reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.

Oczywiście każdy liczy jak uważa:)
Dla mnie to wyglada tak, ze skoro masz przykładowo 25 lat + 6 miesiacy to ty juz mówisz ze masz 26 bo skończyłaś 25 a zaczęłaś 26;)
I juz kończę, żebyście czasem nie pomyślały ze przyszłam sie tu klucic:)

Ach.. daj spokoj.. moj wczoraj pyta czy nie chce na jakis czas jechac do mamy.. pytam czemu.. a on ze jak pojade to on swoja matke zniszczy psychicznie,ze odeszlam z jej winy itd.. smutne to jest.. ale zobaczcie co jest w stanie zrobic dla swojej rodziny zeby bylo spokojnie.. oczywiscie nie zgodzilam sie na to ;) powiedzialam mu ze damy rade,a on jak dasz ,znowu bedzie tak jak z pierwsza.. a ja, ze mozliwe ale ja jestem starsza i lepiej zeby mi nie zalazla za skore.. :)

Oj tam, już za 2 tyg zamawiam to tak jakbym miała hahah i wózek tez pierzemy za max 10 dni :p
Moja lista jest gotowa w 20%, jak czegoś fizycznie nie mam w domu to nie zaznaczam, nawet gdy brakuje jednej malutkiej rzeczy, ale to przez to żeby o tym nie zapomniec. Bo jak zaznaczę, ze gotowe to już później mogę do tego nie wrocic i zapomniec ;)

Zrobiłam zdjęcia naszej sypialni, może nie jest idealnie, ale mój remontował wszystko sam i to jego pierwsze tak poważne poczynania, jestem z niego dumna, bo uczył się wszystkiego w trakcie tak naprawdę. Jak czegoś nie wiedział to szukał w necie. Ale poszło mu to całkiem dobrze.
Zobacz załącznik 868359
Zobacz załącznik 868361
Ślicznie ❤️ i ten fotelik ❤️ i świnka :D
Poruszę kontrowersyjny temat - szczepionek :D nie chcę pytać czy zamierzacie dzieci szczepić, nie martwcie się :D
Mam takie pytanie: istnieją szczepionki na NFZ albo można je zastąpić jakimiś płatnymi 5w1 czy jakoś tak. Może mi ktoś to wytłumaczyć czym to się różni?
Też mam trochę pytań bo mam 0 wiedzy na ten temat. Ale nie chciałam za bardzo poruszać tego tematu :D
Nie wiem czym się różni 5w1 od 6w1.
Czy to są te podstawowe ? A te dodatkowe to dobre są ? Któraś będzie szczepić ? Muszę chyba poczytać o każdej po kolej. Bo jestem zielona .. xd

Ogólnie jestem zadowolona jak na meble za takie ceny. Bo nie oszukujmy się, wszystkie te meble są ze sklejki i na 30 lat to one nie będą [emoji23]
Byle by 5 wytrzymały [emoji23]
Zrobilam sobie sniadanie i troche przeszlo.. ale co z tego jak po wczorajszym stara trzaska drzwiami i mi mozg wibruje.. :/
Biedna jesteś z tą teściowa...
Twój miał dobry plan :D ale nie lepiej żeby z nią siadł i porozmawiał. ? Bo przecież tak się żyć nie da... Psychicznie Was wykańcza..

Oczywiście każdy liczy jak uważa:)
Dla mnie to wyglada tak, ze skoro masz przykładowo 25 lat + 6 miesiacy to ty juz mówisz ze masz 26 bo skończyłaś 25 a zaczęłaś 26;)
I juz kończę, żebyście czasem nie pomyślały ze przyszłam sie tu klucic:)
No coś ty, nie kłócimy się przecież :)

Ale ja akurat jak mam 25 lat i 6 miesięcy to mówię, że mam 26 [emoji23] tzn do pół roku mówię 25 a powyżej pół roku mówię 26 [emoji23]

reklama
No coś ty, nie kłócimy się przecież :)

Ale ja akurat jak mam 25 lat i 6 miesięcy to mówię, że mam 26 [emoji23] tzn do pół roku mówię 25 a powyżej pół roku mówię 26 [emoji23]
To ja jak mam 22lata plus 6 miesięcy to i tak ciągle mam 20 lat [emoji23][emoji23] a tak serio to ja sobie liczę na moją korzyść . Czyli 22 :)

Do góry