reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj stary malował mi paznokcie i stóp nawet mu dobrze poszło najpierw meble malował A potem stopy więc miał wprawe. Muszę się poradzić otóż 25.04 byłam na dokładnych polowkowych teraz w poniedziałek u gina który oczywiście nie zrobił usg popatrzył nie wiem na co i że jest ok. ??? Znowu muszę lecieć do Polski na usg wizytę mam 25.05 czy to nie za długą przerwą.?
Wg mnie nie, ja też mam wizyty co ok. 4 tygodnie :)

reklama
Ja robię sobie urlop od forum do poniedziałku lub wtorku.. Już mam cały wczorajszy dzień do nadgonienia a dziś też się nie zapowiada żebym miała choć chwilkę wolnego czasu.
Pochwalę się że miło mnie wczoraj zaskoczyli sąsiedzi. Bo u nas jest tradycja że kołacza weselnego się niesie po sąsiadach i w niedziele nieśliśmy i wczoraj jedni sąsiedzi przyszli z prezentem dla nas. Dostaliśmy zestaw lampek do wina i szampana oraz 2 komplety szklanek do whisky - jak dla mnie super bo swojego kompletu jeszcze nie mam :)
Zdam wam relację w przyszłym tygodniu jak poszło :D

Powodzenia na wizytach i badaniach! :):)
W takim razie życzę Wam wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze życia i aby ten dzień wyglądał dokładnie tak jak sobie wymarzyliście :* pokaż później zdjęcia :)

Min. dlatego też nie zainwestowałam w detektor tętna płodu. No i mnie zdziwiło, jak Jasio powiedział, że słyszy ich serduszka, ciekawe ile z tego było moim sercem :p
Stetoskopem gorzej znaleźć niż detektorem. Moja taki wiercioch że nie czułam potrzeby kupować detektora. A tym stesokopem to tak z ciekawości chciałam

Ja robię sobie urlop od forum do poniedziałku lub wtorku.. Już mam cały wczorajszy dzień do nadgonienia a dziś też się nie zapowiada żebym miała choć chwilkę wolnego czasu.
Pochwalę się że miło mnie wczoraj zaskoczyli sąsiedzi. Bo u nas jest tradycja że kołacza weselnego się niesie po sąsiadach i w niedziele nieśliśmy i wczoraj jedni sąsiedzi przyszli z prezentem dla nas. Dostaliśmy zestaw lampek do wina i szampana oraz 2 komplety szklanek do whisky - jak dla mnie super bo swojego kompletu jeszcze nie mam :)
Zdam wam relację w przyszłym tygodniu jak poszło :D

Powodzenia na wizytach i badaniach! :):)
Powodzenia kochana w tym szczególnym dniu:)

Jama dziś wolne, mąż zawiózł dzieci do przedszkola także nie musiałam rano wstawać. Zaraz zjem śniadanko i jadę do gina ale nie na wizytę tylko z wynikami między pacjentkami mam wejść. Potem mamy zajechać do sklepu z wózkami bo chcę zobaczyć na żywo wózki bebetto. Później zakupy. Obiadu dziś nie robię bo zjemy na mieście.
Pogodziłam się z mężem:biggrin2: wyjaśniliśmy sobie wiele sprawa. Od poniedziałku jest więcej w domu, dziś jedzie ze mną do lekarza i na zakupy a nie, że ja wiecznie wszędzie sama albo z dziećmi a on w pracy. Rozumiem, że mamy pracę jaką mamy, pracujemy nawet w niedziele ale tak dłużej być nie mogło bo ja świrowałam w takim układzie. Przeorganizowaliśmy się trochę i próbujemy tego trzymać. Jeden dzień w tygodniu mąż ma być w domu i soboty pracować max do 14ej.

Takiego maila dostałam od Rossmann [emoji23][emoji23][emoji7]
Screenshot_2018-05-17-10-16-48.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-05-17-10-16-48.jpg
    Screenshot_2018-05-17-10-16-48.jpg
    82,2 KB · Wyświetleń: 349
Takiego maila dostałam od Rossmann [emoji23][emoji23][emoji7]Zobacz załącznik 857729
Fajnie wiedzieć, przy następnych zakupach się upomnę a co:biggrin2:

Ja miałam detektor tętna jak byłam w ciąży ze starszym synem. Mąż często słuchał serduszka wieczorem ale dopiero po 30tc było wyraźnie słychać ale ja nie lubiłam tego urządzenia. Nieraz trzeba było się kilka min naszukać, żeby usłyszeć tętno ja już panikowałam. Potem oddałam ten detektor koleżance i zapomniałam o nim do dziś a na pewno mi go nie oddała.

Hejo.. kurcze, mala sie dzis w nocy chyba z kims bila tam w brzuchu.. bo caly mam pokopany.. :) ostatnio jest bardzo zywiolowa ;) do tego boli mnie w krzyzu.. snil mi sie dzis prehistoryczny indyk z kłami i mnie gonil az trafilam do jakiegos gospodarstwa,gdzie stal wielki owlosiony prehistoryczny łoś z ogromnym porozem.. a na koncu jechalam rowerem i wlecialam w ogromna dziure i urodzilam tam.. :surprised:
U mnie tez szaro i zimno.. choc powietrze przyjemne ;) ale nie chce sie nigdzie isc przez taka pogode..

reklama
Do góry