reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja robię sobie urlop od forum do poniedziałku lub wtorku.. Już mam cały wczorajszy dzień do nadgonienia a dziś też się nie zapowiada żebym miała choć chwilkę wolnego czasu.
Pochwalę się że miło mnie wczoraj zaskoczyli sąsiedzi. Bo u nas jest tradycja że kołacza weselnego się niesie po sąsiadach i w niedziele nieśliśmy i wczoraj jedni sąsiedzi przyszli z prezentem dla nas. Dostaliśmy zestaw lampek do wina i szampana oraz 2 komplety szklanek do whisky - jak dla mnie super bo swojego kompletu jeszcze nie mam :)
Zdam wam relację w przyszłym tygodniu jak poszło :D

Powodzenia na wizytach i badaniach! :):)

reklama
A ja zapomniałam nie wiem, pochwalić się?
Moje dziecko młodsze przytula się do mnie jak mała przylepa i wczoraj tak przytulił się do brzucha, uchem. Po chwili podrywa głowę i mówi, że słyszy serduszka dziewczyn :D Ciekawa teraz jestem czy to prawda, podobno się da usłyszeć. Z drugiej strony czytałam kiedyś, że to mit i trzeba mocno się postarać, a ja dodatkowo do szczuplaczków nie należę :)
Tak czy siak to po prostu słodkie [emoji7]

Ja robię sobie urlop od forum do poniedziałku lub wtorku.. Już mam cały wczorajszy dzień do nadgonienia a dziś też się nie zapowiada żebym miała choć chwilkę wolnego czasu.
Pochwalę się że miło mnie wczoraj zaskoczyli sąsiedzi. Bo u nas jest tradycja że kołacza weselnego się niesie po sąsiadach i w niedziele nieśliśmy i wczoraj jedni sąsiedzi przyszli z prezentem dla nas. Dostaliśmy zestaw lampek do wina i szampana oraz 2 komplety szklanek do whisky - jak dla mnie super bo swojego kompletu jeszcze nie mam :)

Powodzenia!!!!
Na pewno będzie cudownie [emoji8][emoji8]
Czekamy na relację z tego "wielkiego dnia"[emoji16]

Był jakiś konkretny powód porodu tak wcześnie? W liście wyprawkowej napisałam sobie kartę pamięci do telefonu dodatkowo[emoji16][emoji23]Koniecznie ci musi zmienić dawkę euthyroxu[emoji4] ja w lipcu będę mieć zmienianą na "stara", bo za szybko mi spada tsh. A teraz biorę 125.
Dobrze, że nie masz cukrzycy[emoji16]
Dodatkowa karta pamięci do telefonu! To genialne! :D

@KatiNails twój nie grzeczny a za to mój na wyraz za grzeczny, nie potrafi odpyskowac boje się ze będzie tak zwanym kozlem ofiarnym
Kochana mój też ogólnie problemów nie sprawiał. Wprost przeciwnie. Raz przed weekendem majowym. I raz wczoraj (niestety jest w grupie jeden chłopiec który ma negatywny wpływ na dzieci).
Synek Twój nie musi pyskować. Ważne że nie powiela złych zachowań i je ignoruje. Kolegów dzięki temu też będzie dobrze dobierał.

A ja zapomniałam nie wiem, pochwalić się?
Moje dziecko młodsze przytula się do mnie jak mała przylepa i wczoraj tak przytulił się do brzucha, uchem. Po chwili podrywa głowę i mówi, że słyszy serduszka dziewczyn :D Ciekawa teraz jestem czy to prawda, podobno się da usłyszeć. Z drugiej strony czytałam kiedyś, że to mit i trzeba mocno się postarać, a ja dodatkowo do szczuplaczków nie należę :)
Ostatnio próbowałam stetoskopem umamy szukać i nie namierzyłam :(

Powodzenia, na pewno będzie dobrze! :)
No ja tez z kopaczem chodziłam, ale niektórzy nawet nie wiedzieli o co chodzi i byli zaskoczeni :szok: a ja tylko starałam się dostosować do śląskich zwyczajów :p Tez dostaliśmy jeden prezent, zestaw dwóch filiżanek, ładnie zapakowanych. Bardzo miło nam było ;) Ale już wyciągnęłam i stoją w regale :)

Załączniki

• IMG_9848.JPG
    IMG_9848.JPG
    999 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Był jakiś konkretny powód porodu tak wcześnie? W liście wyprawkowej napisałam sobie kartę pamięci do telefonu dodatkowo[emoji16][emoji23]Koniecznie ci musi zmienić dawkę euthyroxu[emoji4] ja w lipcu będę mieć zmienianą na "stara", bo za szybko mi spada tsh. A teraz biorę 125.
Dobrze, że nie masz cukrzycy[emoji16]
Ja mam iphona, więc najwyżej dokupię pamięć w chmurze :p ale pomysł bardzo dobry :D

Kochana!!! Odpoczywaj przed wielkim dniem, nie stresuj się i korzystaj z każdej pięknej chwili tych wyjątkowych dni :D Na pewno będziesz pięknie wyglądać i wszystko się uda :) I najlepsze życzenia na nowej drodze życia :*:*:*

Do góry