reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Takie mi się podobają najbardziej :)
K jak znalazł jedno żółte , niebieskie czy zielone ubranko to się śmiał , że w tysiącu ubranek znalazło się "nie rozowe" :laugh2:

Jak przeglądałam ubranka po córce, żeby zobaczyć czy coś się nadaje dla Małego to byłam w szoku bo 90% było w różu ☺ też miała pełno takich słodkich cukierkowych ubranek. Kilka żółtych i zielonych na szczęście się znalazło ale sporo mi jeszcze brakuje. Mamy się wymienić z koleżanką ubrankami bo ona ma odwrotnie niż ja. Pierwszy był syn teraz córka w drodze☺ jak dostane juz wszystko to zacznę prać, prasować, układać i pakować ☺

O jak mi Mały śwista w brzuszku. Ta godzina a to małe jeszcze nie śpi. Szkoda że brzuszek nie jest przezroczysty ☺ bo bym widziała chociaż co wyprawia☺

reklama
:O nie pomyslalam o upadku :D
Czyli jak byl zdenerwowany to uspokajalas cycem ? Nie balas się , że przyzwyczaisz i będzie wolał o pierś nawet jak nie będzie głodny ? :huh:

Mała była zdenerwowana właśnie jak była głodna ☺ a skoro smoczka mi nie chciała to nie miałam wyjścia tylko dać cyca. Ale tak tylko na samym początku było kiedy dziecko ssie pierś z sumie co chwilę bo je po trochu i "na żądanie" czytaj jak zapłacze, trzeba dać cyca i już.

Tak wtedy 3 prenatalne. Właśnie zaczęłam 28 TC czyli 3 trymestr:)) wtedy będzie pewnie znowu płytka ze zdjęciami jak zawsze na tych badaniach:)
Ja też myślałam , że może chociaż zdjęcie dostaniemy a tu nic :( a mogliśmy mieć masę w 3D bo bardzo fajna Pani doktor była. Ale się nie udało niestety. Ostatnie jest z 20tygodnia a w przyszłą sobotę zaczynam już 8miesiac.. no nic , chyba szybciej zobacze malutka na żywo niż na zdjęciu :D

ja też mam na 24 sierpnia ;) i też czeka nas malowanie pokoju, ale w sypialni damy łóżeczko dla synka i będzie z nami spał :D zakupy w ikei jeszcze musimy zrobić, a chcę komodę kupić na ubranka dla dzidzi :D ale to dopiero w czerwcu pojedziemy ;P dziś zabrałam się za przeglądanie ubranek, jeszcze z 8 reklamówek mi zostało, żeby wybrać na razie te najmniejsze :D @klaudiaa975 ja miałam robione badanie antyHCV jakoś na początku ciąży właśnie..:) do szpitala też wezmę smoczek, może akurat się przyda ;)
Pokazuj co masz ładnego z ubranek :tak:

Jak przeglądałam ubranka po córce, żeby zobaczyć czy coś się nadaje dla Małego to byłam w szoku bo 90% było w różu ☺ też miała pełno takich słodkich cukierkowych ubranek. Kilka żółtych i zielonych na szczęście się znalazło ale sporo mi jeszcze brakuje. Mamy się wymienić z koleżanką ubrankami bo ona ma odwrotnie niż ja. Pierwszy był syn teraz córka w drodze☺ jak dostane juz wszystko to zacznę prać, prasować, układać i pakować ☺

O jak mi Mały śwista w brzuszku. Ta godzina a to małe jeszcze nie śpi. Szkoda że brzuszek nie jest przezroczysty ☺ bo bym widziała chociaż co wyprawia☺
Super , że Wam się tak udało :) na pewno obie na tym skorzystacie :)
A moja chyba właśnie usnela , cały dzień wariowała , kopała aż mnie pęcherz bolał i rzebra :D też o tym ostatnio myślałam , że ciekawe co tam się dzieje w środku , jak tak buszuje sobie :D że szkoda , że tego się nie da zobaczyć :p

Mała była zdenerwowana właśnie jak była głodna ☺ a skoro smoczka mi nie chciała to nie miałam wyjścia tylko dać cyca. Ale tak tylko na samym początku było kiedy dziecko ssie pierś z sumie co chwilę bo je po trochu i "na żądanie" czytaj jak zapłacze, trzeba dać cyca i już.
Będę musiała się małej uczyć , mam nadzieję , że podołam z karmieniem :)

Dziewczyny, a zabieracie ze sobą smoczek do szpitala??
Ja przy dziewczynach nie miałam. Przy pierwszej ordynator wprowadził zakaz smoków i nikt nie odważył mu się przeciwstawić. Przy drugiej też nie miałam w związku z tym, a ordynator się zdążył zmienić i w sumie było przyzwolenie.
Jutro mam wizytę u Gina, ciekawe jak mały jest duży :p Któraś jeszcze jutro wizytuje?
Ja :) jutro usg prenatalne :)

reklama
Do góry