reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

1C8A7B09-E518-4270-9FE1-0ACDD4C04BE4.png My już po wizycie, wszystko prawidłowo dziewczyna wazy 1,6kg, ułożenie główka w dół, wszystko książkowe, oczywiście 3 wizyta i znowu nogi i ręce na twarzy :D chyba jej stałe ułożenie :) pokazał mi obraz 3 D i chyba będzie mamusiowa, bynajmniej usteczka ma mamusine hehe

Załączniki

• 1C8A7B09-E518-4270-9FE1-0ACDD4C04BE4.png
    1C8A7B09-E518-4270-9FE1-0ACDD4C04BE4.png
    55,5 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
reklama
Boli mnie nadal glowa.. nie chce brac tabletki narazie..
Ide zrobic sobie kaszke manne na sniadanie [emoji14] naszla mnie ochota :p
Pij dużo wody niegazowanej. Musisz dotlenić komórki[emoji16]
Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.
Ja tyż[emoji23] na moją mózgownicę to proste[emoji16]
A ja was dzisiaj zapytam o porade :) mam narożnik i pasuje uprać wreszcie obszycia gąbek . Zmieści się w pralce tylko że ja zupełnie nie wiem czy mogę to wyprać w pralce i w ilu stopniach ? Może któraś ma, prała albo po prostu wie :)
Trochę się boje bo to dość grubą tkanina :)Zobacz załącznik 868378
Ja bym na 30 st spróbowała, albo ręcznie[emoji4]
Ok czyli różnią się tylko tym ile razy jest dziecko kłute :) a ile takir skojarzone kosztują?
W tym roku coś się zmieniło. Koleżanka szczepiła 5w1 lub 6w1, nie wiem które, bo któreś wycofano...[emoji4] Cena też uległa zmianie. 500-600 zł. A jakieś są znowu refundowane[emoji4] Nie będę się wypowiadać, co i jak[emoji16] pediatra ci wszystko wytłumaczy i wybierzesz najlepszą opcję [emoji16]

My już po wizycie, wszystko prawidłowo dziewczyna wazy 1,6kg, ułożenie główka w dół, wszystko książkowe, oczywiście 3 wizyta i znowu nogi i ręce na twarzy :D chyba jej stałe ułożenie :) pokazał mi obraz 3 D i chyba będzie mamusiowa, bynajmniej usteczka ma mamusine hehe
No to pięknie [emoji16]

@kiiinia91 super, że wszystko dobrze, dziewczyna rośnie super :D :) ja zaczęłam prać pościel to od razu coś musiało wyjść..wchodzę do łazienki i prawie cała zalana..no masakra, dobrze że mąż już wrócił z pracy to powycierał, odsunął, włączyliśmy na nowo ale nigdzie już woda nie płynęła..więc nie wiem co się stało ;/ teraz na razie boję się prać bo mąż pojechał robić z autem, a jak znowu by zalało to bym nie nadążyła wycierać ;/

reklama
Ja tez po wizycie , przypuszczenia sie sprawdziły - Astrid zrobiła wczoraj obrót i lezy głowa do dołu . Podczas badania juz smacznie spała , ma duzo miejsca w brzuchu , nogi rozraczone na boki jak żaba . Dzis wazy 1800 G , ciesze sie ze pojechałam i sprawdziłam .

Jesli chodzi o szczepienia wole sie nie wypowiadać w tym temacie :) musicie poczytać fachowa literaturę , zapytać koleżanek . Każde dziecko jest inne i moze inaczej zareagować - ogólnie ciężki temat , jak wspominalyscie.

Do góry