reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Będę musiała spróbować, nie chciałabym zaszkodzić dziecku :p a może będzie tak , że w ogóle nie będę używać mm. Tak bym chciała najbardziej :)
Najwygodniej nie używać mm, ale jak będzie trzeba to wszytko jest napisane na opakowaniu i trzeba się stosować do zaleceń. A mleko się rozpuszcza w lekko ciepłej wodzie , zresztą chyba podgrzewacze można ustawić na konkretną temperaturę.

reklama
Zostawił cię i pojechał na obiad ? :)
Ja go wygoniłam. Biedny był wtedy taki że sam nie mógł żadnej decyzji podjąć. Chciałam żeby on chociaż zjadł normalnie skoro ja mogłam tylko kawałek czekolady. A czułam , że w ciągu godziny nie urodzę to mógł spokojnie jechać. Wrócił to jeszcze pod prysznic poszłam. Siedziałam tam chyba z pół godz i polewałam się cieplutką wodą. Potem już oksy dostałam bo darłam się strasznie a rozwarcia nie było a dziecko już tuż tuż. To po oksy to było pół godziny ☺

Chyba nie chce wiedzieć z czym się właśnie wiąże dodatki wynik.. lepiej jak nie będę czytała bo będę chodzić i się martwic tylko. Czyli po antybiotyku będzie wszystko dobrze tak ? A teraz w trakcie ciąży coś się może stać dziecku przez tą bakterie ?:/

Nie martw sie, wiele osób ma dodatni wynik. Moja koleżanka miała, podali jej tylko antybiotyk przed porodem, nic dziecku nie grozi :)

Ja też miałam w pierwszej ciąży. Od razu jak przyjęli mnie do szpitala to założyli mi welflon na ręce i podali później antybiotyk, ale nie pamiętam , w którym momencie. Potem pod ten welflon miałam oksy podłączoną. Po porodzie jeszcze raz miałam antybiotyk podany. Dziecko zdrowe.
Nie stresuj się tym wynikiem. Najważniejsze jest że masz wynik i trzeba przypilnować żeby dostać ten antybiotyk. Chociaż myślę że położna czy dr przyjmujący sam tego dopilnuje ale jednak lepiej mieć świadomość , z czym się wiąże dodatni wynik. Różne są szpitale a tu chodzi o bezpieczeństwo naszego dziecka.

Dokładnie tak :) nie stresuj się, będzie dobrze. Nie Ty jedna miałaś pozytywny wynik, to nic złego. Będzie dobrze

Dziewczyny ja mam dziś jakiś spadek formy..tak jak pisałam obudziłam się 6.30 wzięłam tabletki, witaminy i po 7 znowu usnęłam i spałam do 9..i teraz znowu się położyłam o 13.30 i same mi się oczy zamykały i znowu ponad godzinę spałam..i najgorsze jest to, że nic dziś konkretnego nie zrobiłam :p a w dodatku strasznie mi ręcę drętwieją, do tej pory tylko w nocy, a dziś już nawet przez dzień :(

To pewnie przez pogodę, zreszta organizm sam wie najlepiej kiedy musi przystopować i odpocząć także bez obaw :)

reklama
Dziewczyny ja mam dziś jakiś spadek formy..tak jak pisałam obudziłam się 6.30 wzięłam tabletki, witaminy i po 7 znowu usnęłam i spałam do 9..i teraz znowu się położyłam o 13.30 i same mi się oczy zamykały i znowu ponad godzinę spałam..i najgorsze jest to, że nic dziś konkretnego nie zrobiłam :p a w dodatku strasznie mi ręcę drętwieją, do tej pory tylko w nocy, a dziś już nawet przez dzień :(

To pewnie przez pogodę, zreszta organizm sam wie najlepiej kiedy musi przystopować i odpocząć także bez obaw :)

Do góry