reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No widzisz. Ty też sobie wzięłaś do serca zaraz po Ewie, że macie rodzić przede mną bo ja się boje [emoji23]
Ważne, że wszystko dobrze z synkiem :) niech się pcha , będziesz go tulić szybciej *.* A tej wody to ja nie wiem, może do wanny napuszczaj i od rana do wieczora z rurka siedź w łazience :) bo chyba inaczej się u Ciebie nie da zwiększyć dawki litrów picia ,[Emoji23]
Hyhyhyyhy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Mało kiedy się tu udzielam, ale zobaczyłam, że jest temat o tej bakterii. Miałam te samą w 3 miesiącu, brałam antybiotyk w tabletkach doustnych i tą bakterie wybiło. Druga bakteria z którą miałam (pałeczka zapalenia płuc czy jakoś tak) nie zareagowała na antybiotyk i biorę cały czas probiotyki dopochwowe, żeby zakwaszac pH i żeby się nie namnażała. I tak o 3 miesiącach aż do dziś :) gdyby lekarz tego wcześniej u mnie nie wykrył, to byłoby prawdopodobnie poronienie, bo te bakterie wywołują pęknięcie pęcherza płodowego i przedwczesny poród. W 3 mcu dziecko nie miałoby najmniejszych szans.

Nie martw się, na tym etapie ciąży nie jest już taka infekcja tak niebezpieczna, jak u mnie na początku ciąży.

Ale skontaktuj się z lekarzem, może zaleci antybiotyk. Bo te bakterie też to problemów z pęcherzem moczowym mogą prowadzić :)
Dobrze , że u Ciebie wykryli tak wcześnie i jest wszystko wporzadku.
Dziękuje. Już dzwonię do swojego lekarza. Niech się wypowie co teraz z tym robić.

Jaka cala noc ? :D co 2,3 godziny bedzie pić;)
Ja miałam wode w butelce chwile podgrzewalam i wsypywalam mleczko( oczywiscie woda mineralna wczesniej przegotowana) :)
Wrzątek? Mówią żeby podawać dziecko mleko w temperaturze pokojowej ale dla mnue bylo za zimne i troche podgrzewalam :)
Chodzi mi o wodę w podgrzewaczu. Chyba nie muszę za kazdym razem jej wymieniać ? A do butelki przegotowaną będę dolewać z czajnika tylko. Myślałam , że się mleko nie rozpuści w lekko podgrzanej wodzie. Z tego co pamiętam to na wrzątek wsypywalismy małej i trzeba było studzić, a dziecko płakało. :/

Chodzi mi o wodę w podgrzewaczu. Chyba nie muszę za kazdym razem jej wymieniać ? A do butelki przegotowaną będę dolewać z czajnika tylko. Myślałam , że się mleko nie rozpuści w lekko podgrzanym mleku. Z tego co pamiętam co na wrzątek wsypywalismy małej i trzeba było studzić, a dziecko płakało. :/

Nie, nie trzeba za kazdym razem :)
Rozpuści, rozpuści. W szpitalu daja te próbki mleka w takiej temperaturze jak stoją w pokoju bylam zdziwiona ze takie letnie mleko mam podać:/

Ja po wizycie :) dzisiaj mam 36+1 tc. Generalnie wszystko dobrze, ale już trochę zaczyna się u mnie dziać. Szyjka skróciła się do 22mm i mam rozwarcie 1cm. Ale ginka powiedziała, że w tym tygodniu to już tak może być, że to nic dziwnego i złego. Mały może się już pchać na świat, ale na tym etapie już na pewno byłoby z nim wszystko dobrze. Magnez mam dalej brać, leżeć nie muszę, a nawet mamy pozwolenie na seks. Filipek ułożony bardzo nisko, waży już ok. 2900g. Miał trochę za wysokie tętno i mam pić więcej (jeszcze więcej niż ja piję [emoji16]) wody :) Jestem zapisana na następną wizytę na 23 lipca, ale ciekawe czy jej doczekam :)
Jeszcze wiecej wody niz pilas? [emoji15] to tak sie da? I nie zaszkodzi Ci to?

Nie, nie trzeba za kazdym razem :)
Rozpuści, rozpuści. W szpitalu daja te próbki mleka w takiej temperaturze jak stoją w pokoju bylam zdziwiona ze takie letnie mleko mam podać:/
Będę musiała spróbować, nie chciałabym zaszkodzić dziecku :p a może będzie tak , że w ogóle nie będę używać mm. Tak bym chciała najbardziej :)

reklama
Do góry