reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pani z allegro twierdzi, że nie są rady... więc od jutra będzie miała spór założony i w końcu będzie musiała oddać mi kasę[emoji16]

A fotel taki zwykły, szary[emoji4]Żebym miała gdzie w razie czego karmić, jakbym chciała to na siedząco robić[emoji4] i udało się go kupić 100 zł taniej z kartą Ikea.
Zaraz ci pokażę fotkę z Ikei bo u mnie jeszcze w kartonie stoi[emoji4]A lampę jedną do pokoju gdzie mam przewijak, a drugą taką malutką koło łóżeczka, żeby mogła się świecić całą noc i żebym nie schizowała[emoji16]Też bym kupiła w Lidlu, gdybym chociaż raz je tam znalazła [emoji16] Ani razu nie udało mi się załapać[emoji16]Zobacz załącznik 876042Zobacz załącznik 876043
No super ta lampka :) o takim fotelu też myślę, ale to dopiero jak wyprowadzimy małego do jego pokoju. Teraz mam zamiar karmić w sypialni na łóżku. A później jak będzie u siebie to się taki fotel przyda nawet do czytania bajek :)

reklama
W końcu wstałam po tej ciężkiej nocy :D
Dziś w planach kopytka/kluski leniwe (nie wiem która nazwa jest poprawna) na obiad także niedługo biorę się za przeciskanie przez praskę sera i ziemniaki [emoji14]
A później prasowanko i może coś spakuję już do walizki :D

Miłego dnia :)
A ja dzisiaj mam zamiar zrobić a'la gołąbki, tylko że w piekarniku[emoji16]
No super ta lampka :) o takim fotelu też myślę, ale to dopiero jak wyprowadzimy małego do jego pokoju. Teraz mam zamiar karmić w sypialni na łóżku. A później jak będzie u siebie to się taki fotel przyda nawet do czytania bajek :)
My mieliśmy fotela nie kupować, ale mój mąż stwierdził, że zawsze mi się marzył a trochę pusty pokój jest więc będę mieć fotel[emoji16]

Dzień dobry :) ostatnio mnie tu mniej i nie nadążam [emoji23]
Praca + przetwory i mały w domu.
Dziś też będzie intensywny dzień. Rano klientka, potem jadę do rodziców na pocztę odebrać polecony jakiś i może do szmateksu wstapimy bo dziś wszystko po 1 zł. I jeszcze wczoraj zaczęłam robić dzemy z moreli i dziś muszę je skończyć.
Wczoraj upiekłam kruche ciastka bo do soboty poleżą.
Jeszcze muszę w końcu pomyśleć jaki tort zrobić. Plus babeczki z czekoladą.
Zrobić listę zakupow. Stwierdziłam że nie będę tyle robić na imprezy jedzenia co miałam robić. I tak ani dzieciaki ani dziadki nie będą siedzieć i jeść tyle. A szkoda mojego stania w garach.
Jeszcze 4,5tyg do cc..oszaleje. Ta końcówka zawsze najbardziej się dłuży. Już chciałabym być po..
Sąsiadka jeszcze ciuszki po swoich córkach mi przyniosła.
A w niedziele znów jedziemy do Leżajska po jablka. Ostatnie sprzedałam chwila moment. W jeden dzień 30kg się rozeszło.
W końcu Eko nie pryskane. Dziewczyny były zachwycone i chcą jeszcze, ale tych czerwonych już końcówka, za to zaczynają się zielone papierówki a ich będzie jeszcze więcej.

Zobacz załącznik 876046Zobacz załącznik 876047Zobacz załącznik 876048Zobacz załącznik 876049Zobacz załącznik 876050Zobacz załącznik 876051Zobacz załącznik 876052Zobacz załącznik 876053Zobacz załącznik 876054Zobacz załącznik 876055

Ty jak zwykle aktywna na 200 obrotach i się nie zatrzymujesz, wiec zleci Ci te 4,5 tyg do cc migiem :)

Mniam, ale pyszności tutaj wklejasz :) Twoi to maja z Tobą dobrze :)
Dokładnie, nie ma co przesadzać, później tylko się nastarasz, namęczysz, a polowa jedzenia zostanie na później..
Urocze te ciuszki :)

Wow, to dobry biznes, aż się chce znowu jechać i zbierać skoro takie zejście maja :)

Ja się was naczytałam ze nie możecie spać i mi tez się udzieliło, obudziłam się o 1, później o 3 a teraz jadę zająć kolejkę do endokrynologa żeby nie siedziec tam później 5h, jeszcze mam jakieś zastępstwo bo mój na urlopie... w poniedziałek już mam wizytę- dotrwałam do niej, ciekawe jak mój stan szyjki ile jej tam jeszcze zostało :D

A ja nadal spie jak zabita tylko wisodmo z 6 razy wstawanie do wc, tak to idealnie :)

To już niedługo wizyta, ja mam za 12 dni ostatnia i już odliczam tez [emoji28] u mnie nadal szyjka super, ciekawe kiedy zechce się skracać cholera jedna

Klaudia dziś w nocy właśnie o tobie myślałam.. że śmiesznie będzie jeśli objawy porodu myślisz że masz już przynajmniej od miesiąca a przenosisz tak do 42 tygodnia [emoji16] no ale nie życzę ci tego bo wiem że nie chcesz [emoji39][emoji39]

No czasami bywa i tak, a szybciej może uderzyć nagle rozwiązanie w osoby typu ja: nic nie boli, nic się nie skraca, nic dosłownie się nie zapowiada a tu nagle w nocy wody odejdą hah xd

Cześć dziewczynki :*
U mnie deszcz ale jakie cudowne, świeże powietrze :D Jade dziś do rodziców z Małym wiec obiadu nie muszę robić także luz :)
Wczoraj zamowilam ostatnie rzeczy na allegro, prześcieradła do wózka, wypełnienie kołdrę i poduszke, pieluchy tetrowe :)
Chciałam wybrać się u mamy na rynek po jeszcze jedną koszule do szpitala i jakieś gaciory bawełniane do szpitala ale kurde nie wiem czy w tym deszczu będą stać:/
Wy juz wszystkie spakowane a ja dziś dopiero od mamy przywioze walizke i do dzieła:)
Łącze się z wami w bólu, bo ja tez spac nie moge :( najlepiej mi się śpi nad ranem i pospalabym dłużej ale synek nie da eh :)
Miłego dnia Kobietki :)

Hej :) u mnie dziś tez w miarę chłodno także błogie dni nastały :) oby jak najdłużej.

To luzik dziś i relaks.

To już prawie wsio gotowe. Ja dziś czekam na fotelik, bo wczoraj zamawiałam i przesyłka 24 h, Pan zadzwonił z firmy itd, super organizacja. Także ja dziś siedzę jak na szpilkach i czekam na te cudeńko [emoji5]

Tez zdążysz :)

To chyba tylko ja spie jak zabita i potrafię po 9 h spać, wisodmo łącznie z 30 min przerwy na wstawanie te 6 razy na wc, ale nie narzekam

No czasami bywa i tak, a szybciej może uderzyć nagle rozwiązanie w osoby typu ja: nic nie boli, nic się nie skraca, nic dosłownie się nie zapowiada a tu nagle w nocy wody odejdą hah xd
No ja tak miałam kiedyś zero objawow żadnych skurczy itp nawet dzień przed porodem czułam się normalnie dobrze jak zawsze , a zaczęło się wszystko w ciągu jednego dnia , wrocilam ze spaceru odpadł czop za kilka godzin skurcze i wyjazd do szpitala , a dzień wcześniej wszystko było jak zawsze . Teraz też się nie spodziewam że parę dni przed będę czuła że to już , przyjdzie pewnie też nie spodziewanie ale może to i lepiej bo nie trzeba myślęc i się stresowac tyle czasu wcześniej :)

Cześć Dziewczyny:) dziś ja znowu dołączam do życia z królową zgaga... już tak dawno nie miałam...A dziś w nocy o 3 się obudziłam i dramaaaaat... Ale co z, trzeba da radę. Biorę się dalej za porządki, na obiad robię krem z cukinii. Dziś moje delegacji jednodniowej, moi rodzice przyjechali i zawiezli młodego do przedszkola. Odliczam do soboty i poniedzialku:D pedicure i fryzjeeeeer:)

Polecam rennie :) mniam, same pyszności. U mnie ostatnio lenistwo obiadowe tzn mój robi czesciej obiady niż ja. Dziś kurczak, surówka i chyba zrobi jakiś taki gulasz z kurczaczka z sosem i warzywami i ziemniaczki :)
O tak, takie wypady cieszą :)

cześć dziewczynki ;) ja o dziwo dziś w miarę dobrze spałam, ale złapała mnie znowu rwa :( @KatiNails kiedy Ty odpoczywasz ;)? ciągle na wysokich obrotach jesteś, podziwiam :D śliczne ubranka, a jaki Ty piękny brzuszek masz ;) @Fiorna ja dziś planuję zrobić na obiad tortille z kurczakiem i warzywami ;) zjadłam właśnie śniadanko i później wybiorę się do rossmanna po te saszetki do komody, i na zakupy do biedronki :D

reklama
Do góry