reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie wiem czy będą zakładać pessar. Raczej się jutro w szpitalu wszystkiego dowiem. Chciałabym żeby mi go zalozyli i dali sterydy na pluca. Mam nadzieję że żadne skurcze nie będą się pisać na ktg mimo tych boli brzucha.
Trzymaj się !
Jeśli faktycznie taka waga to oni sprawdza czy przybiera prawidłowo , ale wydaje mi się że to będzie pomyłka :)

No i musisz myśleć ciągle o tym że gdyby coś się wydarzyło to już 31 tydzień, to nie byle co ;)

reklama
Nie wiem czy będą zakładać pessar. Raczej się jutro w szpitalu wszystkiego dowiem. Chciałabym żeby mi go zalozyli i dali sterydy na pluca. Mam nadzieję że żadne skurcze nie będą się pisać na ktg mimo tych boli brzucha.
Trzymam bardzo mocno kciuki. Daj znać, co w szpitalu powiedzą. I ty się trzymaj tam[emoji8]

Ja mam cykle 24-25 dniowe stabilne ;)
Z moich wyliczeń wynika że termin z miesiączki na 2-3 sierpień :D
Ale uważam że lekarz zrobił to lepiej jak ja , bo mi się nawet kalendarza nie chciało odpalić [emoji16][emoji16]
No i pociesze cię - kiedy Michasia zechce to wyjdzie niezależnie od terminu [emoji16]

I współczuję tak krótkich cykli..ja miałam wcześniej 40 dniowe i byłam szczęśliwa. Później normalne i ledwo co się skończył i miałam wrażenie że zaraz znowu :D

Ale uważam że lekarz zrobił to lepiej jak ja , bo mi się nawet kalendarza nie chciało odpalić [emoji16][emoji16]
No i pociesze cię - kiedy Michasia zechce to wyjdzie niezależnie od terminu [emoji16]
Hyhyhy cholera wie jak on to zrobil :D Dokladnie, jak Misia bedzie chciala wyjsc to wyjdzie :D w koncu jej sie znudzi byc w brzuchu non stop :D

I współczuję tak krótkich cykli..ja miałam wcześniej 40 dniowe i byłam szczęśliwa. Później normalne i ledwo co się skończył i miałam wrażenie że zaraz znowu :D
Wiesz, idzie sie przyzwyczaic do tych cykli ;) i wiedzialam ze w tym dniu i tym zacznie mi sie plamienie brazowe, a tu mi sie rozkreci ;) i bylam przygotowana :p

Ja już po wizycie. Szyjka ma 1.4 cm. Dostałam skierowanie do szpitala. Obecnie mamy 31 tydzień A z tego co usłyszałam to mały waży 1300 gram? Teraz to do mnie doszło, bo jak usłyszałam że szyjka z 2.7 cm się skrocila to aż mi się słabo tam zrobilo? Jakim cudem jak 21 maja w 28 tygodniu mały ważyl 1154 gramy? Mam nadzieję że gince się coś pomyliło;( pewnie zostane tam do konca porodu, bo mam klucia w szyjce i bole jak na okres. Mam nadzieje ze ta waga to jakas pomylka:(

Bóle jak na okres też mam i kłucia.
To chyba nie ma znaczenia większego.
Chociaż nie wiem czy mi to szyjkę skraca, dowiem się w czwartek.
A jak byś gdzieś prywatnie poszła ? Żeby wagę sprawdzić dokładnie ? Bo 1300 to moja wazyla w 28+3 a na 31 to troszkę malutko :( mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Daj nam znać na bierzaco. I trzymaj się :* :(

reklama
Do góry