reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ślicznie [emoji173]️ i ten fotelik [emoji173]️ i świnka :D

Też mam trochę pytań bo mam 0 wiedzy na ten temat. Ale nie chciałam za bardzo poruszać tego tematu :D
Nie wiem czym się różni 5w1 od 6w1.
Czy to są te podstawowe ? A te dodatkowe to dobre są ? Któraś będzie szczepić ? Muszę chyba poczytać o każdej po kolej. Bo jestem zielona .. xd
Ja tylko podstawowe, ale jeszcze nie wiem czy pojedynczo czy te x w 1 :)

reklama
Byle by 5 wytrzymały [emoji23]

Biedna jesteś z tą teściowa...
Twój miał dobry plan :D ale nie lepiej żeby z nią siadł i porozmawiał. ? Bo przecież tak się żyć nie da... Psychicznie Was wykańcza..
Uwierz mi ze rozmowa nic nie da.. tu da porzadny trzask jej glowa o sciane.. ;) zreszta z pierwsza mialam gorzej.. teraz nie jest tak zle ;)
Z tego co sie dowiedzialam to chodzi o to ze maz ja opierdzielil o psa znowu.. ale uwierzcie mial racje.. bo oboje kochamy zwierzeta ,ale tu mial racje.. pies stale uwiazany,jak nie w domu to przy garazu naszym ,gdzie juz smierdzi w srodku kupa i szczynami.. do tego piecho sie nie wybiega, to non stop szczeka na wszystko.. nawet na wiatr.. czasem mam ochote zadzwonic do odpowiednich sluzb ,ale mialabym przesrane.. :/

To ja jak mam 22lata plus 6 miesięcy to i tak ciągle mam 20 lat [emoji23][emoji23] a tak serio to ja sobie liczę na moją korzyść . Czyli 22 :)
No to laseczki, to jak coś to ja jednak nie mam 27 lat jak wam mówiłam, tylko 26 [emoji23] i dziecko urodzę w wieku 26 a nie 27 [emoji23]

No coś ty, nie kłócimy się przecież :)

Ale ja akurat jak mam 25 lat i 6 miesięcy to mówię, że mam 26 [emoji23] tzn do pół roku mówię 25 a powyżej pół roku mówię 26 [emoji23]
Ja mam 22 sierpnia 36 urodziny i jak ktoś mnie się o wiek pyta, to mam 35 i tego się będę trzymała do wigilii moich urodzin :p

A ja mam dzisiaj wolne i moge odsypiac wesele :) tymbardziej, ze kregoslup mnie boli. Nie wiem czy to przez droge, czy przez siedzenie przy stole. Ale sobie pojadlam :D zaluje tylko, ze ciasta nie zabralam, bo dzisiaj od rana o nim mysle, takie bylo pyszne
A my ciasto dostaliśmy w pudełku na wynos ☺ dobrze , że mi o nim przypomniałaś to zaraz wyciągnę z lodówki i zjem ☺

Poruszę kontrowersyjny temat - szczepionek :D nie chcę pytać czy zamierzacie dzieci szczepić, nie martwcie się :D
Mam takie pytanie: istnieją szczepionki na NFZ albo można je zastąpić jakimiś płatnymi 5w1 czy jakoś tak. Może mi ktoś to wytłumaczyć czym to się różni?
Ja 4 lata temu szczepiłam córkę skojarzonymi bo pomimo różnych opinii uważam że tak jest bezpieczniej. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby kłuć dziecko 5 razy w jednym dniu jak można raz. Fakt trzeba za to zapłacić bo za komplet szczepień zapłaciłam chyba z 800 zł. Pierwsza szczepionka jest podawana dziecku już w szpitalu w pierwszej dobie, ale o zgodę pytają w wywiadzie przed porodem. Ona jest darmowa i tylko raz kłują. Mojej córce nigdy nic po żadnym szczepieniu nie było. Zawsze tylko bardzo płakała a niektóre dzieci jak widziałam tylko się skrzywiły albo w ogóle nie zauważyły ukłucia.
Teraz syna też będę szczepić skojarzonymi.

Nawet nie marzę o takiej niespodziance ❤️
Ale ciekawa jestem, jaka niespodzianka i jaka praca. Wydaje mi się , że jedno z drugim się wiąże. :) Fajnie jak byś miała rację :D
Od razu mi to przyszło na myśl bo sama marzę o takiej niespodziance☺

Ogródek obrobiłam dziewczyny w 70% to co planowałam a resztę jutro bo ciężko mi jest schylac się do wyrywania chwastów. Obcięłam gałązki na wierzbie bo już zagradzały bardzo przejście. Jutro jeszcze obwiążę pomidorki bo mi się rozchodzą na boki.
Teraz mam dwie sterty ubrań do prasowania i pewnie nie dam rady na raz tego ogarnąć☺

Aaa... Przyszła właśnie zawieszka do smoczka [emoji7]
IMG_0126.JPG

Załączniki

• IMG_0126.JPG
    IMG_0126.JPG
    2,9 MB · Wyświetleń: 295
reklama
Do góry