reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nooo i tak wchodzisz i stoi takie ogromne łoże ❤️ chociaż u nas pewnie był by to zbędny wydatek bo mamy zwykła sofę. Ja śpię od ściany, blisko ściany :D mój jak mnie przytuli to śpimy na jeden połówce i druga część łóżka pusta :D to co by było na dwa razy takim łóżku
emoji23.png
Dlatego mi moje 1.40 idealnie pasuje. My też zawsze tacy stuleci, tyle że ostatnio mamy konflikt na tym punkcie bo mój odkąd zaczął ćwiczyć rozrosł się nieco i jak teraz lm
Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję :D
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam :D jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle :D
Niech mnie ktoś oświeci :D
Tak jak piszą dziewczyny chodzi o środowiskową. Może poszukaj kogoś kogo u Ciebie w okolicy polecają inne babki. Może przyjedzie i wypełnisz dokumenty i przynajmniej będziesz wiedzieć kogo po porodzie się spodziewać. Nie wiem jak jest w przypadku gdy nie masz złożonych deklaracji tj kto wtedy przyjeżdża. Bo ktoś chyba musi do was zajrzeć zgodnie z przepisami.
Namowiliscie mnie :D Nasza nowa fura już stoi i czeka :p Będę ja tylko przykrywać folia, żeby się nie kurzyła ;)
Zobacz załącznik 871010
Zobacz załącznik 871011
Zobacz załącznik 871012
Piękny;)
Fajny wózek, taki uniwersalny i elegancki ;) ja mój będę prała dopiero w następny weekend, bo w ten rodzice Bartka jadą do Wrocławia po resztę rzeczy jego siostry ze studiów, bo będzie do połowy września tu w Zgorzelcu ona. Także jeszcze chwilkę sobie poczekam, ale do końca tyg chociaż takie pocieszenie, że materac, staniki do karmienia, klin do łóżeczka, kocyk itd przyjdzie ;)

A dziś odbieram z poczty słodki taki zestaw dla małej :) Zobacz załącznik 871030
Ale ładne;) mimo że mam dwie córki więc babskie ciuszki mnie nie ominęły i wciąż mam je na co dzień to jakis niedosyt czuje jak teraz muszę chlopczyńskie oglądać i kupować;)
Mi położna wczoraj właśnie mówiła że u nas jest tak, że w szpitalu po porodzie podaje przychodnię jaką wybrałam i szpital wysyła tam kartę szczepień. Później po wyjściu ze szpitala jadę do tej przychodni, zapisuję dziecko do konkretnego lekarza i umawiam na pierwszą wizytę. I ta wizyta powinna się odbyć w ciągu 21 dni od urodzenia.
Najlepiej zapytaj w szpitalu/przychodni gdzie będziesz chciała zapisać dziecko.
U mnie jest tak samo.

A ja dziś pranko wstawiłam. Stwierdziłam że jak dziś tego nie zrobię to już chyba nigdy. Teraz zabiorę się za obiad A jeszcze chodzi za mną by wymyc piekarnik i posprzątać szafę wnekowa. Czyżbym woła gniazdo...?;)

Załączniki

• 20180626_115924.jpg
    20180626_115924.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 69
reklama
Ja rozmawiałam z pediatrą ostatnio telefonicznie i mi znowu powiedziano, że w szpitalu wypisuję nazwę przychodni i nazwisko lekarza. Szpital wszystko przesyła do placówki. Potem tylko zostaje mi się umówić na pierwszą wizytę[emoji4]Ooo 200x220 to jest łóżko[emoji16] Raz na takim spałam...na wakacjach na Fuercie [emoji16] musieliśmy się do siebie rano turlać[emoji23][emoji23]
Tak czy siak Ania, obojętne co w szpitalu się podaje, to lepiej zdecydować wcześniej która przychodnia i lekarz. Później tylko się podejdzie zapisać na wizytę. Po co po porodzie mieć na głowie jeszcze rozeznanie po lekarzach [emoji16]

Tak czy siak Ania, obojętne co w szpitalu się podaje, to lepiej zdecydować wcześniej która przychodnia i lekarz. Później tylko się podejdzie zapisać na wizytę. Po co po porodzie mieć na głowie jeszcze rozeznanie po lekarzach [emoji16]
Otóż to[emoji16][emoji16] My chyba już wybraliśmy pediatrę..tak mi się wydaje[emoji23][emoji23]

Ja się już spakowałam, jeszcze parę rzeczy muszę dokupić, ale to już w lipcu[emoji4] zostało mi jeszcze dokończenie pokoju małego, ale to takie pierdoły, jak zasłonki, jakieś ozdoby...itd[emoji16]
Brawo :) a mały będzie miał osobny pokój czy kącik w sypialni? Bo mówiłaś, że łóżeczko wam się zmieści koło łóżka, a teraz mówisz o pokoiku Małego [emoji16]

Brawo :) a mały będzie miał osobny pokój czy kącik w sypialni? Bo mówiłaś, że łóżeczko wam się zmieści koło łóżka, a teraz mówisz o pokoiku Małego [emoji16]
Łóżeczko będzie na razie stało u nas w sypialni[emoji4] Reszta rzeczy, czyli komoda z przewijakiem, regał, fotel, stoją w drugim pokoju[emoji4] Niestety nie dałabym rady tego wcisnąć do jednego [emoji16] A też chcieliśmy, potem przenieść łóżeczko do drugiego pokoju, ale to jak już będziemy gotowi[emoji23][emoji16]

Dziewczyny z 2 dzieci lub więcej , używałyscie dostawek do wózka ? :)
Ja chyba będę musiała kupić ..ale nie wiem jaka czy każda bedzie pasować do wózka czy są dopasowane do danych modeli ..
Od września chyba wyśle synka do przedszkola bo w styczniu skonczyl 3 lata więc pasowaloby zeby poszedł zawsze będzie miał zajęcie nauczy się czegoś więcej jak w domu , a przy małej nie będę mogła mu poświęcić aż tyle czasu , chce go zapisać do przedszkola prywatnego ale mamy spory kawałek pewnie z 1-1.5 km a nie zawsze mąż bedzie mógł go odebrać a taka podstawka do wózka by była dobrym rozwiązaniem stanął by sobie i szybciej byśmy doszli do przedszkola ..
Ale mnie to wszystko martwi zaraz poród później wrzesień przedszkole , zaraz znów wydatki żeby skompletować wyprawkę , chyba będę musiała zaraz napic się melisy na uspokojenie ..:( jak ja sobie ze wszystkim poradzę..

Przesunęłam termin przesyłki wózka z 6 na 3 lipca :D będzie w przyszły wtorek. Jakoś piątek wydawał mi się za odległy :D nie mogę się doczekać ❤️❤️
To już we wtorek bedzie 3 lipiec ..ale to zleciało .. :) w poniedziałek masz wizytę ?

Chyba w piątek pojade do gin z rana zapytać czy mnie przyjmie odazu w piątek żeby mi zrobiła gbs czy na inny dzień mam się zapisać ale lepiej zeby odrazu mi to zrobiła :)

No to jUz masz coraz mniej czasu :)

A co z twoim lozyskiem ? Konsultowałam ten 3 stopień dojrzałości ?

Za tydzień mam wizytę :) trochę potraktowałam te prenatalne jakby ich w ogóle nie było. Tydzień przed nimi miałam wizytę u gin i wszsytko było ok. Pokażę jej tylko ten wynik i zobaczę co powie. Póki co małego czuje, czuję się nie najgorzej więc stres odszedł aczkolwiek jestem wściekła na te 250 zł no ale trudno..

Dziękuje dziewczyny :)

Dziękuje, ja tu wózek pokazuje, a Ty drugi plan obczajasz :p to już chyba takie zboczenie przed remontowe hehe

Tak, wszystko jest :) Dziękuje

Dziękuje, kolory były nawet fajne, zastanawiałam się jeszcze nad taka ciemna zielenią, ale ten jest spoko :)

Hehe dziękuje :) Mi się spodobał, bo właśnie taki zgrabniejszy był, nie podobają mi się zbytnio wielkie wózki, a ten jest taki w sam raz :D Myslalam nawet ze mniejszy był jak go oglądałam :p igo czy teraz i2 maja chyba większe gondole, ale dziecko i tak długo w tym nie pojeździ, bo jak zacznie siadać to trzeba będzie zmienic na spacerówkę :)
Hahaha :D w pierwszej kolejności zwróciłam uwagę na śliczny wózek a , że mi wzrok uciekł do tyłu to nie moja wina [emoji23]

reklama
Dziewczyny z 2 dzieci lub więcej , używałyscie dostawek do wózka ? :)
Ja chyba będę musiała kupić ..ale nie wiem jaka czy każda bedzie pasować do wózka czy są dopasowane do danych modeli ..
Od września chyba wyśle synka do przedszkola bo w styczniu skonczyl 3 lata więc pasowaloby zeby poszedł zawsze będzie miał zajęcie nauczy się czegoś więcej jak w domu , a przy małej nie będę mogła mu poświęcić aż tyle czasu , chce go zapisać do przedszkola prywatnego ale mamy spory kawałek pewnie z 1-1.5 km a nie zawsze mąż bedzie mógł go odebrać a taka podstawka do wózka by była dobrym rozwiązaniem stanął by sobie i szybciej byśmy doszli do przedszkola ..
Ale mnie to wszystko martwi zaraz poród później wrzesień przedszkole , zaraz znów wydatki żeby skompletować wyprawkę , chyba będę musiała zaraz napic się melisy na uspokojenie ..:( jak ja sobie ze wszystkim poradzę..
Dasz radę kochana... chociaż wiadomo.. dzieci to skarbonka bez dna i zawsze znajdą się jakieś wydatki. Poradzicie sobie[emoji4]

Do góry