reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No widzisz. Ty też sobie wzięłaś do serca zaraz po Ewie, że macie rodzić przede mną bo ja się boje [emoji23]
Ważne, że wszystko dobrze z synkiem :) niech się pcha , będziesz go tulić szybciej *.* A tej wody to ja nie wiem, może do wanny napuszczaj i od rana do wieczora z rurka siedź w łazience :) bo chyba inaczej się u Ciebie nie da zwiększyć dawki litrów picia ,[Emoji23]
Hyhyhyyhy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Mało kiedy się tu udzielam, ale zobaczyłam, że jest temat o tej bakterii. Miałam te samą w 3 miesiącu, brałam antybiotyk w tabletkach doustnych i tą bakterie wybiło. Druga bakteria z którą miałam (pałeczka zapalenia płuc czy jakoś tak) nie zareagowała na antybiotyk i biorę cały czas probiotyki dopochwowe, żeby zakwaszac pH i żeby się nie namnażała. I tak o 3 miesiącach aż do dziś :) gdyby lekarz tego wcześniej u mnie nie wykrył, to byłoby prawdopodobnie poronienie, bo te bakterie wywołują pęknięcie pęcherza płodowego i przedwczesny poród. W 3 mcu dziecko nie miałoby najmniejszych szans.

Nie martw się, na tym etapie ciąży nie jest już taka infekcja tak niebezpieczna, jak u mnie na początku ciąży.

Ale skontaktuj się z lekarzem, może zaleci antybiotyk. Bo te bakterie też to problemów z pęcherzem moczowym mogą prowadzić :)
Dobrze , że u Ciebie wykryli tak wcześnie i jest wszystko wporzadku.
Dziękuje. Już dzwonię do swojego lekarza. Niech się wypowie co teraz z tym robić.

Jaka cala noc ? :D co 2,3 godziny bedzie pić;)
Ja miałam wode w butelce chwile podgrzewalam i wsypywalam mleczko( oczywiscie woda mineralna wczesniej przegotowana) :)
Wrzątek? Mówią żeby podawać dziecko mleko w temperaturze pokojowej ale dla mnue bylo za zimne i troche podgrzewalam :)
Chodzi mi o wodę w podgrzewaczu. Chyba nie muszę za kazdym razem jej wymieniać ? A do butelki przegotowaną będę dolewać z czajnika tylko. Myślałam , że się mleko nie rozpuści w lekko podgrzanej wodzie. Z tego co pamiętam to na wrzątek wsypywalismy małej i trzeba było studzić, a dziecko płakało. :/

Chodzi mi o wodę w podgrzewaczu. Chyba nie muszę za kazdym razem jej wymieniać ? A do butelki przegotowaną będę dolewać z czajnika tylko. Myślałam , że się mleko nie rozpuści w lekko podgrzanym mleku. Z tego co pamiętam co na wrzątek wsypywalismy małej i trzeba było studzić, a dziecko płakało. :/

Nie, nie trzeba za kazdym razem :)
Rozpuści, rozpuści. W szpitalu daja te próbki mleka w takiej temperaturze jak stoją w pokoju bylam zdziwiona ze takie letnie mleko mam podać:/

Ja po wizycie :) dzisiaj mam 36+1 tc. Generalnie wszystko dobrze, ale już trochę zaczyna się u mnie dziać. Szyjka skróciła się do 22mm i mam rozwarcie 1cm. Ale ginka powiedziała, że w tym tygodniu to już tak może być, że to nic dziwnego i złego. Mały może się już pchać na świat, ale na tym etapie już na pewno byłoby z nim wszystko dobrze. Magnez mam dalej brać, leżeć nie muszę, a nawet mamy pozwolenie na seks. Filipek ułożony bardzo nisko, waży już ok. 2900g. Miał trochę za wysokie tętno i mam pić więcej (jeszcze więcej niż ja piję [emoji16]) wody :) Jestem zapisana na następną wizytę na 23 lipca, ale ciekawe czy jej doczekam :)
Jeszcze wiecej wody niz pilas? [emoji15] to tak sie da? I nie zaszkodzi Ci to?

Nie, nie trzeba za kazdym razem :)
Rozpuści, rozpuści. W szpitalu daja te próbki mleka w takiej temperaturze jak stoją w pokoju bylam zdziwiona ze takie letnie mleko mam podać:/
Będę musiała spróbować, nie chciałabym zaszkodzić dziecku :p a może będzie tak , że w ogóle nie będę używać mm. Tak bym chciała najbardziej :)

reklama
Do góry