reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To już we wtorek bedzie 3 lipiec ..ale to zleciało .. :) w poniedziałek masz wizytę ?

Chyba w piątek pojade do gin z rana zapytać czy mnie przyjmie odazu w piątek żeby mi zrobiła gbs czy na inny dzień mam się zapisać ale lepiej zeby odrazu mi to zrobiła :)

Tak, w poniedziałek. :) Ale dopiero o 19.30:(
pomyślę , że dopiero byl luty czy marzec a tu zaraz 37 skończony i trzeba się szykować na poród [emoji4] ciekawe która z nas pierwsza, bo mamy równoległy termin [emoji9]
Tak zrób, bo jednak 16 czy później to trochę odległy termin, a jeszcze trzeba czekać na wynik. Ja też się trochę nie pokoje bo ja będę miała pobierany dopiero teraz na wizycie we wtorek. Czyli odbiorę po tygodniu w 38 tygodniu już. Niech Ci pobierze , a jak nie to to umów się może prywatnie i przy okazji zrobi Ci USG. Przynajmniej będziesz wiedziała , że z malutka wszystko dobrze i ile waży ❤️

A tym czym sobie poradzisz , to jestem pewna , że tak. Będziesz miała dwójkę cudownych maleństw. A jesteś bardzo dobrą mamą. Mąż na pewno dużo Ci pomoże. Jak już synek zacznie chodzić do przedszkola to będziesz miała troszkę więcej czasu.
Jeśli chodzi o wydatki to wiem , że ciężko.. nas teraz dobiła jeszcze jedna sprawa , której nie wliczalismy. I kolejnych parę tysięcy trzeba wyciągnąć , nie wiadomo skąd.. mam nerwy kolejny dzień a staram się nie myśleć o problemach.. dlatego nie dziwię Ci się, że masz ochotę na melisę. Chyba sama serio zacznę pić.

reklama
Miałam usg szyjka 2.9 więc ok kazali odstawić luteine...mała ok waży 2640g +/-260g bardziej w -bym szła może sie myle???jutro rano pobiora krew na kwasy żółciowe bo od tego zależy czy będą mnie trzymać czy nie bo one najbardziej zagrażają dziecku.Zdziwili się że w czwartek nikt nie oznaczyl poziomu kwasow bo mieliby z czym porównywać bo od wczoraj biorę leki.
Co do szacowania wagi dziecka np teraz waży 2300 a przy porodzie będzie 3500 kg to dr mówiła że to są indywidualne parametry i tego nie da się obliczyć bo 1 dziecko może przytyc np.1 kg od 32 tyg a 2np. 2 kg a są i takie co przytyja 700g więc nie ma dziewczynki co gdybac ile nasze dzidziusie będą ważyć bo ciężko to stwierdzić;)

Miałam usg szyjka 2.9 więc ok kazali odstawić luteine...mała ok waży 2640g +/-260g bardziej w -bym szła może sie myle???jutro rano pobiora krew na kwasy żółciowe bo od tego zależy czy będą mnie trzymać czy nie bo one najbardziej zagrażają dziecku.Zdziwili się że w czwartek nikt nie oznaczyl poziomu kwasow bo mieliby z czym porównywać bo od wczoraj biorę leki.
Co do szacowania wagi dziecka np teraz waży 2300 a przy porodzie będzie 3500 kg to dr mówiła że to są indywidualne parametry i tego nie da się obliczyć bo 1 dziecko może przytyc np.1 kg od 32 tyg a 2np. 2 kg a są i takie co przytyja 700g więc nie ma dziewczynki co gdybac ile nasze dzidziusie będą ważyć bo ciężko to stwierdzić;)
Szyjka na przyzwoitym poziomie[emoji16] więc jest dobrze[emoji4]Oby reszta badań była też taka pozytywna

Jeszcze 33 dni do terminu z om :)
1530011392150.jpg

Załączniki

• 1530011392150.jpg
    1530011392150.jpg
    253,1 KB · Wyświetleń: 338
Za tydzień mam wizytę :) trochę potraktowałam te prenatalne jakby ich w ogóle nie było. Tydzień przed nimi miałam wizytę u gin i wszsytko było ok. Pokażę jej tylko ten wynik i zobaczę co powie. Póki co małego czuje, czuję się nie najgorzej więc stres odszedł aczkolwiek jestem wściekła na te 250 zł no ale trudno..
Ja za te ostatnie prenatalne płaciłam tylko 30zl więcej niż za wizytę czyli 180zl, ginekolog mi powiedział ze te badania to prawie jak normalna wizyta

Który jesteś tydzień , że dzidziuś już taki duży ? ❤️ I szyjka jak się ślicznie trzyma :) tyle miałam w 33 tygodniu dokładnie :)

Dzień dobry.
Ja już po pracy. Właśnie zajadam obiad, wstawiłam pranie, umyję podłogi i jadę do fryzjera podciąć włosy i po dzieci do przedszkola.
Dziewczyny z 2 dzieci lub więcej , używałyscie dostawek do wózka ? :)
Ja chyba będę musiała kupić ..ale nie wiem jaka czy każda bedzie pasować do wózka czy są dopasowane do danych modeli ..
Od września chyba wyśle synka do przedszkola bo w styczniu skonczyl 3 lata więc pasowaloby zeby poszedł zawsze będzie miał zajęcie nauczy się czegoś więcej jak w domu , a przy małej nie będę mogła mu poświęcić aż tyle czasu , chce go zapisać do przedszkola prywatnego ale mamy spory kawałek pewnie z 1-1.5 km a nie zawsze mąż bedzie mógł go odebrać a taka podstawka do wózka by była dobrym rozwiązaniem stanął by sobie i szybciej byśmy doszli do przedszkola ..
Ale mnie to wszystko martwi zaraz poród później wrzesień przedszkole , zaraz znów wydatki żeby skompletować wyprawkę , chyba będę musiała zaraz napic się melisy na uspokojenie ..:( jak ja sobie ze wszystkim poradzę..
Myślę, że taka dostawka dobra sprawa. Niestety nie pomogę bo nie miałam. U mnie różnica wieku rok i 4mies więc mieliśmy podwójny wózek. Też mam te same obawy co ty. Starszy idzie do 1klasy, młodszy do zerówki. Zaczną się obowiązki, odrabianie lekcji itp i jeszcze niemowlę tego. Ja mam to 26.08 więc zbiega się z rozpoczęciem roku. Mam nadzieję, że cc lekarz mi zrobi z tydzień wcześniej. O wydatkach nie wspomnę na wyprawkę. Ale damy rade:) Bo jak nie my to kto? hehe

Co do łóżka my mamy 200x220 i dzięki Bogu :D mam chociaż kołdrę i troche łóżka hehe
Mnie uciska od tygodnia na krocze, ginekolog powiedział ze to ucisk na miednice i jest mniejszy przepływ krwi do tego mnie bola lędźwie ? A może to korzonki albo nerki? Nie wiem podbrzusze tez mnie boli ale myśle ze promieniuje mi z kręgosłupa, a brzuch zaczął rosnąć jak na drożdżach... trzeba przeżyć...nie wiem już czy lepiej leżeć czy może połazić troche żeby ten kręgosłup nie był taki sztywny

Wow, ale królewskie łoże :) mega.

To prwnie przez coraz większa wagę dziecka i to, że napiera całym ciężarem ciała na krocze. Moim zdaniem nie można tez ciagle leżeć 24 h, bo jeśli się zasiedziss to przed porodem będzie masakra dla mięśni itd. Ja pol dnia leżę i coś tez staram się robić, bo z moim ADHD to nie da rady. Tu prasowanie, tu pranie, to naczynia umyje, tu z pieskiem x 2 na dwór i tak jakoś dzień zlatatuje ;)

reklama
Do góry