reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Helllooo dziś byłam na wizycie B.się cieszę bo wszystko ok mały 30tc 1600 waży. Ale zbulwersowana jestem trochę siedzę na poczekalni i słyszę że dzwoni babka ze test zrobiła jest pozytywny i chce się umówić a babka do niej a chce Pani zatrzymać ciaze ? Jakie to kur...a pytanie wogole? Typu chce Pani zwykły chleb czy razowy?co się z nami ludźmi dzieje???zwierzęta przy nas są bardziej humanitarne !! Dodam tylko ze to w Niemczech było ..Ale jakie to ma znaczenie
To nasze bobasy w tym samym wieku i wadze hehe :)

reklama
Nie dziewczyna chciała poprostu pierwsza wizytę umówić bo potem tłumaczyła jak ze należy kwas foliowy brać i wizyta za tydzień bo za wcześnie. Ja uważam że to jest za poważna decyzja żeby przez tel. Pytać a gdyby trafiło na jakąś dziewczynę która nie jest pewna czy chce urodzić to takie pytanie może jej ułatwić zrobienie aborcji.
No to prawda też, że decyzja mogłaby zapadać dopiero po spotkaniu z lekarzem i rozmowie. Ale no może w Niemczech to już inaczej wygląda.

Niby nie trza wyprowadzać, ale ta kuweta w domu mnie nie przekonuje i jego sikanie x 10 dziennie tam[emoji39][emoji4] wiaodmo zmienia się to i czyści, ale jednak bakterie i zarazki fruwają sobie w domku
Jakby nie patrzec kazde zwierze ma swoja flore bakteryjna z ktora mamy kontakt :) a zwirek w kuwecie jest taki, ze jak kotek sie zalatwi to zbija sie w kulkę i ta kulke wrzuca sie do toalety, reszta zwirku jest czysta. Zapachu tez zadnego nie ma, bo kuweta kryta i mamy filtr weglowy. Poza tym koty sa czystsze od psow, bo myja sie kilka razy dziennie :)

Jakby nie patrzec kazde zwierze ma swoja flore bakteryjna z ktora mamy kontakt :) a zwirek w kuwecie jest taki, ze jak kotek sie zalatwi to zbija sie w kulkę i ta kulke wrzuca sie do toalety, reszta zwirku jest czysta. Zapachu tez zadnego nie ma, bo kuweta kryta i mamy filtr weglowy. Poza tym koty sa czystsze od psow, bo myja sie kilka razy dziennie :)
Ja miałam styczność z tyloma dzikusami, kotami schroniskowym, chorymi itd, miałam w środę robione badania na toksoplazmozę która przenoszą koty i jest grozna dla kobiet w ciąży i co? Wynik negatywny :) wiec lubię ludzi którzy piszą w ogłoszeniu ,, oddam kota bo jestem w ciąży”

To ja też powiem coś kontrowersyjnego. Nie lubię zwierząt żadnych. W życiu nie chciałabym mieć zwierzaka chociaż miałam jako dziecko papugę, świnki morskie i przez wiele lat psa. Wszystkie były cudowne ale jednak to nie dla mnie. Moja córka właśnie ma etap że chce zwierzątko i bardzo jej przykro ale nic na to nie poradzę.

Także jako odpowiedzialny dorosły człowiek nie chce zwierzątka bo nie byłoby mu u nas dobrze.

Nie dziewczyna chciała poprostu pierwsza wizytę umówić bo potem tłumaczyła jak ze należy kwas foliowy brać i wizyta za tydzień bo za wcześnie. Ja uważam że to jest za poważna decyzja żeby przez tel. Pytać a gdyby trafiło na jakąś dziewczynę która nie jest pewna czy chce urodzić to takie pytanie może jej ułatwić zrobienie aborcji.
Ja ciebie rozumiem,ale moze akurat sa tam takie przepisy i mysiala zapytac..

reklama
Do góry