reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jestem w domku.. szyjka 1.5 cm rozwarcie 1 cm.. zalecenia luteina pod jezyk,globulki dopochwowe i aspargin .. tak szybko ucieklam ze szpitala ze szok hyhy.. recepty nie byly gotowe,zwolnienie i wypis itd to maz je odbierze po 20,wypis w czwartek do odbioru.. zwolnienie na miejscu wypisane :p mam duzo odpoczywac i lezec i nic nie robic ;)
Jake zwolnienie ? Ty do pracy chodziłaś ?
Cieszę się , że już jesteś w domu. Ale podczas leżenia w szpitalu chyba szyjka i tak spadła w dół ? Najważniejsze , że za 4 dni kończysz 35 tydzień. Zleci szybciutko [emoji8] tylko leż do góry brzuszkiem i wstawaj tylko na siku , żeby Ci się nie włączył motorek w dupce jak ostatnio :)

reklama
Jake zwolnienie ? Ty do pracy chodziłaś ?
Cieszę się , że już jesteś w domu. Ale podczas leżenia w szpitalu chyba szyjka i tak spadła w dół ? Najważniejsze , że za 4 dni kończysz 35 tydzień. Zleci szybciutko [emoji8] tylko leż do góry brzuszkiem i wstawaj tylko na siku , żeby Ci się nie włączył motorek w dupce jak ostatnio :)
Nie, L4 mi sie konczy w czwartek ;) jasne ze leze.. mam problem z chodzeniem ;) corcia wraca do domu od babci zeby mi pomoc ;)

Mi położna wczoraj właśnie mówiła że u nas jest tak, że w szpitalu po porodzie podaje przychodnię jaką wybrałam i szpital wysyła tam kartę szczepień. Później po wyjściu ze szpitala jadę do tej przychodni, zapisuję dziecko do konkretnego lekarza i umawiam na pierwszą wizytę. I ta wizyta powinna się odbyć w ciągu 21 dni od urodzenia.
Najlepiej zapytaj w szpitalu/przychodni gdzie będziesz chciała zapisać dziecko.

Jasne, tak zrobie :) dziękuje :)

Miałam usg szyjka 2.9 więc ok kazali odstawić luteine...mała ok waży 2640g +/-260g bardziej w -bym szła może sie myle???jutro rano pobiora krew na kwasy żółciowe bo od tego zależy czy będą mnie trzymać czy nie bo one najbardziej zagrażają dziecku.Zdziwili się że w czwartek nikt nie oznaczyl poziomu kwasow bo mieliby z czym porównywać bo od wczoraj biorę leki.
Co do szacowania wagi dziecka np teraz waży 2300 a przy porodzie będzie 3500 kg to dr mówiła że to są indywidualne parametry i tego nie da się obliczyć bo 1 dziecko może przytyc np.1 kg od 32 tyg a 2np. 2 kg a są i takie co przytyja 700g więc nie ma dziewczynki co gdybac ile nasze dzidziusie będą ważyć bo ciężko to stwierdzić;)

Super wieści :)
To już spora panna :)

reklama
Do góry