reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzisiaj cały dzień nie było mnie w domu i miałam tyle postów do nadrobienia co jeszcze nigdy :D
Byłam na zakupach, na spotkaniu z koleżankami, a jutro też intensywny dzień bo prenatalne, odbiór wózka i szkoła rodzenia :) nie piszcie jutro tak dużo [emoji23][emoji23] dobrej nocy kochane :)

reklama
No pewnie, że lepiej zrobić wszystko wcześniej i mieć spokojna głowę :) ja się cieszę , że już wszystko kupiliśmy , torby mam spakowane. Jeszcze tylko wózek k parę rzeczy muszę dokupić , uprać , uprasowac resztę ubranek i też tylko czekamy :) ja mam na 28 lipca. Ale czuję , że urodzę dużo wcześniej. Lekarze też mi to sugeruja :/
My później w mieszkaniu u siebie będziemy mieć sypialnie wspolnie z mala, dopiero po jakiś dwoch latach przenosimy się do salonu. A może już do tej pory uda nam się kupić trzy pokojowe i będziemy mieć wymarzona sypialnie z łożem małżeńskim :D Zobaczymy :)
A wy będziecie biegać po ubranka przy przebieraniu małej czy już odrazu będzie spała u siebie a wy u siebie ?:)
O to prawie miesiac wcześniej jak ja ;) a jeszcze jak może być wcześniej to już wg :p imię juz wybrane dla córeczki? My to jeszcze mało mamy, wózek mam wybrany, rodzice nam przywiozą w lipcu. Nie wiem jeszcze jak to będzie, czy nie będzie mi dziwnie zostawic takie maleństwo w pokoju obok. Myslalam nawet ze jak coś to kupimy właśnie takie malutkie łóżeczko na kółkach i będzie spała z nami w sypialni, a w jej pokoju postawimy normalne łóżeczko. I jak już będzie troszkę większa będzie sama spała u siebie. Ale wszystko wyjdzie w trakcie, zobaczymy ;)

ja też mam na 24 sierpnia ;) i też czeka nas malowanie pokoju, ale w sypialni damy łóżeczko dla synka i będzie z nami spał :D zakupy w ikei jeszcze musimy zrobić, a chcę komodę kupić na ubranka dla dzidzi :D ale to dopiero w czerwcu pojedziemy ;P dziś zabrałam się za przeglądanie ubranek, jeszcze z 8 reklamówek mi zostało, żeby wybrać na razie te najmniejsze :D @klaudiaa975 ja miałam robione badanie antyHCV jakoś na początku ciąży właśnie..:) do szpitala też wezmę smoczek, może akurat się przyda ;)
No to zobaczymy kiedy nam się maleństwa urodzą ;)
Mnie tez czeka na początek przynajmiej posegregowanie ubranek, zebym mogła już od razu prac jak tylko będziemy mieli już meble. W piątek jadę jeszcze po trochę ubranek.

A teraz pytanie do Was...
Czy dużo macie ubranek rozmiaru 56? Bo ja większość kupowałam 62-68. I tak ostatnio pomyślałam, ze nie mam tych całkiem małych. Kupiłam wczoraj dwie pary śpioszków 50-56. Później pisałam z koleżanka i ona mowila, ze wg nie kupuje na 56 tylko większe :szok: i zgłupiałam trochę. W sumie i tak nie chciałam dużo, bo podobno dzieci szybko z tego wyrastają. Ale myslalam, żeby mieć Przynajmiej pare :p A wy co o tym sądzicie? :)

No to zobaczymy kiedy nam się maleństwa urodzą ;)
Mnie tez czeka na początek przynajmiej posegregowanie ubranek, zebym mogła już od razu prac jak tylko będziemy mieli już meble. W piątek jadę jeszcze po trochę ubranek.

Czy dużo macie ubranek rozmiaru 56? Bo ja większość kupowałam 62-68. I tak ostatnio pomyślałam, ze nie mam tych całkiem małych. Kupiłam wczoraj dwie pary śpioszków 50-56. Później pisałam z koleżanka i ona mowila, ze wg nie kupuje na 56 tylko większe :szok: i zgłupiałam trochę. W sumie i tak nie chciałam dużo, bo podobno dzieci szybko z tego wyrastają. Ale myslalam, żeby mieć Przynajmiej pare :p A wy co o tym sądzicie? :)

Ja kupie dosłownie pare sztuk 56, moja koleżanka urodziła chłopca 58cm i w 56 wchodził, zalezy gdzie kupione, są rozne rozmiarówki. Resztę 62-68 mam :)
Nie wiem czy któraś z Was jest na fb w grupie sierpniowych mam, wczoraj dziewczyna urodziła chłopczyka w 25tyg, mały leży w inkubatorze [emoji177] cud, oby wyrósł na zdrowego chłopczyka[emoji177]
Ja dzisiaj mam wizytę bo niestety po luteinie przyplątała sie jakas infekcja, ból straszny, mam nadzieje ze z szyjka będzie lepiej jak nie gorzej [emoji32] dzisiaj zaczynam 28tydz i stwierdzam ze sie sypie [emoji23] wszystko boli, napady płaczu, spac nie mogę - dramat [emoji3]
Miłego dnia dziewczyny!

A miałyście robione antyHCV ?
W pierwszej liście zleconych badań miałam taką mini listę do św.Mikołaja, w tym HCV też.
Ja mam sporo na 50-56, ale ja mam dwie panny w brzuchu i nie będą raczej duże, aczkolwiek i tak na USG się zobaczy się. Jeśli ma się jedno dziecko w brzuszku, to nie ma sensu kupować maluśkich ubranek i tak na 56 kilka wystarczy, reszta większa. Te maluszki tak szybko rosną, przy nich czas tak szybko leci, że ani człowiek się obejrzy, a to już wchodzi w rozmiar 74, a potem większy i większy i mija nam roczek :)

Dzień dobry poza tym, pada deszcz, jest zimno a mnie się nich nie chce. Kawkowo miłego dnia :)

Ja też myślałam , że może chociaż zdjęcie dostaniemy a tu nic :( a mogliśmy mieć masę w 3D bo bardzo fajna Pani doktor była. Ale się nie udało niestety. Ostatnie jest z 20tygodnia a w przyszłą sobotę zaczynam już 8miesiac.. no nic , chyba szybciej zobacze malutka na żywo niż na zdjęciu :D

U mnie zawsze dają płytę że że zdjeciami ale wiesz już niedługo będziemy tulić maluszki wtedy dopiero się zacznie robienie zdjęć:) milion zdjęć dziennie opisanych 1 , 2 , 3 dzień i tak dalej:)

A miałyście robione antyHCV ?
Ja będę robiła dopiero przed wizyta w czerwcu. Ale tak na prawdę możesz to zrobić na miesiąc przed porodem, bo w tej kwestii się nic nie zmieni ;) i piękne te Twoje różowiutkie ubranka [emoji173]️
Ja :) jutro usg prenatalne :)
Powodzenia! Daj znać co słychać u Maluszka [emoji5]
U mnie zawsze dają płytę że że zdjeciami ale wiesz już niedługo będziemy tulić maluszki wtedy dopiero się zacznie robienie zdjęć:) milion zdjęć dziennie opisanych 1 , 2 , 3 dzień i tak dalej:)
Już to sobie wyobrażam jak będę skakała nad Młodym z telefonem i jak będę robiła mu miliony zdjęć [emoji13][emoji991]
Ja mam naprawdę kilka sztuk ubranek na 56. Ostatnio dokupiłem pajace i resztę mam na 62 i większe ;) Co prawda musze jeszcze dokompletowac cała wyprawkę, ale jakoś nie mogę się do tego ostatnio zabrać, bo meczy mnie chroniczne zmęczenie [emoji42] ale ja mam termin na koniec sierpnia, wiec jeszcze dużo czasu przede mną ;)

Ja dziś 3 razy wstawałam siusiu - jak nigdy! Do tej pory zdarzyło mi się to może z dwa razy, ze wstawałam w nocy siku, a dziś to po prostu szaleństwo [emoji12] No i tak Młody się wierci w brzuchu, ze spać tez się nie da [emoji16]

Powodzenia wizytującym Mamusiom i dobrego dnia :) mam nadzieje, ze pogoda się jednak poprawi [emoji5]

Młody wysłany do przedszkola.
Wczoraj miałam tragiczny dzień.
Wysłałam skargę na mojego listonosza, plus spotkałam go na poczcie to go ładnie zbeształan. Od trzech lat jak mieszkam tu na osiedlu wszystko mi awizuje. Zresztą nie tylko mi. A ja pracuję w domu więc jestem cały czas... On chyba zamiast z paczkami to chodzi z samymi awizami.
Mały jeszcze wczoraj był niegrzeczny w przedszkolu :(

Dziś mam nadzieję że będzie lepszy dzień.
Kończę wyprawke. Przyjdą wszystkie zamówione paczki, pakuje już do końca torby dla siebie i małej i cierpliwie czekam. Aż się zacznie.
W poniedziałek wizyta u ginekologa. A w ten bądź następny czwartek USG prenatalne III trymestru.
received_1779233725448486.jpeg
received_1779233772115148.jpeg
2f9e4f1747ac85555b9c0f7ce4eb.jpeg
Screenshot_2018-05-17-07-52-37.jpg
Screenshot_2018-05-17-07-08-26.jpg
Screenshot_2018-05-17-07-08-17.jpg
Screenshot_2018-05-17-07-02-26.jpg
Screenshot_2018-05-17-07-02-32.jpg
Screenshot_2018-05-17-07-02-41.jpg
Screenshot_2018-05-17-07-02-48.jpg

Załączniki

• received_1779233725448486.jpeg
    received_1779233725448486.jpeg
    43,2 KB · Wyświetleń: 348
  • received_1779233772115148.jpeg
    received_1779233772115148.jpeg
    47,7 KB · Wyświetleń: 349
  • 2f9e4f1747ac85555b9c0f7ce4eb.jpeg
    2f9e4f1747ac85555b9c0f7ce4eb.jpeg
    15 KB · Wyświetleń: 359
  • Screenshot_2018-05-17-07-52-37.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-52-37.jpg
    45,7 KB · Wyświetleń: 349
  • Screenshot_2018-05-17-07-08-26.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-08-26.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 350
  • Screenshot_2018-05-17-07-08-17.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-08-17.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 341
  • Screenshot_2018-05-17-07-02-26.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-02-26.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 353
  • Screenshot_2018-05-17-07-02-32.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-02-32.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 357
  • Screenshot_2018-05-17-07-02-41.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-02-41.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 363
  • Screenshot_2018-05-17-07-02-48.jpg
    Screenshot_2018-05-17-07-02-48.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 343
@KatiNails widzę że nie tylko u mnie problem z listonoszem. Pisałam kilka razy skargę ale dopiero jak napisałam na meila skargi to wtedy zaczęło być lepiej. Do tego ustaliliśmy na poczcie że jak nie da przesyłki sądowe to mają je zostawiać w skrzynce a nie awizowac i awiza dostaje na smsa. Póki co listonosz się poprawił zobaczymy na jak długo.

reklama
Do góry