reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja kupie dosłownie pare sztuk 56, moja koleżanka urodziła chłopca 58cm i w 56 wchodził, zalezy gdzie kupione, są rozne rozmiarówki. Resztę 62-68 mam :)
Nie wiem czy któraś z Was jest na fb w grupie sierpniowych mam, wczoraj dziewczyna urodziła chłopczyka w 25tyg, mały leży w inkubatorze [emoji177] cud, oby wyrósł na zdrowego chłopczyka[emoji177]
Ja dzisiaj mam wizytę bo niestety po luteinie przyplątała sie jakas infekcja, ból straszny, mam nadzieje ze z szyjka będzie lepiej jak nie gorzej [emoji32] dzisiaj zaczynam 28tydz i stwierdzam ze sie sypie [emoji23] wszystko boli, napady płaczu, spac nie mogę - dramat [emoji3]
Miłego dnia dziewczyny!
Czyli lepiej jest coś mieć ;) ja myśle, ze moja nie będzie taka duża, No mąż miał 53cm jak się urodził, a ja 56. No ale zobaczymy ;)
Ja nie jestem w tej grupie na Fb, tylko tutaj :p Boziu, to maleństwo takie... Mam nadzieje, ze będzie wszystko w porządku z tym dzidziusiem :) Tobie tez życzę jak najlepiej, oby infekcja szybko puściła i przeszły te negatywne stany. Ja dziś tez nie mogłam za bardzo spac, ale to przez to, ze wczoraj przespałam pół dnia, mieliśmy burze popołudniu i tak mi się jakos dobrze spało ;) poza tym chyba musiałam odespac, bo ostatnie dni codziennie wczesne wstawanie :p I tak zanim zasnęłam, a było już po 1 mała nie spała i się wiercila, 4.30 się obudziłam, ona zaś skacze :D teraz nie dawno się obudziłam i znowu, to ja już nie wiem co tam za malutki potworek siedzi :-D Chyba wcale nie da nam w nocy spac hehe

reklama
Wczoraj stary malował mi paznokcie i stóp nawet mu dobrze poszło najpierw meble malował A potem stopy więc miał wprawe. Muszę się poradzić otóż 25.04 byłam na dokładnych polowkowych teraz w poniedziałek u gina który oczywiście nie zrobił usg popatrzył nie wiem na co i że jest ok. ??? Znowu muszę lecieć do Polski na usg wizytę mam 25.05 czy to nie za długą przerwą.?
Miesiąc to nie jest jeszcze tak długo[emoji4] ja mam zawsze wizyty, co 4 tygodnie, więc luzik[emoji4]

Ja mam naprawdę kilka sztuk ubranek na 56. Ostatnio dokupiłem pajace i resztę mam na 62 i większe ;) Co prawda musze jeszcze dokompletowac cała wyprawkę, ale jakoś nie mogę się do tego ostatnio zabrać, bo meczy mnie chroniczne zmęczenie [emoji42] ale ja mam termin na koniec sierpnia, wiec jeszcze dużo czasu przede mną ;)
No ja tez nie będę dużo kupowała ;) i podobnie jak u Ciebie mam termin prawie na koniec sierpnia i tez myśle, ze mamy jeszcze czas :p

Wczoraj stary malował mi paznokcie i stóp nawet mu dobrze poszło najpierw meble malował A potem stopy więc miał wprawe. Muszę się poradzić otóż 25.04 byłam na dokładnych polowkowych teraz w poniedziałek u gina który oczywiście nie zrobił usg popatrzył nie wiem na co i że jest ok. ??? Znowu muszę lecieć do Polski na usg wizytę mam 25.05 czy to nie za długą przerwą.?
Ja mam teraz przerwe 1,5miesiaca... teraz ide na koniec maja i zobaczymy czy juz bedzie czesciej

Ja mam sporo na 50-56, ale ja mam dwie panny w brzuchu i nie będą raczej duże, aczkolwiek i tak na USG się zobaczy się. Jeśli ma się jedno dziecko w brzuszku, to nie ma sensu kupować maluśkich ubranek i tak na 56 kilka wystarczy, reszta większa. Te maluszki tak szybko rosną, przy nich czas tak szybko leci, że ani człowiek się obejrzy, a to już wchodzi w rozmiar 74, a potem większy i większy i mija nam roczek :)
Ojej... bliźniaczki ❤️ To jest trochę inna sprawa, bo dzieci często rodzą się wcześniej niż planowany termin i mniejsze tez. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, ale zdaje sobie sprawę, ze przy dwójce to musi być naprawdę sporo roboty i nie wiem czy bym podołała temu zadaniu. Poki co mam tylko nadzieje, ze będę dobra mama dla naszej jednej małej kruszynki :) Jestem ciekawa jak to będzie, podobno te maleństwo potrafi wywrócic świat do góry nogami, zobaczymy jak to u nas będzie :D

Ojej... bliźniaczki ❤️ To jest trochę inna sprawa, bo dzieci często rodzą się wcześniej niż planowany termin i mniejsze tez. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, ale zdaje sobie sprawę, ze przy dwójce to musi być naprawdę sporo roboty i nie wiem czy bym podołała temu zadaniu. Poki co mam tylko nadzieje, ze będę dobra mama dla naszej jednej małej kruszynki :) Jestem ciekawa jak to będzie, podobno te maleństwo potrafi wywrócic świat do góry nogami, zobaczymy jak to u nas będzie :D
Oj tak, taki mały człowiek potrafi przewartościować cały świat, poprzestawiać priorytety, że nie wspomnę nic o postrzeganiu świata :) Ale jest to jedna z tych piękniejszych zmian w życiu.

Co do bliźniąt, mam nadzieję, że nie będzie tak ciężko jak to sobie wyobrażam :)

Chyba pora wstawac dziewczyny :p Mezuś trawę kosi, to może ja chociaż śniadanko zrobię :yes: Później mąż do pracy, a ja zrobię sobie wycieczke do innego miasta. Zrobię nowe paznokcie i pochodzę trochę po sklepach, może znajdę coś fajnego dla malej, spotkam się z przyjaciolka i zjemy coś dobrego ;)
Miłego dzionka dla Was! :)

Ojej... bliźniaczki [emoji173]️ To jest trochę inna sprawa, bo dzieci często rodzą się wcześniej niż planowany termin i mniejsze tez. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, ale zdaje sobie sprawę, ze przy dwójce to musi być naprawdę sporo roboty i nie wiem czy bym podołała temu zadaniu. Poki co mam tylko nadzieje, ze będę dobra mama dla naszej jednej małej kruszynki :) Jestem ciekawa jak to będzie, podobno te maleństwo potrafi wywrócic świat do góry nogami, zobaczymy jak to u nas będzie :D
Mi też marzyły się bliźniaki .. ale to było chyba takie myślenie trochę pod wpływem chwili ..
Z biegiem czasu wiem że ciąża bliźniacza na pewno jest cięższa do noszenia . I jak mi przy jednym skraca się szyjka to nie chcę wiedzieć co by się działo jakby w brzuszku były takie dwa ciężarki , a nie jeden .. no i jeszcze nasza Luiza ktora ma małego brzdąca w domu i śmiga jak mały motorek .. ja podziwiam [emoji4][emoji4]
Ale i tak na to wpływu nie mamy więc co nam da los to i tak być musi :)
Ale jak sobie wyobrażam dwa malutkie słodkie dzieciątka .. to musi być takie urocze :)

Chyba pora wstawac dziewczyny [emoji14] Mezuś trawę kosi, to może ja chociaż śniadanko zrobię :yes: Później mąż do pracy, a ja zrobię sobie wycieczke, bo innego miasta. Zrobię nowe paznokcie i pochodzę trochę po sklepach, może znajdę coś fajnego dla malej, spotkam się z przyjaciolka i zjemy coś dobrego ;)
Miłego dzionka dla Was! :)
Miłego[emoji16]
U nas dzisiaj zimno i leje. Teraz pokazuje mi 10st na termometrze[emoji16] no cóż...Zimnych ogrodników w końcu imieniny[emoji16][emoji23]

reklama
No to zobaczymy kiedy nam się maleństwa urodzą ;)
Mnie tez czeka na początek przynajmiej posegregowanie ubranek, zebym mogła już od razu prac jak tylko będziemy mieli już meble. W piątek jadę jeszcze po trochę ubranek.

A teraz pytanie do Was...
Czy dużo macie ubranek rozmiaru 56? Bo ja większość kupowałam 62-68. I tak ostatnio pomyślałam, ze nie mam tych całkiem małych. Kupiłam wczoraj dwie pary śpioszków 50-56. Później pisałam z koleżanka i ona mowila, ze wg nie kupuje na 56 tylko większe :szok: i zgłupiałam trochę. W sumie i tak nie chciałam dużo, bo podobno dzieci szybko z tego wyrastają. Ale myslalam, żeby mieć Przynajmiej pare :p A wy co o tym sądzicie? :)
Ja mam sporo, bo je dostaliśmy :) sama kupowałam na 62 i tylko krótkie spodenki kupiłam na 56 bo to założy tylko w sierpniu. To zależy jakie dziecko się urodzi, a tego nigdy nie przewidzimy :)

Do góry