reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja kupie dosłownie pare sztuk 56, moja koleżanka urodziła chłopca 58cm i w 56 wchodził, zalezy gdzie kupione, są rozne rozmiarówki. Resztę 62-68 mam :)
Nie wiem czy któraś z Was jest na fb w grupie sierpniowych mam, wczoraj dziewczyna urodziła chłopczyka w 25tyg, mały leży w inkubatorze [emoji177] cud, oby wyrósł na zdrowego chłopczyka[emoji177]
Ja dzisiaj mam wizytę bo niestety po luteinie przyplątała sie jakas infekcja, ból straszny, mam nadzieje ze z szyjka będzie lepiej jak nie gorzej [emoji32] dzisiaj zaczynam 28tydz i stwierdzam ze sie sypie [emoji23] wszystko boli, napady płaczu, spac nie mogę - dramat [emoji3]
Miłego dnia dziewczyny!
Czyli lepiej jest coś mieć ;) ja myśle, ze moja nie będzie taka duża, No mąż miał 53cm jak się urodził, a ja 56. No ale zobaczymy ;)
Ja nie jestem w tej grupie na Fb, tylko tutaj :p Boziu, to maleństwo takie... Mam nadzieje, ze będzie wszystko w porządku z tym dzidziusiem :) Tobie tez życzę jak najlepiej, oby infekcja szybko puściła i przeszły te negatywne stany. Ja dziś tez nie mogłam za bardzo spac, ale to przez to, ze wczoraj przespałam pół dnia, mieliśmy burze popołudniu i tak mi się jakos dobrze spało ;) poza tym chyba musiałam odespac, bo ostatnie dni codziennie wczesne wstawanie :p I tak zanim zasnęłam, a było już po 1 mała nie spała i się wiercila, 4.30 się obudziłam, ona zaś skacze :D teraz nie dawno się obudziłam i znowu, to ja już nie wiem co tam za malutki potworek siedzi :-D Chyba wcale nie da nam w nocy spac hehe

reklama
Wczoraj stary malował mi paznokcie i stóp nawet mu dobrze poszło najpierw meble malował A potem stopy więc miał wprawe. Muszę się poradzić otóż 25.04 byłam na dokładnych polowkowych teraz w poniedziałek u gina który oczywiście nie zrobił usg popatrzył nie wiem na co i że jest ok. ??? Znowu muszę lecieć do Polski na usg wizytę mam 25.05 czy to nie za długą przerwą.?
Miesiąc to nie jest jeszcze tak długo[emoji4] ja mam zawsze wizyty, co 4 tygodnie, więc luzik[emoji4]

Ja mam naprawdę kilka sztuk ubranek na 56. Ostatnio dokupiłem pajace i resztę mam na 62 i większe ;) Co prawda musze jeszcze dokompletowac cała wyprawkę, ale jakoś nie mogę się do tego ostatnio zabrać, bo meczy mnie chroniczne zmęczenie [emoji42] ale ja mam termin na koniec sierpnia, wiec jeszcze dużo czasu przede mną ;)
No ja tez nie będę dużo kupowała ;) i podobnie jak u Ciebie mam termin prawie na koniec sierpnia i tez myśle, ze mamy jeszcze czas :p

Wczoraj stary malował mi paznokcie i stóp nawet mu dobrze poszło najpierw meble malował A potem stopy więc miał wprawe. Muszę się poradzić otóż 25.04 byłam na dokładnych polowkowych teraz w poniedziałek u gina który oczywiście nie zrobił usg popatrzył nie wiem na co i że jest ok. ??? Znowu muszę lecieć do Polski na usg wizytę mam 25.05 czy to nie za długą przerwą.?
Ja mam teraz przerwe 1,5miesiaca... teraz ide na koniec maja i zobaczymy czy juz bedzie czesciej

Ja mam sporo na 50-56, ale ja mam dwie panny w brzuchu i nie będą raczej duże, aczkolwiek i tak na USG się zobaczy się. Jeśli ma się jedno dziecko w brzuszku, to nie ma sensu kupować maluśkich ubranek i tak na 56 kilka wystarczy, reszta większa. Te maluszki tak szybko rosną, przy nich czas tak szybko leci, że ani człowiek się obejrzy, a to już wchodzi w rozmiar 74, a potem większy i większy i mija nam roczek :)
Ojej... bliźniaczki ❤️ To jest trochę inna sprawa, bo dzieci często rodzą się wcześniej niż planowany termin i mniejsze tez. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, ale zdaje sobie sprawę, ze przy dwójce to musi być naprawdę sporo roboty i nie wiem czy bym podołała temu zadaniu. Poki co mam tylko nadzieje, ze będę dobra mama dla naszej jednej małej kruszynki :) Jestem ciekawa jak to będzie, podobno te maleństwo potrafi wywrócic świat do góry nogami, zobaczymy jak to u nas będzie :D

Ojej... bliźniaczki ❤️ To jest trochę inna sprawa, bo dzieci często rodzą się wcześniej niż planowany termin i mniejsze tez. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, ale zdaje sobie sprawę, ze przy dwójce to musi być naprawdę sporo roboty i nie wiem czy bym podołała temu zadaniu. Poki co mam tylko nadzieje, ze będę dobra mama dla naszej jednej małej kruszynki :) Jestem ciekawa jak to będzie, podobno te maleństwo potrafi wywrócic świat do góry nogami, zobaczymy jak to u nas będzie :D
Oj tak, taki mały człowiek potrafi przewartościować cały świat, poprzestawiać priorytety, że nie wspomnę nic o postrzeganiu świata :) Ale jest to jedna z tych piękniejszych zmian w życiu.

Co do bliźniąt, mam nadzieję, że nie będzie tak ciężko jak to sobie wyobrażam :)

Chyba pora wstawac dziewczyny :p Mezuś trawę kosi, to może ja chociaż śniadanko zrobię :yes: Później mąż do pracy, a ja zrobię sobie wycieczke do innego miasta. Zrobię nowe paznokcie i pochodzę trochę po sklepach, może znajdę coś fajnego dla malej, spotkam się z przyjaciolka i zjemy coś dobrego ;)
Miłego dzionka dla Was! :)

Ojej... bliźniaczki [emoji173]️ To jest trochę inna sprawa, bo dzieci często rodzą się wcześniej niż planowany termin i mniejsze tez. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, ale zdaje sobie sprawę, ze przy dwójce to musi być naprawdę sporo roboty i nie wiem czy bym podołała temu zadaniu. Poki co mam tylko nadzieje, ze będę dobra mama dla naszej jednej małej kruszynki :) Jestem ciekawa jak to będzie, podobno te maleństwo potrafi wywrócic świat do góry nogami, zobaczymy jak to u nas będzie :D
Mi też marzyły się bliźniaki .. ale to było chyba takie myślenie trochę pod wpływem chwili ..
Z biegiem czasu wiem że ciąża bliźniacza na pewno jest cięższa do noszenia . I jak mi przy jednym skraca się szyjka to nie chcę wiedzieć co by się działo jakby w brzuszku były takie dwa ciężarki , a nie jeden .. no i jeszcze nasza Luiza ktora ma małego brzdąca w domu i śmiga jak mały motorek .. ja podziwiam [emoji4][emoji4]
Ale i tak na to wpływu nie mamy więc co nam da los to i tak być musi :)
Ale jak sobie wyobrażam dwa malutkie słodkie dzieciątka .. to musi być takie urocze :)

Chyba pora wstawac dziewczyny [emoji14] Mezuś trawę kosi, to może ja chociaż śniadanko zrobię :yes: Później mąż do pracy, a ja zrobię sobie wycieczke, bo innego miasta. Zrobię nowe paznokcie i pochodzę trochę po sklepach, może znajdę coś fajnego dla malej, spotkam się z przyjaciolka i zjemy coś dobrego ;)
Miłego dzionka dla Was! :)
Miłego[emoji16]
U nas dzisiaj zimno i leje. Teraz pokazuje mi 10st na termometrze[emoji16] no cóż...Zimnych ogrodników w końcu imieniny[emoji16][emoji23]

reklama
No to zobaczymy kiedy nam się maleństwa urodzą ;)
Mnie tez czeka na początek przynajmiej posegregowanie ubranek, zebym mogła już od razu prac jak tylko będziemy mieli już meble. W piątek jadę jeszcze po trochę ubranek.

A teraz pytanie do Was...
Czy dużo macie ubranek rozmiaru 56? Bo ja większość kupowałam 62-68. I tak ostatnio pomyślałam, ze nie mam tych całkiem małych. Kupiłam wczoraj dwie pary śpioszków 50-56. Później pisałam z koleżanka i ona mowila, ze wg nie kupuje na 56 tylko większe :szok: i zgłupiałam trochę. W sumie i tak nie chciałam dużo, bo podobno dzieci szybko z tego wyrastają. Ale myslalam, żeby mieć Przynajmiej pare :p A wy co o tym sądzicie? :)
Ja mam sporo, bo je dostaliśmy :) sama kupowałam na 62 i tylko krótkie spodenki kupiłam na 56 bo to założy tylko w sierpniu. To zależy jakie dziecko się urodzi, a tego nigdy nie przewidzimy :)

Do góry