reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję :D
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam :D jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle :D
Niech mnie ktoś oświeci :D
Chodzi nam o położną środowiskową. Nie musi być z Twojego regionu, możesz wybrać jaką chcesz, jeśli tylko zgodzi się do Ciebie przyjeżdżać. Każdej kobiecie przysługuje ileś tam wizyt położnej przed porodem i po porodzie. @KatiNails kiedyś pisała ile. Jakoś 6 przed porodem i 4 po porodzie czy coś takiego. Przed porodem nie wszystkie dziewczyny chcą (ja np mam), ale po porodzie np u nas jest obowiązek, bo już w szpitalu muszę podać jaką wybrałam położną :)

Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję :D
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam :D jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle :D
Po porodzie musisz wybrać sobie położna środowiska. Nie prywatnie, taka na NFZ. Która będzie sprawdzała , chyba przez 6 wizyt. Co u ciebie, u maleństwa. Ważyła, sprawdzała pępek. Czego nie będziesz wiedziała to ci wytłumaczy, pomoże z karmieniem. :) Do niektórych dziewczyn taka położna już przychodzi w ciąży, bo tak sobie zażyczyły :)

Chodzi nam o położną środowiskową. Nie musi być z Twojego regionu, możesz wybrać jaką chcesz, jeśli tylko zgodzi się do Ciebie przyjeżdżać. Każdej kobiecie przysługuje ileś tam wizyt położnej przed porodem i po porodzie. @KatiNails kiedyś pisała ile. Jakoś 6 przed porodem i 4 po porodzie czy coś takiego. Przed porodem nie wszystkie dziewczyny chcą (ja np mam), ale po porodzie np u nas jest obowiązek, bo już w szpitalu muszę podać jaką wybrałam położną :)

Ok czaje. Ja nie wybrałam żadnej położnej do spotkań przed porodem. Wizyty po porodzie są u nas obowiązkowe więc ja sobie wybiorę tą położną która współpracuje z moim ośrodkiem zdrowia. Czy trzeba złożyć jakieś dokumenty? Bo teraz nie wiem czy mam iść do ośrodka i tam złożyć czy zdobyć nr tel tej kobiety i po prostu się z nią umówić.

Położną środowiskową [emoji16] z NFZ [emoji4] Ja akurat dzwoniłam do przychodni, tam gdzie chodzę do rodzinnego i zapytałam o taką, kiedy mam się do niej zgłosić i w ogóle. Dostałam numer i mam dzwonić po porodzie.
Namowiliscie mnie :D Nasza nowa fura już stoi i czeka [emoji14] Będę ja tylko przykrywać folia, żeby się nie kurzyła ;)
Zobacz załącznik 871010
Zobacz załącznik 871011
Zobacz załącznik 871012
Supet fura!!!

reklama
Do góry