Maljan
Fanka BB :)
Hehe Twoja już może ważyć nawet koło 2700 skoro ok 200-250g na tydzień przybierają2.5 kilo to moja już chyba wazy [emoji23]
Albo będzie za tydzień. Bo dwa tygodnie temu ważyła 2200
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hehe Twoja już może ważyć nawet koło 2700 skoro ok 200-250g na tydzień przybierają2.5 kilo to moja już chyba wazy [emoji23]
2.5 kilo to moja już chyba wazy [emoji23]
A nie mówiłaś kiedyś że jest duża? Wydaje mi się że po którymś USG tak pisałaś [emoji39] albo coś pomieszalam [emoji23]
Hehe Twoja już może ważyć nawet koło 2700 skoro ok 200-250g na tydzień przybierają
U to malutka. Taka jak mój w sumie proporcjonalnie . Ja to się bardzo martwię czy przyrasta prawidłowo. Oby nasze dzieciaki byly po prostu małe i nic więcejBo wtedy tak przyrastała ładnie wg usg, ale w szpitalu na NFZ. Teraz na sprzęcie „stuningowanym” prywatnie miała w 33 tyg 1,8 kg. Zobaczymy 25 czerwca czy prawidłowo przybiera na wadze.
A tu urodzisz 4.500 w 42 TC i tyle będzie z twoich wyliczeń [emoji23]
U to malutka. Taka jak mój w sumie proporcjonalnie . Ja to się bardzo martwię czy przyrasta prawidłowo. Oby nasze dzieciaki byly po prostu małe i nic więcej
Ale twój skoro ma ponad 180 to wcale nie taki niski więc po tacie może być wyższaPo takich rodzicach nie miałaby podstaw żeby być większa [emoji5][emoji28] ja się cieszę, bo będzie mi może i łatwiej się rozpakować z kruszynka o wadze 2,4-2,8 kg
Raczej bym nie pozwoliła na trzymanie ciąży do 42 tyg. Zbyt duże ryzyko dla mnie i dziecka. Łożysko traci swoją „ważność”, zreszta 4,5 kg to od razu cesarka, wiec musieliby wcześniej ciąć
Ale rozumiem o co chodzi
Jednak dzieci z powietrza się nie tworzą tylko z naszych genów, wiec gdybanie gdybaniem, ale wagę można sobie określić mniej więcej [emoji5][emoji28]
Ale to nie wiem czy będziesz mieć na to wpływ. Chyba że dasz w łapę [emoji16]Raczej bym nie pozwoliła na trzymanie ciąży do 42 tyg. Zbyt duże ryzyko dla mnie i dziecka. Łożysko traci swoją „ważność”, zreszta 4,5 kg to od razu cesarka, wiec musieliby wcześniej ciąć
Ale rozumiem o co chodzi
Jednak dzieci z powietrza się nie tworzą tylko z naszych genów, wiec gdybanie gdybaniem, ale wagę można sobie określić mniej więcej [emoji5][emoji28]
A to nie jest tak że dziecko jak się urodzi mniejsze jak 2.5kg to traktowane jako hipotrofia ? Wiesz jeśli dotrzymamy do terminu to powinno być ok gorzej jak urodzimy wcześniej i wtedy takie maluszki ..no ale będzie dobrze [emoji6]Po takich rodzicach nie miałaby podstaw żeby być większa [emoji5][emoji28] ja się cieszę, bo będzie mi może i łatwiej się rozpakować z kruszynka o wadze 2,4-2,8 kg