reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Takie mi się podobają najbardziej :)
K jak znalazł jedno żółte , niebieskie czy zielone ubranko to się śmiał , że w tysiącu ubranek znalazło się "nie rozowe" :laugh2:

Jak przeglądałam ubranka po córce, żeby zobaczyć czy coś się nadaje dla Małego to byłam w szoku bo 90% było w różu ☺ też miała pełno takich słodkich cukierkowych ubranek. Kilka żółtych i zielonych na szczęście się znalazło ale sporo mi jeszcze brakuje. Mamy się wymienić z koleżanką ubrankami bo ona ma odwrotnie niż ja. Pierwszy był syn teraz córka w drodze☺ jak dostane juz wszystko to zacznę prać, prasować, układać i pakować ☺

O jak mi Mały śwista w brzuszku. Ta godzina a to małe jeszcze nie śpi. Szkoda że brzuszek nie jest przezroczysty ☺ bo bym widziała chociaż co wyprawia☺

reklama
:O nie pomyslalam o upadku :D
Czyli jak byl zdenerwowany to uspokajalas cycem ? Nie balas się , że przyzwyczaisz i będzie wolał o pierś nawet jak nie będzie głodny ? :huh:

Mała była zdenerwowana właśnie jak była głodna ☺ a skoro smoczka mi nie chciała to nie miałam wyjścia tylko dać cyca. Ale tak tylko na samym początku było kiedy dziecko ssie pierś z sumie co chwilę bo je po trochu i "na żądanie" czytaj jak zapłacze, trzeba dać cyca i już.

Tak wtedy 3 prenatalne. Właśnie zaczęłam 28 TC czyli 3 trymestr:)) wtedy będzie pewnie znowu płytka ze zdjęciami jak zawsze na tych badaniach:)
Ja też myślałam , że może chociaż zdjęcie dostaniemy a tu nic :( a mogliśmy mieć masę w 3D bo bardzo fajna Pani doktor była. Ale się nie udało niestety. Ostatnie jest z 20tygodnia a w przyszłą sobotę zaczynam już 8miesiac.. no nic , chyba szybciej zobacze malutka na żywo niż na zdjęciu :D

ja też mam na 24 sierpnia ;) i też czeka nas malowanie pokoju, ale w sypialni damy łóżeczko dla synka i będzie z nami spał :D zakupy w ikei jeszcze musimy zrobić, a chcę komodę kupić na ubranka dla dzidzi :D ale to dopiero w czerwcu pojedziemy ;P dziś zabrałam się za przeglądanie ubranek, jeszcze z 8 reklamówek mi zostało, żeby wybrać na razie te najmniejsze :D @klaudiaa975 ja miałam robione badanie antyHCV jakoś na początku ciąży właśnie..:) do szpitala też wezmę smoczek, może akurat się przyda ;)
Pokazuj co masz ładnego z ubranek :tak:

Jak przeglądałam ubranka po córce, żeby zobaczyć czy coś się nadaje dla Małego to byłam w szoku bo 90% było w różu ☺ też miała pełno takich słodkich cukierkowych ubranek. Kilka żółtych i zielonych na szczęście się znalazło ale sporo mi jeszcze brakuje. Mamy się wymienić z koleżanką ubrankami bo ona ma odwrotnie niż ja. Pierwszy był syn teraz córka w drodze☺ jak dostane juz wszystko to zacznę prać, prasować, układać i pakować ☺

O jak mi Mały śwista w brzuszku. Ta godzina a to małe jeszcze nie śpi. Szkoda że brzuszek nie jest przezroczysty ☺ bo bym widziała chociaż co wyprawia☺
Super , że Wam się tak udało :) na pewno obie na tym skorzystacie :)
A moja chyba właśnie usnela , cały dzień wariowała , kopała aż mnie pęcherz bolał i rzebra :D też o tym ostatnio myślałam , że ciekawe co tam się dzieje w środku , jak tak buszuje sobie :D że szkoda , że tego się nie da zobaczyć :p

Mała była zdenerwowana właśnie jak była głodna ☺ a skoro smoczka mi nie chciała to nie miałam wyjścia tylko dać cyca. Ale tak tylko na samym początku było kiedy dziecko ssie pierś z sumie co chwilę bo je po trochu i "na żądanie" czytaj jak zapłacze, trzeba dać cyca i już.
Będę musiała się małej uczyć , mam nadzieję , że podołam z karmieniem :)

Dziewczyny, a zabieracie ze sobą smoczek do szpitala??
Ja przy dziewczynach nie miałam. Przy pierwszej ordynator wprowadził zakaz smoków i nikt nie odważył mu się przeciwstawić. Przy drugiej też nie miałam w związku z tym, a ordynator się zdążył zmienić i w sumie było przyzwolenie.
Jutro mam wizytę u Gina, ciekawe jak mały jest duży :p Któraś jeszcze jutro wizytuje?
Ja :) jutro usg prenatalne :)

reklama
Do góry