reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bo wtedy tak przyrastała ładnie wg usg, ale w szpitalu na NFZ. Teraz na sprzęcie „stuningowanym” prywatnie miała w 33 tyg 1,8 kg. Zobaczymy 25 czerwca czy prawidłowo przybiera na wadze.
U to malutka. Taka jak mój w sumie proporcjonalnie . Ja to się bardzo martwię czy przyrasta prawidłowo. Oby nasze dzieciaki byly po prostu małe i nic więcej

A tu urodzisz 4.500 w 42 TC i tyle będzie z twoich wyliczeń [emoji23]

Raczej bym nie pozwoliła na trzymanie ciąży do 42 tyg. Zbyt duże ryzyko dla mnie i dziecka. Łożysko traci swoją „ważność”, zreszta 4,5 kg to od razu cesarka, wiec musieliby wcześniej ciąć :D

Ale rozumiem o co chodzi :)
Jednak dzieci z powietrza się nie tworzą tylko z naszych genów, wiec gdybanie gdybaniem, ale wagę można sobie określić mniej więcej [emoji5][emoji28]

U to malutka. Taka jak mój w sumie proporcjonalnie . Ja to się bardzo martwię czy przyrasta prawidłowo. Oby nasze dzieciaki byly po prostu małe i nic więcej

Po takich rodzicach nie miałaby podstaw żeby być większa [emoji5][emoji28] ja się cieszę, bo będzie mi może i łatwiej się rozpakować z kruszynka o wadze 2,4-2,8 kg

Raczej bym nie pozwoliła na trzymanie ciąży do 42 tyg. Zbyt duże ryzyko dla mnie i dziecka. Łożysko traci swoją „ważność”, zreszta 4,5 kg to od razu cesarka, wiec musieliby wcześniej ciąć :D

Jednak dzieci z powietrza się nie tworzą tylko z naszych genów, wiec gdybanie gdybaniem, ale wagę można sobie określić mniej więcej [emoji5][emoji28]

Moja mama urodziła 4700 sn :D
Ja urodzilam.41+6 i raczej nie mialam wyboru zeby wczesniej rodzić oczywiscie jak nic sie nie dzieje :)
W niczym nie ma reguly, wazne zeby byly zdrowe czy beda wazyc 3 kg czy ponad 4kg nieistotne:) :)
Tak.samo z porodami jedna sie meczy zeby urodzic 3kg dziecko a inna 4kg urodzi migiem :)

reklama

Ale to nie wiem czy będziesz mieć na to wpływ. Chyba że dasz w łapę [emoji16]
Po takich rodzicach nie miałaby podstaw żeby być większa [emoji5][emoji28] ja się cieszę, bo będzie mi może i łatwiej się rozpakować z kruszynka o wadze 2,4-2,8 kg
A to nie jest tak że dziecko jak się urodzi mniejsze jak 2.5kg to traktowane jako hipotrofia ? Wiesz jeśli dotrzymamy do terminu to powinno być ok gorzej jak urodzimy wcześniej i wtedy takie maluszki ..no ale będzie dobrze [emoji6]

Do góry