reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję :D
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam :D jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle :D
Niech mnie ktoś oświeci :D
Chodzi nam o położną środowiskową. Nie musi być z Twojego regionu, możesz wybrać jaką chcesz, jeśli tylko zgodzi się do Ciebie przyjeżdżać. Każdej kobiecie przysługuje ileś tam wizyt położnej przed porodem i po porodzie. @KatiNails kiedyś pisała ile. Jakoś 6 przed porodem i 4 po porodzie czy coś takiego. Przed porodem nie wszystkie dziewczyny chcą (ja np mam), ale po porodzie np u nas jest obowiązek, bo już w szpitalu muszę podać jaką wybrałam położną :)

Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję :D
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam :D jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle :D
Po porodzie musisz wybrać sobie położna środowiska. Nie prywatnie, taka na NFZ. Która będzie sprawdzała , chyba przez 6 wizyt. Co u ciebie, u maleństwa. Ważyła, sprawdzała pępek. Czego nie będziesz wiedziała to ci wytłumaczy, pomoże z karmieniem. :) Do niektórych dziewczyn taka położna już przychodzi w ciąży, bo tak sobie zażyczyły :)

Chodzi nam o położną środowiskową. Nie musi być z Twojego regionu, możesz wybrać jaką chcesz, jeśli tylko zgodzi się do Ciebie przyjeżdżać. Każdej kobiecie przysługuje ileś tam wizyt położnej przed porodem i po porodzie. @KatiNails kiedyś pisała ile. Jakoś 6 przed porodem i 4 po porodzie czy coś takiego. Przed porodem nie wszystkie dziewczyny chcą (ja np mam), ale po porodzie np u nas jest obowiązek, bo już w szpitalu muszę podać jaką wybrałam położną :)

Ok czaje. Ja nie wybrałam żadnej położnej do spotkań przed porodem. Wizyty po porodzie są u nas obowiązkowe więc ja sobie wybiorę tą położną która współpracuje z moim ośrodkiem zdrowia. Czy trzeba złożyć jakieś dokumenty? Bo teraz nie wiem czy mam iść do ośrodka i tam złożyć czy zdobyć nr tel tej kobiety i po prostu się z nią umówić.

Położną środowiskową [emoji16] z NFZ [emoji4] Ja akurat dzwoniłam do przychodni, tam gdzie chodzę do rodzinnego i zapytałam o taką, kiedy mam się do niej zgłosić i w ogóle. Dostałam numer i mam dzwonić po porodzie.
Namowiliscie mnie :D Nasza nowa fura już stoi i czeka [emoji14] Będę ja tylko przykrywać folia, żeby się nie kurzyła ;)
Zobacz załącznik 871010
Zobacz załącznik 871011
Zobacz załącznik 871012
Supet fura!!!

reklama
Do góry