeby hipotrofia? Chyba trochę gin przesadził ale jednak powinnaś być przyjęta do szpitala. Jak się dziecko w terminie czy ciut przed rodzi z wagą 2500 to jest w porządku a u Ciebie się czepia.. eh. Spokojnie nie martw się. Wszystko będzie dobrze ☺

Dobra nadrobilam caly dzien na forum, nie było mnie dziś bo w południe była położna a później mogę się pochwalić wreszcie kupiliśmy łóżeczko. Stoi w kartonie w garażu i czeka, 18.07 po wizycie przyniesiemy i skręcimy Zobacz załącznik 875997 ponadto zaraz zamówiliśmy pościele, ochraniacz i przewijak ale to za tydzień do odbioru. Zobacz załącznik 875998
Śliczne :)
Maltan mam kupiony dla siebie na brodawki. Tez mi życie uratował przy karmieniu ;).
Mi bepanthen spasował na sutki. Może i małej będzie pasował :) ale Maltan w razie czego i ten alantan też zapisałam :)
Ryba ,on tylko wylecial ;) moge jeszcze dwa tyg biegac z brzuchem :D
:D a ja czuję , że co najwyżej kilka dni :D
Weź Go w nocy z zaskoczenia. :cool:

Wiem, że ten temat już był walkowany, ale jak widzicie my dopiero dziś łóżeczko kupiliśmy i został nam materac do kupienia. Możecie mi powiedzieć jakie Wy macie materace do łóżeczek?
Ja mam pianka-lateks :)

Pani z allegro twierdzi, że nie są rady... więc od jutra będzie miała spór założony i w końcu będzie musiała oddać mi kasę[emoji16]

A fotel taki zwykły, szary[emoji4]Żebym miała gdzie w razie czego karmić, jakbym chciała to na siedząco robić[emoji4] i udało się go kupić 100 zł taniej z kartą Ikea.
Zaraz ci pokażę fotkę z Ikei bo u mnie jeszcze w kartonie stoi[emoji4]A lampę jedną do pokoju gdzie mam przewijak, a drugą taką malutką koło łóżeczka, żeby mogła się świecić całą noc i żebym nie schizowała[emoji16]Też bym kupiła w Lidlu, gdybym chociaż raz je tam znalazła [emoji16] Ani razu nie udało mi się załapać[emoji16]Zobacz załącznik 876042Zobacz załącznik 876043
Ja tez ostatnio kupiłam ta lampkę kotka, stoi jeszcze w tym domku nawet nie testowałam :p tanie były coś dużo przecenione z 20 czy 25€ na 5 ;)

reklama
I niebieski lepszy od żółtego tak ?:)

Z tego alantan dermaline jest więcej. Ten żółty jest pierwszy i też jest dla maluchów. Niebieski, różowy - ja ten kupiłam, fioletowy i chyba jeszcze pomarańczowy ale być moze się mylę.
Tylko kup krem nie maść bo to drugie słabo się wchłania, jest ciezki.

Do góry