reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ok czaje. Ja nie wybrałam żadnej położnej do spotkań przed porodem. Wizyty po porodzie są u nas obowiązkowe więc ja sobie wybiorę tą położną która współpracuje z moim ośrodkiem zdrowia. Czy trzeba złożyć jakieś dokumenty? Bo teraz nie wiem czy mam iść do ośrodka i tam złożyć czy zdobyć nr tel tej kobiety i po prostu się z nią umówić.
Zdobądź jej numer i się je zapytaj :) ja do osrodka nie jechałam, tylko jak położna przyjechała do mnie, to w domu wypełniłyśmy deklarację

reklama
A wybrałyście już tego lekarza pediatrę dla waszych maleństw?
To się podchodzi po prostu do poradni/szpitala i przed porodem wypełnia jakąś kartę pacjenta itd dla dziecka?
Mi położna wczoraj właśnie mówiła że u nas jest tak, że w szpitalu po porodzie podaje przychodnię jaką wybrałam i szpital wysyła tam kartę szczepień. Później po wyjściu ze szpitala jadę do tej przychodni, zapisuję dziecko do konkretnego lekarza i umawiam na pierwszą wizytę. I ta wizyta powinna się odbyć w ciągu 21 dni od urodzenia.
Najlepiej zapytaj w szpitalu/przychodni gdzie będziesz chciała zapisać dziecko.

Dzięki dziewczyny za doedukowanie mnie :D
Ja tak ze wszystkim jestem po tyłach [emoji14] Mam nadzieję że dam radę skompletować wyprawkę zanim mały się urodzi :D no chociaż te najpotrzebniejsze niezbędne rzeczy [emoji14]
Jak już chcę zacząć to co chwilę coś wyskoczy.. kupiłam trochę rzeczy, potem oddaliśmy samochód do mechanika - odebraliśmy i teraz znów stoi u innego mechanika (400 km od nas) :D Mam nadzieję że przynajmniej małego będzie jak dowieźć do domu ze szpitala :p:p
A to dużo rzeczy Ci jeszcze brakuje? [emoji16]

A wybrałyście już tego lekarza pediatrę dla waszych maleństw?
To się podchodzi po prostu do poradni/szpitala i przed porodem wypełnia jakąś kartę pacjenta itd dla dziecka?
Ja rozmawiałam z pediatrą ostatnio telefonicznie i mi znowu powiedziano, że w szpitalu wypisuję nazwę przychodni i nazwisko lekarza. Szpital wszystko przesyła do placówki. Potem tylko zostaje mi się umówić na pierwszą wizytę[emoji4]
Co do łóżka my mamy 200x220 i dzięki Bogu :D mam chociaż kołdrę i troche łóżka hehe
Mnie uciska od tygodnia na krocze, ginekolog powiedział ze to ucisk na miednice i jest mniejszy przepływ krwi do tego mnie bola lędźwie ? A może to korzonki albo nerki? Nie wiem podbrzusze tez mnie boli ale myśle ze promieniuje mi z kręgosłupa, a brzuch zaczął rosnąć jak na drożdżach... trzeba przeżyć...nie wiem już czy lepiej leżeć czy może połazić troche żeby ten kręgosłup nie był taki sztywny
Ooo 200x220 to jest łóżko[emoji16] Raz na takim spałam...na wakacjach na Fuercie [emoji16] musieliśmy się do siebie rano turlać[emoji23][emoji23]

A to dużo rzeczy Ci jeszcze brakuje? [emoji16]
Potrzebuje kupić całe wyposażenie dla siebie do szpitala oprócz koszuli. Dla małego nożyczki/cążki do paznokci, smoczek, pieluszki muślinowe lub bambusowe, pampersy, kocyk jakiś bo mam tylko ten jeden letni minky, łóżeczko i materac, komodę na ubranka, aspirator do noska, proszek lub mleczko do prania, pewnie o czymś jeszcze zapomniałam :-D jeszcze nie wiem co z laktatorem :D Myślę że to najpotrzebniejsze rzeczy których nie mam a resztę będziemy dokupować na bieżąco jeżeli uznamy że jest niezbędne np poduszka motylek i rzeczy tego typu :)

No no piękna fura :)

Fajny wózek, taki uniwersalny i elegancki ;) ja mój będę prała dopiero w następny weekend, bo w ten rodzice Bartka jadą do Wrocławia po resztę rzeczy jego siostry ze studiów, bo będzie do połowy września tu w Zgorzelcu ona. Także jeszcze chwilkę sobie poczekam, ale do końca tyg chociaż takie pocieszenie, że materac, staniki do karmienia, klin do łóżeczka, kocyk itd przyjdzie ;)

Dziękuje dziewczyny :)

Super ❤️❤️ ale masz ładnie w nieszkanku :):)
Dziękuje, ja tu wózek pokazuje, a Ty drugi plan obczajasz :p to już chyba takie zboczenie przed remontowe hehe

Czyli wszystkie części były fajna bryka
Tak, wszystko jest :) Dziękuje

śliczny jest ;) mój jest prawie identyczny kolorystycznie ;) i też ma ze skóry taką samą rączkę :D cudny :D
Dziękuje, kolory były nawet fajne, zastanawiałam się jeszcze nad taka ciemna zielenią, ale ten jest spoko :)

@Lustysia Piękny jest, widziałam te z mutsy na żywo i bardzo mi się podobały ale one chyba mają krótszą gondolę niż np bebetto. Ale mimo wszystko wygląda tak elegancko jak milion dolców :-D:D
Hehe dziękuje :) Mi się spodobał, bo właśnie taki zgrabniejszy był, nie podobają mi się zbytnio wielkie wózki, a ten jest taki w sam raz :D Myslalam nawet ze mniejszy był jak go oglądałam :p igo czy teraz i2 maja chyba większe gondole, ale dziecko i tak długo w tym nie pojeździ, bo jak zacznie siadać to trzeba będzie zmienic na spacerówkę :)

reklama
Potrzebuje kupić całe wyposażenie dla siebie do szpitala oprócz koszuli. Dla małego nożyczki/cążki do paznokci, smoczek, pieluszki muślinowe lub bambusowe, pampersy, kocyk jakiś bo mam tylko ten jeden letni minky, łóżeczko i materac, komodę na ubranka, aspirator do noska, proszek lub mleczko do prania, pewnie o czymś jeszcze zapomniałam :-D jeszcze nie wiem co z laktatorem :D Myślę że to najpotrzebniejsze rzeczy których nie mam a resztę będziemy dokupować na bieżąco jeżeli uznamy że jest niezbędne np poduszka motylek i rzeczy tego typu :)
No to jUz masz coraz mniej czasu :)

A co z twoim lozyskiem ? Konsultowałam ten 3 stopień dojrzałości ?

Do góry