reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wyprawkę mam prawie całą, doprawdy, zostały mi tylko drobiazgi, typu jakaś pieluszka tetrowa, bo mam mało, wkładki laktacyjne, przewijak czy co tam jeszcze? Same rzeczy, które mogą poczekać na dokupienie. Jutro jedziemy ze znajomymi po wózek, bo ten biały co pokazywałam jakiś czas temu, to ewidentne wyłudzenie było, a że ja nie płacę z góry, nigdy i nigdzie jeśli chodzi o zakupy internetowe, to nie wyszło.
A czego najbardziej się obawiam? Nocnego karmienia, to mi spędza sen z powiek, jak obie na raz będą chciały cycusia, a że ja mam obszerny biust, to karmienie obu na raz odpada :) Ale jakoś sobie to wypracujemy.

A! Co do wyłudzenia, teraz mnie się przypomniało, taki news wieczora. Jak wracałam to policaje stali kole bankomatów, które ktoś próbował zhakować, ale czy wyszło? Nie wiem, technik kręcił się od jednego do drugiego. Taka sytuacja.

A teraz serio, serio, książka mnie rozpaczliwie woła, hehe :)
Miłego wieczorka i dobrej nocki koffane, niech Moc będzie z Wami i nie łapały skurcze łydek :p

Może to Ci sami co u mnie w mieście. Jeżdżą po całej Polsce i obrabiają bankomaty. U mnie jeden rozwalony koi biedronki. Kasa fruwała po ulicy :D

Uf... ja już po wizycie, trwała 45 minut, samo badanie 30 minut, a nie jak u tamtej francy 5-8 minut. Dziewczynki ślicznie się rozwijają, aczkolwiek mają już na prawdę mało miejsca, a i moja otyłość ograniczała samo badanie, także nie wszytko dało się zobaczyć: u jednej lewej rączki a u drugiej prawej, tak samo z nóżkami i jednej nie dało się porządnie zobaczyć serduszka oraz główki.
Są ułożone główkowo i naturalnie twarzyczkami do siebie. Widziałam piękne noski i usteczka, stópencje... fotek nie mam. Panny ważą 2279g i 2328g a termin porodu przesunął mi się z 4 sierpnia (wg OM) na 22 lipca (na USG robionym w 10-11tc był na 27 lipca). Różnica mas u dziewcząt to 2%

Wg Om mam dzisiaj 32tc3dni wg USG 34tc2d.
Jaka piękna waga dziewczyn , czesto mysle o Tobie, ze jest Ci duzo ciężej niz nam - pamietam , jak to u mnie było w podwójnej ciąży , juz trzeci trymestr to bardzo sie męczyłam , ale ja rodziłam zima a ty teraz latem i jeszcze te upały . Twoje małe maja wagę niewiele mniejsza , jak moi mieli w 36 tygodniu jak sie urodzili :)

Mój synio będzie Leon Cyryl. Od zawsze podobało mi się imię Cyryl i nie mogę się oprzeć by mu go nie nadać.
Laura pięknie;) moja starsza córka jest Laura. Na drugie ma Angelika. A historia jej drugiego imienia jest taka że ja bardzo chciałam Aniela ale mężowi się nie podobało. No i któregoś wieczoru w zaawansowanej ciąży wertowalam w głowie imiona i powiedziałam do brzuszka że jak się poruszy to takie imię dostanie. Ostatnio jej to opowiadalam i powiedziałam że jak jej się nie podoba to pretensje musi mieć do siebie:D
Mnie też często brzuch boli. Może nie do końca jak na okres ale to chyba dlatego że przy okresie najbardziej dokucza mi ból prawego uda. Teraz to skurcze przepowiadajace ewidentnie. Chwilami w moim odczuciu bardzo intensywne. Ale nie panikuje bo to kolejna ciąża więc już wiem co i jak ;) poza tym od teraz mam co tydzień ktg więc ręka na pulsie.
Powiem wam że ostatnio bardzo źle sypiam. Jest mi za gorąco. Za duszno. Mam koszmary. Wstaje do wc. A mąż jak próbuje mnie objąć ( jesteśmy przyzwyczajeni spać przytuleni więc to odruch bezwarunkowy przez sen) to tak mi ciężko...
Jutro młoda do szpitala. Mam nadzieję że pójdzie szybko i sprawnie. Chcąc nie chcąc denerwuje się dość mocno.
Trzymam kciuki :)

Dajcie spokój. To ja mam chyba dziwne myśli bo jak zaczęłam czytać Twój wpis to nie zdążyłam doczytać do końca i pomyślałam , że ten laktator to mu zassałaś gdzie indziej [emoji5] wiesz gdzie? [emoji5] aj.. niezgodnie z przeznaczeniem :errr:
Hahaha.
Ale nie ma co ukrywać. Mi na czas ciąży takie urządzenie by się przydało .. [emoji23][emoji23] zero mojej męki [emoji23][emoji23]

reklama
Cześć Kobietki u mnie dziś chłodno i mam nadzieję że tak zostanie byłam już na pobraniu krwi dzieka Bogu byłam 2 :) teraz wstawię ostatnia partie ciuszków i zmykam do miasta :) muszę kupić jakąś torbę do szpitala dla siebie bo dzidziusia spakowalam i już miejsca nie mam:( i jeszcze gatki poporodowe bo mam tylko 2 szt.
Dziś wizyta ,oczywiscie stres mnie zżera może na zakupach choc na chwilę zapomnę???
Życzę udanego ,miłego dzionka :)

Do góry