reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Cześć Dziewczyny:) dziś ja znowu dołączam do życia z królową zgaga... już tak dawno nie miałam...A dziś w nocy o 3 się obudziłam i dramaaaaat... Ale co z, trzeba da radę. Biorę się dalej za porządki, na obiad robię krem z cukinii. Dziś moje delegacji jednodniowej, moi rodzice przyjechali i zawiezli młodego do przedszkola. Odliczam do soboty i poniedzialku:D pedicure i fryzjeeeeer:)

A próbowałaś je już włączyć w ciemności? Dają takie światło by np widzieć co się robi ( przewijać malucha) czy to tylko tak by oko zawiesić?
Tak[emoji5] ten szop będzie stał koło łóżeczka i ma mi tylko światło rzucać[emoji4] W pokoju, gdzie mam komodę z przewijakiem, mam normalną lampkę [emoji4] i tam będę widzieć co robię[emoji16]
I niebieski lepszy od żółtego tak ?:)
Ja mam niebieski[emoji4] W gemini jest do wyboru żółty i niebieski[emoji4] żółty, jest dla mnie bardziej tępy. Oprócz tego koleżanka rodziła wcześniaki i tam w szpitalu na neonatologii tylko niebieskiego używają [emoji4]
Ratunku!! :-D
Nie mogę spać od jakiś 2 godzin. Mój w pracy, piesio śpi jak zabity a ja oglądam jakiegoś wróżbitora na Polsacie :D

Chyba mam ochotę na bułkę z szynką :p
Ja też dzisiaj nie śpię od 5... Ale leżałam i czytałam[emoji4] Teraz idę robić śniadanie[emoji16]
Dzień dobry :) ostatnio mnie tu mniej i nie nadążam [emoji23]
Praca + przetwory i mały w domu.
Dziś też będzie intensywny dzień. Rano klientka, potem jadę do rodziców na pocztę odebrać polecony jakiś i może do szmateksu wstapimy bo dziś wszystko po 1 zł. I jeszcze wczoraj zaczęłam robić dzemy z moreli i dziś muszę je skończyć.
Wczoraj upiekłam kruche ciastka bo do soboty poleżą.
Jeszcze muszę w końcu pomyśleć jaki tort zrobić. Plus babeczki z czekoladą.
Zrobić listę zakupow. Stwierdziłam że nie będę tyle robić na imprezy jedzenia co miałam robić. I tak ani dzieciaki ani dziadki nie będą siedzieć i jeść tyle. A szkoda mojego stania w garach.
Jeszcze 4,5tyg do cc..oszaleje. Ta końcówka zawsze najbardziej się dłuży. Już chciałabym być po..
Sąsiadka jeszcze ciuszki po swoich córkach mi przyniosła.
A w niedziele znów jedziemy do Leżajska po jablka. Ostatnie sprzedałam chwila moment. W jeden dzień 30kg się rozeszło.
W końcu Eko nie pryskane. Dziewczyny były zachwycone i chcą jeszcze, ale tych czerwonych już końcówka, za to zaczynają się zielone papierówki a ich będzie jeszcze więcej.

Zobacz załącznik 876046Zobacz załącznik 876047Zobacz załącznik 876048Zobacz załącznik 876049Zobacz załącznik 876050Zobacz załącznik 876051Zobacz załącznik 876052Zobacz załącznik 876053Zobacz załącznik 876054Zobacz załącznik 876055
Pyszności u Ciebie, jak zawsze[emoji16] Ale masz śliczny brzusio[emoji7]
Od początku ciąży co któryś dzień pod prysznicem gąbką tą ostrą stroną i żelem pod prysznic masuje brzuch, piersi i uda a po kąpieli wcieram Bio oil ani jednego rozstępu nie mam :)

Właśnie im więcej czytam to już sama nie wiem jaki kupić :( z tego Was pytałam. I większość ma lateksowe lub lateksowo kokosowe. Muszę wreszcie dziś zamówić jakiś żeby zdążył się wywietrzyc.

Masz prawo odstąpić od umowy w 14 dniach i odesłać zakupiony towar :) też nie lubię zielonego

Ja też już od 5.50 nie śpię :) wysłałam mojego do pracy i miałam iść się zdrzemnac ale jakos mi się nie chce. Zjadłam kanapkę z serem almette i pomidorem a teraz kawka i i forum. A zaraz będę wybierac ten materac zeby mieć wszystko gotowe :) później ogórki na mnie czekają i dużo krojenia bo chce zrobić diabelskie ogórki :)

Ty jak zwykle non stop w ruchu :) więc zrozumiałe, że rzadziej do nas zagladasz. Ciekawe kiedy zwolnisz tempo? Miłego dnia i dużo siły :)
Tak wiem, że mam 14 dni, ale babsko upiera się, trudno... będzie się ze mną użerać[emoji23][emoji16]

Marzę o tym żeby już [emoji23] ale wiecznie coś..
Chce porobić zanim mała się urodzi, bo potem już nie zrobię. Keczup i przecier pomidorowy bym chciała Jeszce zrobić ale nie wiem czy zdążę go jeszcze pomidory drogie. Może Keczup z cukinii zrobię. Zobaczę.
Boże...podziwiam Cię kobieto:) rzadko kiedy robię przetwory. W zeszłym roku zrobiłam kilka słoików takiej a'la zupy pomidirowej(bo nie chciało mi się gotować tyle,żeby wyparowało do koncentratu:D) i kilka słoików sosu słodko kwaśnego. I faktycznie super było coś zjeść takiego zima....Ale wątpię,że teraz dam rade to zrobić. Jedyne co to pomrozilam trochę owoców jagodowych do wypieków i dla młodego na zimę.

Boże...podziwiam Cię kobieto:) rzadko kiedy robię przetwory. W zeszłym roku zrobiłam kilka słoików takiej a'la zupy pomidirowej(bo nie chciało mi się gotować tyle,żeby wyparowało do koncentratu:D) i kilka słoików sosu słodko kwaśnego. I faktycznie super było coś zjeść takiego zima....Ale wątpię,że teraz dam rade to zrobić. Jedyne co to pomrozilam trochę owoców jagodowych do wypieków i dla młodego na zimę.
No mnie robot ratuje. W tamtym roku tylko przecier pomidorowy z limy robiłam. A tak to w tym tak szaleje bo się tylko przy przygotowaniu owoców narobie. A tak to się samo robi.
Ale już czuję że im bliżej sierpnia tym gorzej z dnia na dzień.

Ja też wątpię w przetwory z limy w tym roku. Bo ona siepien / początek września..

Ja zrobiłam kilka dżemów z truskawek i ostatnio musiałam zużyć brzoskwiniami to ugotowałam dżem brzoskwiniowo-porzeczkowy, ale to na bieżąco jemy. Więcej przetworów nie robię, bo nie mam ani swoich warzyw, ani owoców.

reklama
W końcu wstałam po tej ciężkiej nocy :D
Dziś w planach kopytka/kluski leniwe (nie wiem która nazwa jest poprawna) na obiad także niedługo biorę się za przeciskanie przez praskę sera i ziemniaki :p
A później prasowanko i może coś spakuję już do walizki :D

Miłego dnia :)

Do góry