Dlatego mi moje 1.40 idealnie pasuje. My też zawsze tacy stuleci, tyle że ostatnio mamy konflikt na tym punkcie bo mój odkąd zaczął ćwiczyć rozrosł się nieco i jak teraz lmNooo i tak wchodzisz i stoi takie ogromne łoże chociaż u nas pewnie był by to zbędny wydatek bo mamy zwykła sofę. Ja śpię od ściany, blisko ściany mój jak mnie przytuli to śpimy na jeden połówce i druga część łóżka pusta to co by było na dwa razy takim łóżku
Tak jak piszą dziewczyny chodzi o środowiskową. Może poszukaj kogoś kogo u Ciebie w okolicy polecają inne babki. Może przyjedzie i wypełnisz dokumenty i przynajmniej będziesz wiedzieć kogo po porodzie się spodziewać. Nie wiem jak jest w przypadku gdy nie masz złożonych deklaracji tj kto wtedy przyjeżdża. Bo ktoś chyba musi do was zajrzeć zgodnie z przepisami.Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle
Niech mnie ktoś oświeci
PięknyNamowiliscie mnie Nasza nowa fura już stoi i czeka Będę ja tylko przykrywać folia, żeby się nie kurzyła
Zobacz załącznik 871010
Zobacz załącznik 871011
Zobacz załącznik 871012
Ale ładne mimo że mam dwie córki więc babskie ciuszki mnie nie ominęły i wciąż mam je na co dzień to jakis niedosyt czuje jak teraz muszę chlopczyńskie oglądać i kupowaćFajny wózek, taki uniwersalny i elegancki ja mój będę prała dopiero w następny weekend, bo w ten rodzice Bartka jadą do Wrocławia po resztę rzeczy jego siostry ze studiów, bo będzie do połowy września tu w Zgorzelcu ona. Także jeszcze chwilkę sobie poczekam, ale do końca tyg chociaż takie pocieszenie, że materac, staniki do karmienia, klin do łóżeczka, kocyk itd przyjdzie
A dziś odbieram z poczty słodki taki zestaw dla małej Zobacz załącznik 871030
U mnie jest tak samo.Mi położna wczoraj właśnie mówiła że u nas jest tak, że w szpitalu po porodzie podaje przychodnię jaką wybrałam i szpital wysyła tam kartę szczepień. Później po wyjściu ze szpitala jadę do tej przychodni, zapisuję dziecko do konkretnego lekarza i umawiam na pierwszą wizytę. I ta wizyta powinna się odbyć w ciągu 21 dni od urodzenia.
Najlepiej zapytaj w szpitalu/przychodni gdzie będziesz chciała zapisać dziecko.
A ja dziś pranko wstawiłam. Stwierdziłam że jak dziś tego nie zrobię to już chyba nigdy. Teraz zabiorę się za obiad A jeszcze chodzi za mną by wymyc piekarnik i posprzątać szafę wnekowa. Czyżbym woła gniazdo...?