reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mama bardzo dużo mi pomoże i jestem o tym przekonana. Ale właśnie z dietą będzie mnie denerwować. Nie jedz tego nie jedz temtego, nie rób doświadczeń na dziecku itp. dobrze , że po miesiącu będę mieszkała u siebie i robiła po swojemu. Ale chyba pierwszy miesiąc to i tak wypada jeść lekko ? Bo dziecięczek za malutki nie ?
Nie ma diety matki karmiącej i nie daj sobie tego wmówić[emoji4] chyba, że dziecko będzie alergikiem albo będzie miało jakąś nietolerancję[emoji4]
No właśnie. Jak nie kłucie, to skurcz , a teraz nie przerwany ból kłujący. Dziwne uczucie. Nie przyjemne.. mam nadzieję , że to mała a nie szyjka :huh: w dodatku brzuch tam nisko też mnie kłuje, lekkie skurcze mam. Może dlatego , że jeszcze dzisiaj nie wzięłam luteiny ani magnezu :huh:
Mnie też kłuje, mam skurcze, ale mam zwiększyć dawkę magnezu. Chyba, że przekroczą ilość 10 na dobę, to mam się zgłosić do szpitala.
hm, tzn, że w zestawie nowego łóżeczka była niepasująca dykta do całości?
Właśnie lookam na to łożeczko Ola na allegro, też wygląda nieźle:)
Ja zamówiłam łóżeczko Ola na allegro , ale nie z klupsia[emoji4] Wrzucałam tu linka kiedyś[emoji4] I wszystko mam z nim ok[emoji16]
Najlepsze jest z dzisiejszego dnia to że olsnilo mnie ze mi się 1.07 prawo jazdy kończy i ku.....muszę 320 zł za wyrobienie nowego dać masakra jakaś kiedyś lekarz 50 zł a teraz od 2014 wg ustawy 200 zł :szok: chyba normalnie .......szlak mnie trafi ale cóż zrobić muszę bo nie wyobrażam sobie życia bez auta
Aż tyle?? Mi jak się skończyło to płaciłam za badania i chyba jakieś 80 zł za wymianę[emoji4]
Internetu w domu nie mam bo jakaś awaria a na tel mam resztki transferu wiec z nudów przeglądałam wszystkie ciuszki dla małej, torby do szpitala , dołożyłam kubek i sztućce:D jeszcze muszę włożyć chusteczki higieniczne, i ręczniki papierowe . Rano tylko zdążyłam zalicytować i wygrać kilka rzeczy dla małej . Bez internetu bieda :( :D
Bez Internetu, to jak bez ręki teraz[emoji16]
To ja mam aspirator, gruszkę dokupie. Ale czy coś trzeba mieć do psikania ? :)
Sól fizjologiczna do noska i oczek wystarczy[emoji16]

reklama
A jakie mialyscie cykle? Bo on mi liczyl z cyklem miesiaczkowym
Liczył normalnie na średni cykl ;) czyli te chyba 28dni. A zależnie od długości cyklu to jest ten termin chyba z USG nie ? On wtedy dokładnie pokazuje kiedy owulacja była :)
Ale to czekaj żeby być w bardziej zaawansowanej ciąży to musiałabyś mieć krótsze cykle niz 28 dni tak ?

Ja tego sprzętu zaczęłam używać jak mały miał jakieś 4-5 mcy i zaczęłam mu podawać coś innego jak mleko, mogłam wygodnie na podłodze usiąść i dziecko karmić, albo podać mu chrupka i sobie ciamkał. Albo bawił się, bo mu się w łóżeczku nudziło.
Taki miałam bujaczek, nie że się dzieckiem chwalę :p
Zobacz załącznik 866375
Szczerze to napatrzyłam się i tak nie na bujaczek a na twojego dzidziusia właśnie ❤️❤️ cukiereczek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
A co do leżaczka :D to właśnie chyba nie jest tak na płasko jak ten kindekraft i dlatego by nie można by było mniejszego dziecka polozyc na dłużej nie ?:)

U mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]

Szczerze to napatrzyłam się i tak nie na bujaczek a na twojego dzidziusia właśnie ❤️❤️ cukiereczek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
A co do leżaczka :D to właśnie chyba nie jest tak na płasko jak ten kindekraft i dlatego by nie można by było mniejszego dziecka polozyc na dłużej nie ?:)
Ano cukiereczek ^_^
I tak, z tego co pamiętam tego bujaczka nie dało się całkiem na płasko rozłożyć, ale i ja go do spania nie kupiłam :) Nie mieliśmy miejsca, w starym domu, na krzesełko do karmienia, które sporo miejsca zajmuje i po prostu trafiło na takie coś. No i nie bardzo mój Krzysiek chciał wtedy wydać 400zł na ten taki fajny tiny love, ależ on mi się podobał. :) Ten za to bujaczek, chowałam pod przewijak i nie było widać graciarni, a taki miałam i polecam wszystkim mamom które nie mają miejsca, bo go się ładnie składa i możę stać za łóżeczkiem
geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-naturalny-cerata-097-a017811.jpg

Załączniki

• geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-naturalny-cerata-097-a017811.jpg
    geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-naturalny-cerata-097-a017811.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 67
U mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]
Duży chłopczyk :):) fajnie , że wizyta udana :):) ciekawe skąd te dzieciaczki wiedzą , że trzeba się główka obrócić :D

reklama
Do góry