reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też miałam napisać coś podobnego, ale to kolejny kontrowersyjny temat. Ale ja akurat jestem zwolenniczką żeby każdy człowiek miał wybór w takich kwestiach.
Ja jestem przeciwnikiem aborcji. Ale jestem zwolenniczka wyboru. Tzn uważam że każdy powinien mieć prawo wyboru szczególnie w tym temacie, gdzie działają podziemia i jeśli ktoś chce usunąć to i tak to zrobi w niewiadomo jakich warunkach [emoji20]

reklama
A to mój pieszczoszek :D
DSC_0256.JPG

Załączniki

• DSC_0256.JPG
    DSC_0256.JPG
    70,6 KB · Wyświetleń: 253
Ja miałam styczność z tyloma dzikusami, kotami schroniskowym, chorymi itd, miałam w środę robione badania na toksoplazmozę która przenoszą koty i jest grozna dla kobiet w ciąży i co? Wynik negatywny :) wiec lubię ludzi którzy piszą w ogłoszeniu ,, oddam kota bo jestem w ciąży”
Ojj ja sie duzo nasluchalam od rodziny, ze jak to kota brac bedac w ciazy :) ale to byla przemyslana decyzja. Duzo czytalam i byla rozmowa z wetem. Mimo wszystko dmucham na zimne i nie tykam kuwety :) albo to tez troche taka wymowka :D

Mojemu się podobają te małe jaszczurki z uśmiechem na pyszczku :D i nie wiem czy takiej nie kupimy. Może sobie biegać swobodnie po domu przynajmniej :) ale ja się napalilam na małego zolwika :D zobaczymy jak to będzie po porodzie , czy będę dalej miała ochotę na zwierzątka :D
Gekony lamparcie? Bo jesli one to lepiej aby nie biegaly swobodnie po domu bo sa male i mozna je przygniesc.. zreszta jedyna chyba wieksza jaszczurka na "swobodny wybieg" to chyba tylko warany bo duze rosna ;) :D a jesli chodzi o zolwiki.. tez mi sie podobaja ale tylko lądowe ;)

To ja też powiem coś kontrowersyjnego. Nie lubię zwierząt żadnych. W życiu nie chciałabym mieć zwierzaka chociaż miałam jako dziecko papugę, świnki morskie i przez wiele lat psa. Wszystkie były cudowne ale jednak to nie dla mnie. Moja córka właśnie ma etap że chce zwierzątko i bardzo jej przykro ale nic na to nie poradzę.

Także jako odpowiedzialny dorosły człowiek nie chce zwierzątka bo nie byłoby mu u nas dobrze.
Jako dziecko bardzooo potrzebowałam psa , dostałam go a raczej sama sobie ja przyniosłam jak gościu wyrzucił ja z samochody, nigdy mi się jako pies nie znudziła wychodziłam z nia szlam przed siebie i nie było nas pare godzin, ale teraz biorąc psa 2 lata temu zapomniałam co to młody pies i mimo ze kocham zwierzątka cała sobą już na 3 psa sobie nie pozwolę, wszystko dosłownie wszystko jest przystosowywane pod nia, jest to naprawdę uciążliwe na dłuższa metę, powiedziałam sobie ze 10 lat już przeboleję i nie zniszczę psu życia moja pochopna decyzja, ma u nas wszystko, ale to będzie ostatni pies, nie jestem w stanie psychicznie już się poświęcać.

To ja też powiem coś kontrowersyjnego. Nie lubię zwierząt żadnych. W życiu nie chciałabym mieć zwierzaka chociaż miałam jako dziecko papugę, świnki morskie i przez wiele lat psa. Wszystkie były cudowne ale jednak to nie dla mnie. Moja córka właśnie ma etap że chce zwierzątko i bardzo jej przykro ale nic na to nie poradzę.

Także jako odpowiedzialny dorosły człowiek nie chce zwierzątka bo nie byłoby mu u nas dobrze.
Moja mama zawsze mowila, ze lubi zwierzeta ale na podworku ;) dlatego mimo, ze w kazdym liscie do swietego mikolaja pisalam o zwierzatku, nigdy marzenie sie nie spelnilo. Postanowilam sobie, ze jak bede na swoim to bede miala zwierzatko :)
Oczywiście lepiej, ze nie ulegasz namowom corki, jezeli mialabys sie meczyc ze zwierzem :)

Moja mama zawsze mowila, ze lubi zwierzeta ale na podworku ;) dlatego mimo, ze w kazdym liscie do swietego mikolaja pisalam o zwierzatku, nigdy marzenie sie nie spelnilo. Postanowilam sobie, ze jak bede na swoim to bede miala zwierzatko :)
Oczywiście lepiej, ze nie ulegasz namowom corki, jezeli mialabys sie meczyc ze zwierzem :)
Ja wiem jakby to się skończyło, to my musielibyśmy wychodzić z pieskiem i dbać o niego. Widzę jak to wygląda u znajomych że to rodzice się opiekują zwierzątkami chociaż to dzieci nalegały. Zresztą zawsze jej mówię że jak byśmy mieli zwierzątko to niestety wiele z wielu rzeczy trzebaby zrezygnować. Znaleźć kogoś do opieki na czas wakacji bo nie wszędzie można i się da pieska zabrać.

No i chociaz bardzo macie śliczne zwierzaczki to ja też się ich boje i nic na to nie poradzę. Nie lubię bardzo jak psy biegają po mieście samopas i jeszcze ktoś mnie przekonuje że nic mi nie zrobi albo żeby moje dziecko pogłaskała bo ten pisiunio lubi dzieci ehh.

reklama
Ja zawsze mowilam ze bede niec psa u siebie bo u domu byly ;) ale moj nie chce w tym domu , jesli juz to zaadoptujemy na swoim jak bedziemy ;) a tak mamy chomika,swiniaja,jaszczurke ;) i wolne puste terrarium i juz sie czaje na weza :p

Do góry