reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]
Moja w 31 miala 1800 wiec podobnie sie rozwija jak twoj :p super ze wszystko gra ❤❤

reklama
Wiecie, pisałyście ostatnim czasem o laktatorach, tak mi się przypomniało, że ja do mojego starego muszę powymieniać silikonowe części, bo toto stare jest, 6 lat ma. I tak patrzę na ceny tych elementów na allegro i de facto, to lepiej kupić nowy niż bawić się w drobiazgi, bo cenowo to tak samo wyjdę.

To bardzo dobra rzecz, jak dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, ale zaczyna jeść pierwsze pokarmy poza mlekiem. Przy kp niby tak szybko się nie podaje nic innego poza mlekiem, ale Jasio był już na modyfikowanym, to sobie wygodnie go w tym karmiłam.

Nieee, to na pewno jakiś czeski błąd, może dziecię waży 2300? Ale to by było chyba z kolei za duże.

Taki zwykły leżaczek bujaczek mam od mamy, kupiła małej w prezencie. Ale ten kinderka nie odpuszczę, bo się za bardzo napalilam ;D to przy kp kiedy wprowadza się nowe pokarmy ? I jak jest przy dokarmianiu , tak samo jak przy mm ?

Taki zwykły leżaczek bujaczek mam od mamy, kupiła małej w prezencie. Ale ten kinderka nie odpuszczę, bo się za bardzo napalilam ;D to przy kp kiedy wprowadza się nowe pokarmy ? I jak jest przy dokarmianiu , tak samo jak przy mm ?
Z tego co pamiętam, to przy kp inne pokarmy wprowadza się po 6mcu, nie dokarmia się do tego czasu, a nawet nie dopaja. Ale, że ja doświadczenia nie mam jeśli chodzi o kp, to więcej nie powiem. A z wprowadzaniem pokarmów przy mm, to szłam do sklepu, patrzyłam na słoiczki, co tam od kiedy można wprowadzać i gotowałam sama w domu :) inspirowałam się, że tak powiem.

Bóle jak na okres też mam i kłucia.
To chyba nie ma znaczenia większego.
Chociaż nie wiem czy mi to szyjkę skraca, dowiem się w czwartek.
A jak byś gdzieś prywatnie poszła ? Żeby wagę sprawdzić dokładnie ? Bo 1300 to moja wazyla w 28+3 a na 31 to troszkę malutko :( mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Daj nam znać na bierzaco. I trzymaj się :* :(
To była prywatną wizyta. Nie ma sensu iść gdzieś jeszcze raz skoro jutro powinni mnie przyjąć w szpitalu i pewnie tam znowu będą mi robić usg.

Z tego co pamiętam, to przy kp inne pokarmy wprowadza się po 6mcu, nie dokarmia się do tego czasu, a nawet nie dopaja. Ale, że ja doświadczenia nie mam jeśli chodzi o kp, to więcej nie powiem. A z wprowadzaniem pokarmów przy mm, to szłam do sklepu, patrzyłam na słoiczki, co tam od kiedy można wprowadzać i gotowałam sama w domu :) inspirowałam się, że tak powiem.
Ja malej dawalam herbatke z kopru przy kp ;) a sloiczki dawalam jej od 4-5 miesiaca ;) oczywiscie sporadycznie :p bo to drogie wtedy bylo :p

reklama
Do góry