reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ano cukiereczek ^_^
I tak, z tego co pamiętam tego bujaczka nie dało się całkiem na płasko rozłożyć, ale i ja go do spania nie kupiłam :) Nie mieliśmy miejsca, w starym domu, na krzesełko do karmienia, które sporo miejsca zajmuje i po prostu trafiło na takie coś. No i nie bardzo mój Krzysiek chciał wtedy wydać 400zł na ten taki fajny tiny love, ależ on mi się podobał. :) Ten za to bujaczek, chowałam pod przewijak i nie było widać graciarni, a taki miałam i polecam wszystkim mamom które nie mają miejsca, bo go się ładnie składa i możę stać za łóżeczkiem
Zobacz załącznik 866386
No nie pomyślałam , że w tym lezaczku 5w1 pierw może sobie leżeć, spac. A później będę mogła ją karmić tam na pół leżąco i siedzaco :) to w sumie 2w1 i wydatek mniejszy :)

reklama
Ja już po wizycie. Szyjka ma 1.4 cm. Dostałam skierowanie do szpitala. Obecnie mamy 31 tydzień A z tego co usłyszałam to mały waży 1300 gram? Teraz to do mnie doszło, bo jak usłyszałam że szyjka z 2.7 cm się skrocila to aż mi się słabo tam zrobilo? Jakim cudem jak 21 maja w 28 tygodniu mały ważyl 1154 gramy? Mam nadzieję że gince się coś pomyliło;( pewnie zostane tam do konca porodu, bo mam klucia w szyjce i bole jak na okres. Mam nadzieje ze ta waga to jakas pomylka:(

Ja już po wizycie. Szyjka ma 1.4 cm. Dostałam skierowanie do szpitala. Obecnie mamy 31 tydzień A z tego co usłyszałam to mały waży 1300 gram? Teraz to do mnie doszło, bo jak usłyszałam że szyjka z 2.7 cm się skrocila to aż mi się słabo tam zrobilo? Jakim cudem jak 21 maja w 28 tygodniu mały ważyl 1154 gramy? Mam nadzieję że gince się coś pomyliło;( pewnie zostane tam do konca porodu, bo mam klucia w szyjce i bole jak na okres. Mam nadzieje ze ta waga to jakas pomylka:(
O kurde..A będą ci zakładać pessar??

Spokojnie nie stresuj się na zapas !
W szpitalu dokładnie Was zdabaja i poobserwuja :* trzymam mocno kciuki :*

Nie wiem czy będą zakładać pessar. Raczej się jutro w szpitalu wszystkiego dowiem. Chciałabym żeby mi go zalozyli i dali sterydy na pluca. Mam nadzieję że żadne skurcze nie będą się pisać na ktg mimo tych boli brzucha.

No nie pomyślałam , że w tym lezaczku 5w1 pierw może sobie leżeć, spac. A później będę mogła ją karmić tam na pół leżąco i siedzaco :) to w sumie 2w1 i wydatek mniejszy :)
To bardzo dobra rzecz, jak dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, ale zaczyna jeść pierwsze pokarmy poza mlekiem. Przy kp niby tak szybko się nie podaje nic innego poza mlekiem, ale Jasio był już na modyfikowanym, to sobie wygodnie go w tym karmiłam.

Nieee, to na pewno jakiś czeski błąd, może dziecię waży 2300? Ale to by było chyba z kolei za duże.

Ja również mocno trzymam kciuki. Bądź dobrej myśli. W końcu będziecie w dobrych rękach.

Liczył normalnie na średni cykl ;) czyli te chyba 28dni. A zależnie od długości cyklu to jest ten termin chyba z USG nie ? On wtedy dokładnie pokazuje kiedy owulacja była :)
Ale to czekaj żeby być w bardziej zaawansowanej ciąży to musiałabyś mieć krótsze cykle niz 28 dni tak ?
Ja mam cykle 24-25 dniowe stabilne ;)

reklama
Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okej :) przepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić :D
Aha i jestem w 33 tygodniu :)

Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.

Zobacz załącznik 866345
Jaka śliczna niunia :) Super,że wszystko dobrze.

Do góry